bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: padla facka, padla na sále

8. července 2019, 8:49

Petr Adler

Dva mladí hokejisté údajně zmlátili chlapíka, který se z nich snažil vytáhnout dvojnásobek domluvené částky na účtu za večírek v New Yorku. Chlap má zlomenou čelist a bolavá žebra, zatímco A.J. Greer, křídlo Colorado Avalanche (na snímku vlevo), a jeho kamarád Sonny Milano, útočník Columbus Blue Jackets, čelí policejnímu obvinění za přestupek (napadení).

Přestupek (misdemeanour) je něco méně než zločin (felony), takže oba hokejisté v úřadovně šestého policejního okrsku města New York (Sixth Precinct) jenom podepsali, že obdrželi předvolání, aby se oba dostavili ve středu 4. září k soudu.

Jak sděluje deník New York Post, šlo o čtyřcifernou částku. K souboji došlo v bytě ve West Houston Street, který oba hráči sdílí v době letních prázdnin. Ten příběh by se možná nedostal ani do černé kroniky, kdyby nešlo o profesionální sportovce ze špičkové soutěže.

A kdyby to nebylo v okurkové sezóně.

A kdyby nešlo o profesionální sportovce ze špičkové soutěže, asi by také šlo o menší částky.

Nicméně, podle New York Postu se stalo, že policisté v půl sedmé ráno přímo v jejich bytě zašili ty dva hokejisty. Ti tvrdili, že pán se zlomenou čelistí a zatím nepojmenovaným zraněním žeber se je snažil oblafnout o jedenáct stovek (to celé v amerických dolarech).

Šlo o večírek v 1 OAK, módním nočním podniku v Chelsea. Mimochodem, to jméno neznamená dub (oak), to jméno je zkratka: jediný svého druhu (one of a kind).

Zatýkání byli, kromě obou hokejistů, přítomni zejména jejich podnájemník, podnájemníkův kamarád a přinejmenším ještě jedna osoba. Ti všichni v neděli večer navštívili onen zábavní dům, vedení slibem podnájemníkova kamaráda, že jim v 1 OAK může sehnat stůl s veškerou obsluhou pro všechny přítomné za dvanáct stovek.

Jenže, když se společnost za ranního kuropění vrátila do bytu ve West Houston, předložil podnájemníkův kamarád účet, podle něhož útrata byla třiadvacet stovek. Třiadvacetiletý Milano a dvaadvacetiletý Greer příkře odmítli zaplatit více než šest stovek každý, jak bylo domluveno předem. Výměna názorů přešla od slov k pěstem.

Zajímavé je, že podnájemníkův kamarád odmítl vyhledat lékařské ošetření, ačkoliv policisté údajně zaznamenali, že kromě čelisti a žeber ho také bolela šíje a měl nějaké pohmožděniny na bicepsu.

Podnájemníkův kamarád místo sanitky povolal policii.

Oba hokejisté na odchodu z policejní úřadovny odmítli odpovídat na zvídavé novinářské otázky. Jejich mužstva krátce poté zveřejnila stručná prohlášení, že už je jim z novin známo, že mělo dojít k nějaké potyčce, jíž se měl účastnit jejich zaměstnanec, že věc vyšetřují plnou parou a do chvíle, než bude jasno, nebudou k případu poskytovat žádná další sdělení, děkujeme vám za pozornost i pochopení.

Novináři New York Postu ovšem znají řemeslo, takže se poohlédli a na Long Islandu, odkud Milano pochází, našli jeho otce. Ten jim sice odmítl říci své jméno, avšak připustil, že zajisté, ano, jeho syn byl účasten jakési menší rvačičky.

Stoje před rodinným domkem v Massapequa, Milano starší obrátil věc trochu, jen docela malinko, vzhůru nohama: nešlo o žádný účet. Chlap se začal v jejich bytě chovat jako výtržník, tak mu řekli, aby vypadl, a on to odmítl. Můj syn, dodal, je slušný kluk. To, uzavřel věc Milano starší, je celý rozsah škod.

Co novináři z New York Post nezjistili: ten pán, se kterým mluvili, otec hokejisty Sonnyho Milana, se jmenuje Frank Milano, a je občanským zaměstnáním soudce u tzv. soudu nároků (court of claims) státu New York.

Pro zvědavé: Massapequa je vesnice v jižní části městyse Oyster Bay, v jihovýchodní části okresu Nassau na Long Islandu, na východ od města New York. Komu to přijde složité, pak vězte, že v New Yorku jsou složité všechny adresy. A kam se hrabou n Londýn. Konec sdělení zvědavým.

Milano nepatří na ledě mezi agresory. V NHL odehrál (po částech) čtyři sezóny, A nasbíral pouhých 10 trestných minut. Greer ovšem připouští, že je bitkař. A že hraje lépe, když soupeře otravuje.

Oba pánové jsou v tuto chvíli omezeně volnými hráči (RFA, tedy restricted free agent). Milano loni pobíral 832 tisíc dolarů, zatímco Greer 750 tisíc.

Bude zajímavé, zda se jejich mužstva při jednání s oběma o nových smlouvách  pokusí použít povinné smluvní doložky o poškození dobrého jména hokeje jako sportu a NHL jako soutěže.

A stane-li se tak, co tomu řeknou hráčské odbory NHLPA, které se cítí být povinny chránit své členy ať se děje cokoliv. I kdyby podřezali své vlastní rodiče a u soudu se dožadovali shovívavosti, protože jsou z nich úplní sirotci.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.