Vědci prozradili, jak pokaždé vyhrát kámen, nůžky, papír! Tady je návod!

Kámen, nůžky, papír

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

6. července 2019 13:03

Nevěřili byste, čím vším se dá vědecky zabývat. Vědci například rozlouskli zapeklitou otázku, jak to udělat, abyste pokaždé zvítězili ve známé hře Kámen, nůžky, papír. A vydali k tomu přesný postup.

Hráli jsme ji všichni, znali ji naši rodiče a rádi ji mají i děti. Jestli jste si ale mysleli, že je jednoduchá hra Kámen, nůžky, papír založena na náhodě, tak jste na omylu. Vědci totiž přišli s návodem, jak v ní zaručeně vyhrát.

Skupina britských vědců přišla na to, jak v této hře vyhrát. Stačí začít nůžkami. Výzkum totiž ukázal, že nejpopulárnější z prvních tahů je ukázat kámen. Oponent, který toto pravidlo zná, proto jako první začne papírem. Proto je potřeba ukázat nůžky, které papír přestřihnou.

Po prvním tahu je třeba zvolit složitější strategie. Čínští vědci oslovili 360 studentů, které rozdělili do šesti skupin. Pak je požádali, aby hráli v náhodném párování 300 kol.

Za každé kolo dostávali malou odměnu, aby vydrželi hrát tak dlouho a po pár kolech to nevzdali. Vědci potom vyhodnotili nejlepší výherní strategii. Prohlédněte si tedy podrobný rozpis možností. 

Pokud jste vyhráli minulé kolo- pomocí kamene, tak další kolo dejte nůžky,- pomocí nůžek, tak další kolo dejte papír,- pomocí papíru , tak další kolo dejte kámen .

Pokud jste prohráli minulé kolo:- pomocí kamene, tak další kolo dejte nůžky,- pomocí nůžek, tak další kolo dejte papír,- pomocí papíru, tak další kolo dejte kámen .

Témata: Vědci Lidé zajímavosti