08.07.2019 15:20

Divočáci Nashvile Pussy se chystají do Prahy

Nashville Pussy je americká hardrocková skupina z Atlanty ve státě Georgia. Jejich osobitý hudební styl míchá různé vlivy od punku, boogie a psychobilly až po jižanský rock. Většina textů se točí kolem klasických rockových témat - sex, drogy, alkohol, rvačky. 22. července to se svou divokou show rozbalí v pražském klubu Vagon.

Americkou hardrockovou skupinu Nashville Pussy založil v roce 1997 v Kentucky kytarista punkové kapely Nine Pound Hammer, Blaine Cartwright. Kromě hry na kytaru si vzal na starosti i mikrofon. Jádro sestavy tvoří manželský pár Blaine Cartwright a kytaristka Ruyter Suys, doplněná o bubeníka Jeremyho Thompsona. Původní bubeník Adam Neal (též člen Nine Pound Hamer) totiž záhy odešel ke kapele Hookers, v současné době jeho post zastává Ben Thomas. Původní zakládající členka – baskytaristka Corey Parks, sestra hvězdy basketbalové NBA Cherokee Parkse, opustila skupinu zhruba měsíc po vydání druhého alba High As Hell. V současnosti v uskupení na baskytaru hraje Bonnie Buitrago.

Skupina si rychle vydobyla jméno po rockových klubech v Evropě, Austrálii nebo Japonsku, ale i jinde ve zbytku světa. Ruyter Suys byla nedávno prohlášena časopisem Elle za jednu z nejlepších ženských kytaristek světa. Kapela také obdržela nominaci na cenu Grammy v kategorii Nejlepší metalový výkon za skladbu Fried Chicken and Coffee z debutového alba Let Them Eat Pussy (1998). Nashville Pussy mají na svém kontě sedm studiových alb, posledním z nich je Pleased to Eat You z loňského roku.

 

 

Večer 22. července před Nashville Pussy odstartují tuzemští Dead Daniels. Tato pražská kapela vznikla v roce 2009 a v červnu následujícího roku vydali EP Tady žije Jack. Roku 2011 nahradil Pavla K. na postu bubeníka Standa Šmeral (ex- Moped). V listopadu 2013 opustil kapelu kytarista Semír Murtinger a kapela pokračovala v tříčlenném složení (Wheeler, Gebler, Šmeral). Už v nové sestavě vydali nový singl obsahující dvě písně - Hemanethake Chehentaamo a poprvé anglicky zpívanou Show, která zabodovala mimo jiné i v hitparádě floridského rádia Classic Rock. V březnu 2015 natočili ve studiu Hacienda debutové album Tomahowgh. Produkce se ujal  Miloš Dodo Doležal. Deska vyšla na jaře téhož roku pod hlavičkou společnosti Supraphon. V prosinci 2015 představili svůj první oficiální videoklip k písničce Hej ty. V loňském roce vydali dvojskladbové EP Karma. Dead Daniels pravidelně koncertují po celém Česku, mají za sebou i koncerty na Slovensku, Švýcarsku nebo v Rakousku.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.