Závěrečný mejdan karlovarského festivalu: Buchty, buřty a obletovaná Clarksonová | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Závěrečný mejdan karlovarského festivalu: Buchty, buřty a obletovaná Clarksonová

Slavnostní zakončení 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech
Slavnostní zakončení 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech (Zbyněk Pecák)

Poslední večírek letošního filmového festivalu se nesl ve znamení české kuchyně! V Grandhotelu Pupp se pekly české buřty a buchty, rybízové koláče a také herecké i obchodní kontrakty. Nejobletovanější ženou párty byla jednoznačně americká herečka Patricia Clarksonová (59).

Hvězda filmů jako Zelená míle nebo Jumanji, v Karlových Varech oceněná Křišťálovým glóbem za mimořádný přínos světové kinematografii, šla z ruky do ruky. Chvíli se držela bodyguarda, za moment ji zase objímali během fotografování hosté večírku. Pro pití si chodila sama na bar, kde personál ochotně popsal, co jí může nabídnout.

Vyhublý Kotek
Vzhledem k tomu, že mnoho celebrit odjelo z Varů před závěrečným galavečerem na svatbu Jiřího Langmajera (53) s Adélou Gondíkovou (45) nedaleko Prahy (více čtěte na str. 2 – 3), trpěla párty nedostatkem hvězd. Z herců se na ní objevil např. Vojta Kotek (31), který zhubl 17 kilo. Dorazil také Zdeněk Podhůrský (60), který celý týden moderoval akce na kolonádě, s přítelkyní Veronikou (22) nebo herečka Zuzana Stivínová (45).

tec za půl milionu
V hlavní soutěži karlovarského festivalu zvítězil bulharsko- řecký film Otec. Natočili ho Kristina Grozevová (43) a Petar Valčanov (37) a v sobotu za něj při závěrečném ceremoniálu v hotelu Thermal převzali Křišťálový glóbus. S Velkou cenou festivalu je spojena odměna i 25 000 dolarů (asi 563 000 Kč), která patří rovným dílem režisérovi a producentovi filmu.

Smutný před plátnem
Cenu prezidenta filmového festivalu v Karlových Varech dostal kameraman Vladimír Smutný (76). Držitel sedmi Českých lvů za nejlepší kameru pracoval na oscarovém Koljovi nebo na filmech Smrt krásných srnců, Tmavomodrý svět a Tobruk. K jeho poslední práci patří připravovaný snímek Václava Marhoula (59) Nabarvené ptáče. „Kameraman patří za kameru, před plátno patří výjimečně a jsem rád, že pan Bartoška mi to umožnil, tu cenu není lehké získat jako kameraman. Já si jí vážím a ona váží také,“ řekl se soškou v ruce.

Zakončení filmového 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech 2019:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mhnzsphlb@...
8. 7. 2019 • 10:44

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.