InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ve Strakonicích končí nájemci známých restaurací a hudebního klubu. Proč?

STRAKONICE – Nájemce Hudebního klubu Křemelka dal výpověď. Provoz baru skončil 17. června. Nájemkyně Hradního sklípku dala výpověď a běží jí tříměsíční výpovědní lhůta. A k tomu město ke konci listopadu ukončí nájemní smlouvu s provozovatelem restaurace Palermo na zimním stadionu. Všechny tři provozovny jsou v majetku města, sklípek a hudební klub spravuje pivovar. Co za tím vězí?


Rozhodnutí Miloslava Uhříčka ukončit nájemní smlouvu v rockovém klubu na Křemelce uspíšily zprávy, že město kvůli lepším protipožárním opatřením bar k 17. červnu uzavře. Klub se přitom s velkou slávou po rozsáhlé rekonstrukci otevíral vloni v květnu.

„Od letošního jara probíhaly v klubu různé kontroly zaměřené na revize elektroinstalace a protipožárních opatření. Neví se, jak dlouho práce potrvají, a tak jsem musel celou podzimní sezonu kompletně zrušit. Stejně jsem byl ale rozhodnutý, že ke konci tohoto roku skončím. Po roce provozu, když jsem dal všechny vynaložené přímé i nepřímé náklady dohromady, mi vyšlo, že režie klubu bez jediné koruny pro mne dosáhla nákladů 350 tisíc korun, což děleno dvanácti měsíci je cirka 30 tisíc," komentoval stav věci na Facebooku hudebního klubu Miloslav Uhříček. Dodal: „Téměř každý víkend jsme museli zajistit koncerty. To se, myslím, povedlo a jsem na to pyšný. Vždyť jsme za jeden rok a dva týdny realizovali téměř 60 akcí s více než 150 kapelami a to i ze zahraničí. Všichni, kdo mě znají, ví, že hudbu, kterou v klubu děláme, miluji, a že toto mě velmi bolí a bude se mi stýskat."

Proč se na Křemelku vrátí řemeslníci? 

Proč jsou nutné další opatření, na to odpověděla mluvčí radnice Markéta Bučoková. Předeslala, že na základě revizí nyní město nechává zpracovat požárně bezpečnostní a statické zprávy na některé sportovní a kulturní objekty, a to preventivně. „Z výsledku předběžné revizní zprávy u rockového klubu Křemelka vyplývá nutnost realizace některých protipožárních opatření sestávající ze stavebních úprav. Jedná se prozatím pouze o předběžnou zprávu, není tedy reálné cokoliv prezentovat. Nicméně, předběžně je jisté, že vzhledem k tomu, že zájem o některé z nabízených programů mnohdy převyšoval možnou přípustnou kapacitu objektu a zájemci nemohli být vpuštěni na program, bude tedy nutné vybudovat další schodiště, které zvýší možnou kapacitu klubu. Město jako vlastník objektu zvažuje v rámci rekonstrukce možnost vybudovat přístup i pro paraplegiky, lidi na vozíku," vysvětlila. Zatím není přesný časový horizont, ale podle jejích slov by se mohlo využít letní pauzy, kterou klub tak jako tak měl. Každopádně se bude hledat nový nájemce.

Osud Hradního sklípku

Co se týče Hradního sklípku, výpovědní lhůta běží do konce srpna, ale provozovatelka Jana Marášková zvažuje, že zavře dřív. Stručně týdeníku řekla pouze to, že je velmi rozlobená z jednání s městem.

Výpověď z Palerma po 22 letech

Nájemní smlouva na restauraci a ubytovnu Palermo na zimním stadionu končí Jaroslavu Doubkovi 30. listopadu. „Už na jaře si mě na radnici pozvali a chtěli, abych dal výpověď z nájmu okamžitě, že mě vyplatí. Na to jsem nepřistoupil, dokonce pak padlo i to, že se to bude řešit soudně. Smlouva je ale nevypověditelná, takže musí doběhnout. Provozoval jsem Palermo 22 let," poznamenal Doubek.

Na Facebooku proběhla výměna názorů mezi ním a místostarostou Rudolfem Oberfalcerem poté, co si vedení města přišlo objekt a jeho stav prohlédnout. Jaroslavu Doubkovi se nelíbil způsob jednání na místě z pozice moci, místostarosta v diskusi oponoval, že to tak nebylo.

Jaroslava Doubka především zarazilo, že na obchůzku dorazil s vedením města i současný nájemce restaurace Sokolovna, a to vyvolalo spekulace. Bude se Palermo rekonstruovat po vzoru Dudákoven, jako právě restaurace v Sokolovně? Mluvčí radnice Markéta Bučoková komentuje i tento případ: „Až vyprší nájemní smlouva, přejde Palermo do nájmu Měšťanského pivovaru Dudák, který chce provozovnu skutečně rekonstruovat, aby mohla lépe sloužit jak pravidelným hostům restaurace, tak návštěvníkům sportovních utkání na stadionu. V současné době probíhají přípravné projektové práce tak, aby rekonstrukce mohla začít okamžitě po ukončení nájemního vztahu se současným nájemcem. Součástí těchto přípravných prací byla i prohlídka stávajícího stavu objektu za účasti projektanta, zástupců pivovaru i města jako vlastníka objektu. K prohlídce byl také přizván ke konzultaci ohledně vybavení kuchyně i nájemce restaurace Sokolovna jako nezávislý odborník. Obdobně se postupovalo i při projektování současné rekonstrukce restauračního zařízení kulturního domu. Také zde projektant přizval ke konzultaci majitele jiné restaurace za účelem nezávislého posouzení. Není to tedy nic neobvyklého. Stejně jako si pivovar přibral pro konzultaci dlouholetého odborníka z řad architektů, tak si přizval jako poradní hlas odborníka v oblasti gastronomie, se kterým bezproblémově spolupracuje delší dobu." 

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • xb 

    Reagovat

     

    A kdy bude termín nových voleb ve Strakonicích? Nejvyšší čas!

    Vloženo 8.7.2019 07:20:25

  • Pepa 

    Reagovat

     

    Kujme pikle, pikle kujme, spekulujme, intrikujme!

    Vloženo 6.7.2019 20:55:24

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace