Lackovo déjà vu. K vylepšení závodní pozice chyběl čas, ale v seriálu poskočil vpřed

Radek Vičík Radek Vičík
7. 7. 2019 18:18
Orechová Potôň (od našeho zpravodaje) - Adam Lacko v Buggyře skončil dvakrát čtvrtý v nedělních závodech ME tahačů na okruzích na Slovensku. I když opět útočil nejlepšími časy v závěru, znovu mu k postupu na lepší pozici chybělo ještě pár set "ostrých" metrů navíc.
Největší víkendovou soupeřkou Adama Lacka byla Steffi Halmová. Německou pilotku dokázal porazit až v úplně poslední jízdě závodního víkendu. I přes velké emoce se nakonec oba rozešli s úsměvem.
Největší víkendovou soupeřkou Adama Lacka byla Steffi Halmová. Německou pilotku dokázal porazit až v úplně poslední jízdě závodního víkendu. I přes velké emoce se nakonec oba rozešli s úsměvem. | Foto: Buggyra

"Dneska to bylo tak vyrovnané, že gumy nešly pošetřit. Ale celkově jsem s výsledky na Slovakia Ringu spokojený," řekl Lacko po skončení třetího dílu mistrovství Evropy tahačů na okruzích.

Obrázek obou závodů byl stejný. Český jezdec si po startu vybojoval čtvrtou pozici. Pak ve vedru jel tak, aby pneumatiky na jeho novém speciálu VK50 vydržely v dobrém stavu déle než u soupeřů. A v závěru přišel jeho útok na třetí místo.

Měnila se jen role Steffi Halmové. V prvním závodě to byla německá pilotka, kterou český jezdec marně stíhal a zůstal těsně pod stupni vítězů. Závodnice v Ivecu mu k tomu trochu "dopomohla" manévrem za hranicemi fair play. Však se také za něj přišla v mezidobí mezi oběma jízdami omluvit.

"Ve chvíli, kdy jsem na ni chtěl zaútočit, tak mě vytlačila mimo trať a byl jsem rád, že jsem svoji pozici udržel. Steffi (Halmová) říkala, že to probrzdila, ale to neřeším," zůstal jezdec Buggyry nad věcí.

V druhém závodě, kdy se na startovním roštu první osmička otočila, sice Lacko brzy po startu Halmovou překonal, ale tentokrát ho od stupňů vítězů dělil Sasha Lenz. Německý jezdec jel dlouho druhý, ale tři kola před koncem jej předjel téměř domácí Maďar Norbert Kiss. V závěru se pak Lenz dokázal ubránit alespoň atakům jezdce Buggyry.

Dvě čtvrtá místa znamenala pro Lacka celkový slovenský zisk 37 bodů a postup na čtvrtou pozici průběžného pořadí. Za suverénem letošního ročníku, obhájcem titulu Jochenem Hahnem, sice zaostává o plných 54 bodů, ale na druhou Halmovou ztrácí jen 13 bodů a na třetího Kisse pouhých pět.

Závod mistrovství Evropy tahačů na Slovakia Ringu:

3. jízda: 1. Hahn 22:07,922, 2. Reinert -1,399, 3. Halmová (všichni Něm./Iveco) -2,574, 4. Lacko (ČR/Buggyra) -2,736.

4. jízda: 1. Albacete (Šp./MAN) 22:05,625, 2. Kiss (Maď./Mercedes) -3,769, 3. Lenz (Něm./MAN) -5,337, 4. Lacko -5,470.

Průběžné pořadí ME (po 3 z 8 závodů): 1. Hahn 144, 2. Halmová 103, 3. Kiss 95, 4. Lacko 90.

FIA ETRC 2019 - 03 SLOVAKIA RING | Video: BUGGYRA brand
 

Právě se děje

Další zprávy