CHICAGO PRO: Zklamání pro Osladila, super výsledek Bednáře

Chicago Pro 2019

Jedna z největších soutěží roku – Chicago Pro 2019 – je za námi.

Lukáš Osladil

Šlo o zajímavou soutěž, na kterou se vydalo závodit přes 200 profíků. Mezi nimi pak i dva Češi. Lukáš Osladil a Slavoj Bednář. Oba se ukázali ve vynikajícím světle. Lukáš Osladil ukázal velké zlepšení, pokud jde o objemy kvadricepsů. Znovu byl neuvěřitelně připravený. Tak, jako Lukáš, dnes ve světě profi kulturistiky nevypadá nikdo. Fantazie. A Slavoj Bednář? Ten byl výborný už před týdnem v Anglii. Vylepšit mohl snad jen prezentaci. Zbytek byl o rozhodčích.

Vítězem se překvapením pro mnohé stal Američan Michael Lockett, který vylepšil spodní polovinu těla oproti minulé sezóně. Byl plný, výborně připravený a rozhodčí jej odměnili kvalifikací na Olympii. Druhý za ním skončil nařachaný Charles Griffen. Vypadal úplně jinak, než Lockett. Jiný typ postavy, tvar svalů. Mnohem horší břicho, ale za to s brutálnějším osvalením. I on chtěl určitě zvítězit. Úspěch slaví dnes třetí Essa Obaid. Ten v Chicagu ukázal letošní nejlepší balíček připravenosti, objemů a ostrosti. Pro mne je záhadou, co dělá v Top 10, ale rozhodčím se evidentně líbil.

Zklamání pro Lukáše Osladila

Ano, Lukáš vypadal výborně. Ano, byl nejspíše i tentokrát tím nejvyřezanějším kulturistou na stagi. Ale to nestačí k tomu, aby byla mise splněna. Lukáš Osladil aspiruje na to stát se nejlepším kulturistou na světě, chce závodit s těmi nejlepšími a znovu tak stát na Olympii. Nejlepší cesta na Olympii je vítězství na profi soutěži a to dnes neklaplo. Z tohoto důvodu bude Lukáš nejspíše zklamán z výsledku. Všechno ostatní, řekl bych, vyšlo.
Na základě fotek dostupných na NPC News Online (objevily se tam asi 2 hodiny po skončení soutěže) velice těžko odhadovat, co kromě jména rozhodovalo o umístění závodníků. Top 4 měla formu. Estetika určitě nerozhodovala, protože Lukáš, Lockett, Griffen a rozhodně ani Obaid nevynikají jako kulturisté estéti. Opravdu nevím, co přesně by musel Lukáš udělat pro to, aby v Chicagu zvítězil. Pokud v dnešní době nevadí jeho pózování Jimu Manionovi, ani Stevu Weinbergerovi, tak by asi nemělo vadit nikomu dalšímu. Ještě větší objemy? Spodní polovinou těla Lukášovi nikdo nekonkuroval. Možná tedy ještě větší vršek? Hej, to by se to radilo. To je práce spojená s roky dřiny.
Pevně věřím, že Lukáš za týden zaujme rozhodčí rozhodující ve Vancouveru. To, co těm tentokrát nestačilo, by mohlo okouzlit jiné.

Slavoj Bednář

Super výsledek pro Slavoje Bednáře

Jak je možné, že čtvrté místo Lukáše je zklamání, ale Slavojův desátý flek super výsledkem? Je to prosté. Lukáš si jel pro první místo. Slavoj pro férové ohodnocení rozhodčími. A toho se mu rozhodně dostalo. Rozhodčí jej poslali do druhého vyvolávání a vedle něj vyvolali Eddie Bracamontese, Marc-Arthur Dautrucheeho, Sibusiso Kotela, Dorian Haywooda, Luis Rodrigueze a Josh Wada. Silné porovnávání borců s ambicemi stát na Olympii. A Slavoj mezi nimi!
Rodiguez a Wade loni závodili na Olympii. Kotelo je populární nováček. Bracamontes se o Olympii rve jako lev. Slavoj se mezi borci po objemové stránce rozhodně neztrácel. Ani připraveností nezaostával. Borci v druhém vyvolávání byli všichni úplně jiní a rozhodčí tak měli složitý úkol vybírat to správné pořadí. Slavoj nejspíše bude spokojený, protože Top 10 z 25 borců je výborný výsledek. Férový výsledek. Ve Vancouveru by mohl bojovat o podobné umístění, už o něm ví, tak uvidíme, jak tomu bude v Kanadě.

Kompletní výsledky

1. Michael Lockett
2. Charles Griffen
3. Essa Obaid
4. Lukáš Osladil
5. An Ngyuyen
6. Sergey Kulaev
7. Samson Dauda
8. Josh Wade
9. Sibusiso Kotelo
10. Slavoj Bednář
11. Dorian Haywood
12. Eddie Bracamontes
13. Luis Rodriguez
14. Marc-Arthur Dautruchee
15. Julio Balestrin
16. Justin Maki
16. Leon Eastman
16. Camilo Diaz
16. Elias Gutierrez
16. Steven Reese
16. Manuel Canadillas
16. Jojo Ntiforo
16. James Culberson
16. Jeff Beckham
16. Manuel Romero