His Dark Materials (Jeho temné esence)
87/100 - 102×

His Dark Materials(Jeho temné esence)

Hlavní hrdinka Lyra Belacqua žije v paralelním světě podobném tomu našemu. Vydává se na cestu, aby zachránila svého uneseného přítele a při této cestě zažije nejedno dobrodružství. Seriál je inspirován stejnojmennou knižní sérií Jeho temné esence.

VB | 2019 | Ukončeno
vysílání
3 sezóny | BBC One | 55 minut
žánr
Dobrodružný, Drama, Fantasy
hrají
Sian Clifford (Agentka Salmakia), Amber Fitzgerald-Woolfe (Ama), Bella Ramsey (Angelica), Kate Ashfield (Atal), Kobna Holdbrook-Smith (Balthamos), Simon Harrison (Baruch), Tyler Howitt (Billy Costa), Ariyon Bakare (Carlo Boreal), James Cosmo (Coram van Texel), Clarke Peters (Dr. Carne), Lia Williams (Dr. Cooper), Nina Sosanya (Elaine Parry), Terence Stamp (Giacomo Paradisi),

Obsazení první série

Obsazení první série

Kteří herci se objeví v seriálu His Dark Materials, koho si zahrají a kde jsme je již předtím mohli vidět? Obsazení je plné známých i začínajících herců. O které se jedná, se můžete dozvědět v následujícím článku.

8 0
7.7.2019

Lyra Belacqua

Role hlavní hrdinky Lyry, majitelky alethiometru, se zhostí mladá herečka Dafne Keen. Nejen komiksoví fanoušci si ji mohou pamatovat jako Lauru ze snímku Logan, který byl jejím prvním velkým projektem. Dále jsme ji mohli vidět v minisérii The Refugees.

Dafne Keen jako Lyra Belacqua. Foto: Fox

Lord Asriel

Lorda Asriela, strýčka Lyry, si zahraje James McAvoy. Tohoto herce není nutno dlouze představovat. James je známý především jakožto mladý profesor Charles Xavier z nové série filmů X-Men. Jeho další velkou rolí je Dennis ve filmech Split a Glass, které jsou pokračováním snímku Unbreakable z roku 2000 s Brucem Willisem a Samuel L. Jackson v hlavních rolích. V letošním roce ho kromě v His Dark Materials uvidíme i v druhé části hororového snímku IT, kde si zahraje staršího Billa Denbrougha.

James McAvoy jako Lord Asriel. Foto: Lionsgate UK

Marisa Coulter

Další důležitou postavou je záhadná paní Coulterová. Této role se ujme Ruth Wilson, známá například ze seriálu The Affair nebo minisérie z roku 2006 Jane Eyre, kde ztvárnila právě hlavní hrdinku Jane. Mezi její další projekty patří i seriál LutherIdris Elba.

Ruth Wilson jako Marisa Coulter. Foto: Walt Disney Pictures

Lee Scoresby

K obsazení se připojí i Lin-Manuel Miranda, který je známý nejen pro svou roli v Mary Poppins Returns, ale také jako hudební skladatel pro velké množství filmů. Jeho skladby jsme mohli zaslechnout v animovaném filmu od Disney Moana a nebo dokonce ve Star Wars epizodě VII. Propůjčil svůj hlas i několika postavám v remaku známého animáku DuckTales (2017). Zahraje si vzduchoplavce Lee Scoresbyho, který je velmi dobrým přítelem Iorka Byrnissona.

Lin-Manuel Miranda jako Lee Scoresby. Foto: Walt Disney Pictures

Serafina Pekkala

Královnu divoženek si zahraje Ruta Gedmintas, která je známá především z historického dramatu The Borgias, kde si zahrála Ursulu Bonadeo. Dále ji můžeme znát z hororového seriálu The Strain nebo z komedie A Street Cat Named Bob. Krom toho se párkrát objevila i v dalším historickém seriálu a to v The Tudors.

Ruta Gedmintas jako Serafina Pekkala. Foto: FX Networks

Lord Boreal

Carla Boreala si zahraje Ariyon Bakare, kterého jsme mohli vidět například v nedávné minisérii Good Omens, v Doctor Who, nebo ve sci-fi snímku Jupiter Ascending. Dále jsme ho mohli zahlédnout i v The Dark Knight nebo Rogue One, kde se ujmul menších rolí.

Ariyon Bakare jako Carlo Boreal. Foto: Columbia Pictures

Will Parry

Will je postavou z našeho světa, jak ho známe. Pravděpodobně se ho v první sérii nedočkáme a objeví se až v sérii druhé. Přesto ale už víme, kdo se této role ujme. Jde o mladého herce Amira Wilsona, který je ve filmové branži nový. Kromě His Dark Materials budeme mít možnost ho vidět ještě v seriálu The Letter for the King, který bude uveden také v letošním roce.

To samozřejmě není vše, známe i obsazení několika Romunů. Jako Ma Costa se objeví Anne-Marie Duff (Shameless), role Fardera Corama se zhostí James Cosmo (Game of Thrones), Lucien Msamati (Game of Thrones) se ujme role Johna Faa a Geoffa Bella (Kingsman: The Secret Service) uvidíme jako Jacka Verhoevena.

Jak se vám zatím obsazení líbí? Koho byste ještě v His Dark Materials rádi viděli?

Diskuze /4

antty
  1. Obsazení se mi velmi líbí, no až na Willa tedy. Hlavně McAvoy mě potěšil.
  2. „V letošním roce ho kromě v His Dark Materials uvidíme i v druhé části hororového snímku IT“ – takže už je to jisté, že to bude letos? Bylo by to skvělé, Zaklínač a ještě tohle.
  3. Normálně chyby snadno přehlédnu, ale to známí mi trhá oči, tak prosím opravit.
#3 Zira
webmaster
7.7.2019 | 20:18:18
DHARMA4,8

Už ve Zlatém kompasu vyadal načrtnutý svět zajímavě. Doufám, že se zadaří více než jedna série. Herci jsou vyybráni zajímavě.

7.7.2019 | 20:23:23
Zira

#1 antty: Zatím se objevují zprávy, že by to tak skutečně mělo být a že bychom se tohoto seriálu mohli dočkat někdy na konci roku 2019 :) Pokud by se to však změnilo, budeme vás o tom informovat :)

webmaster
8.7.2019 | 10:03:10
Nikolperse

Vypadá to dobre, len prvá séria bude mať asi trochu problém. Veľa ľudí ju asi bude zrovnávať z filmom.

13.7.2019 | 8:57:04
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Nepřehlédněte

Proč je název první knihy v USA nesprávný?

Proč je název první knihy v USA nesprávný?

Název pro první knihu, která je nazývána v ostatních zemích jako Nothern Lights, je v USA či v České republice zcela jiný. Proč se u nás jmenuje jako Zlatý kompas a někde jinde zase jinak, se dozvíte v následujícím článku.

Reklama

Knihy

JEHO TEMNÉ ESENCE



KNIHA PRACHU

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama