Rád bych si vzal od Slavie pohár zpátky, vzkázal Šádek

Rád bych si vzal od Slavie pohár zpátky, vzkázal Šádek

Generální manažer západočeského vicemistra z Doosan Arény Adolf Šádek uvedl, že posilování největší konkurence nesleduje a spíše se snaží, aby bylo dobře připraveno jeho mužstvo.

Do žádných finančních závodů se dle jeho slov pro sport.cz se Spartou ani Slavií pouštět nemůže. Zatímco slavná "S" mohou atakovat při transferech do Prahy sto milionů korun, plzeňský strop je maximálně 20 milionů korun.

A o čem všem rozmlouval blízký spolupracovník majitele Tomáše Paclíka v rozhovoru pro sport.cz dále? Mimo jiné také o pokračování Davida Limberského, Michaela Krmenčíka a Patrika Hrošovského, jenž se bude zřejmě loučit se Štruncovými say po kvalifikaci o evropské poháry.

 

O ztrátě drajvu...

"Trenér Vrba to sice nerad slyší, ale ztráceli jsme už trošku drajv. Kluci, které jsme přivedli, nikdy nehráli Ligu mistrů. Jsou hladoví. Možná nebudou mít v některých fázích až tak vysokou kvalitu, možná budou chybovat, ale mají obrovský předpoklad, zaujetí a nasazení. Jsou to štěňata. Jsou hraví, draví. Vlci se z nich teprve můžou stát. Je jen na nich, jak si tu těžkou cestu odmakají. Všichni se jeví velmi dobře, mají obrovský potenciál. Uvidíme. Hráči, kteří byli před nimi, jim ukázali cestu."

O pokračování Davida Limberského...

"Věk nejde zastavit, i Limberskému už tikají biologické hodiny. Slyšel jsem je u snídaně, když jsem procházel kolem jeho stolu. Na soustředění v Rakousku vyzvídal, jestli si půjdeme sednout do mojí hotelové kukaně. V ní se roky scházím s hráči, kteří mají rok do konce smlouvy. Tady ji prodlužujeme. U mě to ale nefunguje tak, že bych jim dával smlouvy za zásluhy. Musejí mít výkonnost. David je s námi dál, protože ji má. Ano, mohli jsme jet dál beze změn, ale časem by nás to semlelo. Omladit jsme potřebovali."

O situaci kolem Patrika Hrošovského...

"Patrik je naprosto bezproblémový kluk. Nikdy jsem s ním neřešil žádný průšvih. S hodnými dětmi nemáte tolik práce a nejsou tolik na očích. I když Patrik nevstřelil tolik gólů, kolik by sám chtěl, udělal toho pro Plzeň strašně moc. A přiznávám, že bychom mu v odchodu nyní nemohli a ani nechtěli bránit. Nejde o peníze. Patrikovi jsme odchod slíbili již třikrát a vždy ho nakonec zlomili, aby u nás zůstal. A on to vzal a hrál výborně. Ukázal skvělý charakter. Na galavečeru Ligové asociace vedle mě posadil svou manželku a byli na mě dva. Vycítil jsem, že mají nyní zájem o změnu a je to v sedmadvaceti letech naprosto logické. Proto nyní přiznávám, že Patrik může přestoupit. Ale určitě budu chtít, aby nám pomohl v pohárové kvalifikace. A pak jej klidně pustíme. Kdybych to neudělal, možná bych taky o toho svého kluka mohl přijít."

O navrátilci Michaelu Krmenčíkovi...

"Zimní anabáze v Bruggách, kterého ho chtěli i zraněného, byla momentem, kdy mi došla trpělivost. S Michaelem i jeho agentem. Ten proces byl hodně nestandardní. Hráči jsem řekl své, pak si všechno srovnal v hlavě. Asi potřeboval dostat pořádnou facku. I kluci v kabině mu to hned dali sežrat. Ty jsi zpátky tak rychle? ptali se poťouchle. Pro něho je nyní daleko větší problém, překonat zdravotní pauzu. Musí se oprostit od toho, že se mu v přípravě střelecky nedaří. Třeba smůlu protrhne hned v prvním ligovém zápase s Olomoucí a rozjede se. U něj to je o prvním gólu, dávat je nezapomněl. Letní přípravu absolvoval bez úlev, je stoprocentně zdravý. Jenom nemůže trefit bránu. Až to zlomí, zase bude dravcem, na něhož jsme zvyklí.

O závodech o ligový primát...

"Slavia výrazně neoslabila, Sparta se vydala na novou cestu. Naše ambice ale zůstávají nadále ty nejvyšší, rád bych si vzal od Slavie pohár zpátky. Vysoko však budou myslet také Boleslav, Liberec, Ostrava, Jablonec. Nebylo pro mě zklamání, že jsme druzí, ale reakce některých lidí. Taky jsem ligu chtěl vyhrát, ale odmítám se ztotožnit s názorem, že druhé místo je pro Viktorku neúspěch. To je naprostá hloupost, až zvrácenost. Strašně bych si přál, aby se vrátili o dvanáct let zpátky. Co byl tehdy neúspěch? Není přece možné, aby fanoušek Viktorky řekl, že na AS Řím v Lize mistrů nepůjde, protože Řím už v Plzni jednou hrál. Mám totiž pocit, že čím jsme úspěšnější, tak lidé od nás chtějí víc a víc. Někdy ale přece musíte přijmout skutečnost, že soupeř byl lepší. A to Slavia byla, měla výjimečnou sezonu. Jenže zatímco Sparta i Slavia do toho dávají o několik set milionů ročně více, my pracujeme s mnohem nižším rozpočtem. A ještě si většinu peněz musíme vydělat v pohárech. Přesto jsme schopní jim konkurovat. Tak bych chtěl, aby fanoušci vnímali realitu. Na druhou stranu, abych nebyl jen negativní, máme velké množství věrných fanoušků, kteří za námi stojí, a ti to, co tady říkám chápou a když mě potkají, vždycky je to příjemné. Ti mi rozumějí."