Prošel Chelsea a vyhrál portugalský pohár. Teď se křídelník Lalkovič chystá na ligu s Baníkem

Ve 14 letech podepsal slovenský fotbalista Milan Lalkovič smlouvu s anglickou Chelsea. Nakonec si ale s českým brankářem Petrem Čechem v jednom týmu nezahrál. Prošel hned třemi nejvyššími evropskými soutěžemi a nižšími ligami v Anglii. Teď přestoupil po osmi měsících z Olomouce do Baníku Ostrava, na českou ligu je prý adaptovaný.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Milan Lalkovič ještě v dresu Sigmy Olomouc

Fotbalista Milan Lalkovič ještě v dresu Sigmy Olomouc | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

„Jdu po osmi měsících do lepšího klubu. Musím zaklepat, ať to tak jde i nadále. Chci s Baníkem něco dokázat,“ je spokojený Lalkovič. V Baníku bude mít ale v ofenzivě velkou konkurenci. V týmu je legenda Milan Baroš, z Opavy přišel Tomáš Smola a to není vše.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prošel Chelsea a vyhrál portugalský pohár. Teď se křídelník Lalkovič chystá na ligu s Baníkem

„Nikde to není jednoduché. Bude to na mně. Jak budu hrát a trénovat. Musím přesvědčit trenéra. Je to větší klub než Sigma a pro mě krok dopředu,“ dodává slovenský křídelník pro Radiožurnál.

Lalkovič je po necelých sedmi letech dalším košickým rodákem v dresu Baníku.

„Hrál tu Róbert Zeher, ne? Teď hraje čtvrtou ligu proti mému otci. Už jen dohrává, má svůj věk.“ říká Lalkovič na adresu krajana Róberta Zehera. Bývalý útočník byl mezi fanoušky Baníku oblíbený a Lalkovič se na plné tribuny také těší.

„Oni nepřestávají zpívat. Je to radost hrát. Fotbal se hraje pro fanoušky. Doufám, že je nějakými věcmi zvednu ze sedaček. Hlavně ať vyhrajeme. Pokud mi to tam bude padat, bude to třešnička na dortu,“ říká vítěz portugalského poháru s Vitórií CS Lalkovič.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme