S Bernina Express o 30 % levněji a po nové trase

Bernina Express na trase mezi Svatým Mořicem a Alp Grüm. Foto: Rhätische BahnBernina Express na trase mezi Svatým Mořicem a Alp Grüm. Foto: Rhätische Bahn

Rhétské dráhy zavedly v květnu další spojení s vlaky Bernina Express, které vyráží na jinou trasu. Nová linka Bernina Express vede

Rhétské dráhy zavedly v květnu další spojení s vlaky Bernina Express, které vyráží na jinou trasu. Nová linka Bernina Express vede ze stanice Landquart přes Davos do Filisuru a dále po tradiční trase až do italského Tirana. Čtenáři Zdopravy.cz mohou nově využít slevy 30 % na jízdné v tomto speciálním vlaku.

Zavedení nové linky Bernina Express je zajímavé i kvůli dobrému přípoji na noční vlak z Prahy do Curychu. Vyjíždí z Landquartu v 8:37, jedinou zastávku od Sargansu, kde zastavuje lůžkový vlak Českých drah.

Z Landquartu až do Davosu vede nová trasa po nejstarší části trati Rhétských drah vybudované v roce 1890. Davos ležící ve výšce 1 560m n. m. je nejvýše položeným městem Evropy. V zimě sem míří tisíce lyžařů do gigantického střediska Davos Klosters, které se v létě promění v ráj turistů a cyklistů na horských kolech. Bonbonkem pro návštěvníky ubytované alespoň na jednu noc jsou lanovky v létě zdarma. Při cestě novým Bernina Expressem vás hned za Davosem čeká jedinečná železniční stavba – 89m vysoký Wiesner viadukt. Další nezapomenutelný zážitek nabízí také cesta romantickou divokou soutěskou Zügenschlucht.

Dál už Bernina Express míří do Filisuru, kde se napojí na „klasickou“ trasu BEX vedoucí z Churu. Tu můžete zvolit pro zpáteční cestu, aby vám z místních panoramat nic neuniklo. Jednu trasu můžete projet Bernina Expressem a druhou třeba jiným regionálním vlakem, abyste mohli po trase vystupovat a vydat se na průzkum po okolí.

Trasa přes Davos je o 45 kilometrů delší než dosavadní cesta přes Thusis. Z Landquartu jede vlak po nejstarší části trati Rhétské dráhy: úsek Landquart – Klosters byl totiž vybudován jako první a sice v roce 1889. Hned v následujícím roce pak byla trať prodloužena až do Davosu.

Spoj z Landquartu zastavuje i na zastávce Diavolezza, odkud je možnost vyjet lanovkou a pokochat se výhledem na ledovce Berniny, případně si užít i lázeň v nejvýše položené vířivce Švýcarska. Na tomto spoji je také zařazen vyhlídkový otevřený vagon a to v obou směrech. Cestovat zde mohou všichni, kteří mají rezervaci ve vlaku. Protože je trasa přes Davos delší a celá trvá téměř pět hodin, je na palubě poskytováno i teplé občerstvení.

Jak získat 30% slevu?

Výhradně na stránce Bernina Express kde v objednávkovém formuláři zadáte slevový kód zdopr05.

Více o nabídce Rhétských drah a výhodách pro zákazníky najdete na MojeŠvýcarsko.com.

Tagy Bernina Express Rhätische Bahn
5 komentářů