Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Miliardový supertrezor v Ptyči zahájil provoz! Pod touhle půdou poklady budou!

Autor: Vera Renovica - 
28. července 2019
05:00

Nejprve to měl být tajnostmi opředený bunkr, kde by příslušníci sekty přečkali konec světa. Jenže exmanželka miliardáře Pavla Tykače (55), Dana Kuchtová, se s ezoterickou skupinou rozhádala a stavbu nechala přepracovat. Po letech je hotovo! Mezi Plzní a Prahou v osadě Ptyč totiž nedávno zahájily provoz luxusní rezidence a depozitář!

Nedávno tam dokonce v přísném utajení měla proběhnout zahajovací párty za účasti té »nejprachatější « smetánky v Česku. Jak dokládají fotografie Blesku, apokalyptický bunkr je skutečně minulostí. Místo toho jsou na pozemku na hranici chráněné krajinné oblasti vidět tři »hobití« vily. A to, co není vidět, to nejcennější, je pod zemí. Projekt nazvaný Park Berne totiž nabízí svůj »sklep« boháčům, kteří si tam chtějí uchovávat umělecká díla, automobilové veterány či cokoliv dalšího, co považují za hodnotné.

Splnili rozpočet

„Depozitář zahájil provoz na začátku června a v tuto chvíli máme objednávky na dvě třetiny jeho stávající kapacity,“ napsal Blesku Ondřej Drábek za společnost Double Square Group, která projekt zvaný Park Berne financuje (a za níž podle všeho stojí Kuchtová). Domky s luxusním vybavením se zatím, alespoň podle našeho snímku, podařily postavit tři. „Máme platné povolení pro osm vil,“ říká ale Drábek. Jedna má přijít majitele v »základní « variantě na minimálně 15 milionů. Do celkových 1,3 miliardy nákladů za projekt se prý firma vešla i s rezervou.

Zkouška krví

Supertrezor bezpečností konkuruje Národní bance. Nejmenší schránky jsou velké 2,5 metru čtverečního, největší 45, takže se tam vejde automobil či 70 tun zlata v cihlách. Depozitář má zálohované zdroje elektřiny, je schopen odolat pádu dopravního letadla, dvacetimetrovým záplavám i teplotě 800 stupňů. „Jedním z bezpečnostních prvků pro vstup do depozitu je skenování obrazu krevního řečiště,“ doplňuje Drábek.

Jak šel čas s plzeňským »Temelínem«

• V roce 2011 se objevuje informace, že na severu Plzeňska vzniká cosi, co vypadá jako druhý Temelín. Monstrum se má jmenovat středisko Maják, které se prezentuje jako ozdravné a vzdělávací centrum pod hlavičkou filozofie Avenna. Vše »dotuje« Kuchtová, exmanželka miliardáře Tykače.

• Obyvatele oblasti ale fascinuje podzemní část stavby, která připomíná obrovský kryt. Spekuluje se, že to je pro sektu, která tam hodlá přežít konec světa. Kuchtová ale nic nechce komentovat.

• V roce 2013 se ale Kuchtová se ženami v čele Avenny rozhádala. Vzápětí po nich chce miliony, o nichž dámy říkaly, že je dostaly darem – soud se staví na jejich stranu.

• Roku 2014 už má Kuchtová s Ptyčí úplně jiné záměry – vznikne tam supertrezor a rezidenční zóna pro majetné. Část původní stavby bylo proto třeba zdemolovat. Tento plán je nyní, o pět let později, podle všeho naplněn.

Víte, že...

Klientem zde může být jen právnická osoba, tedy firma, s daňovým domicilem v ČR.

ostuda ( 29. července 2019 21:28 )

tyhle prefabrikovaný kydy jsou nejlepší, to bych se chtěl taky naučit. nejsi z Lesnova?

corsa ( 28. července 2019 20:28 )

hujer.z.blesku:Hele voslisto, že jsi ty chudý jako kostelní myš protože jsi líný pracovat, tak to neznamená, že všichni kdo se mají lépe než ty kradou.
------------------------
Nesouhlasím. Soudci mají cca 100 tisíc měsíčně a žádný by miliardy na takovou ptákovinu neměl.....To není o tom, že se někdo má líp.....Ale o tom, že miliardy na rozhazování nikdo nemůže mít poctivě.

titen33 ( 28. července 2019 19:34 )

Už si viděl ptačí hnízdo bez klacků?

sukin-sa-vracia ( 28. července 2019 17:18 )

Vivat_Putin ( 28. července 2019 16:56 )

No tady to zase jede, honem pryč z diskusí, protože Blesk stoka a žumpa si libuje v debilitach a v DEBILECH diskutujících, co si zde léčí své mindraky vid prezanda1 a ostatní lůza. Samej primitivních blb zde, nové jo, co čekat od Čecháčků

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa