Djokovič, Nadal i Federer v All England Clubu prosvištěli do čtvrtfinále

8. 7. 2019, 22:19
Aktuality 151
WIMBLEDON - Tři největší favorité wimbledonské dvouhry mužů prošli osmifinálovým kolem jako nůž máslem.Obhájce titulu Srb Novak Djokovič smetl Francouze Uga Humberta, Rafael Nadal nedal šanci Portugalci Joau Sousovi a Roger Federer ztratil pouhých pět gamů s Italem Mattem Berrettinim.
Novak Djokovič (© AFP)

Obhájce titulu a světová jednička Novak Djokovič postoupil do svého jedenáctého wimbledonského čtvrtfinále po výhře 6-3 6-2 6-3 nad jednadvacetiletým Francouzem Ugem Humbertem.

"Zápas jsem měl pod kontrolou. Jsem rád, že jsem ušetřil síly do dalšího kola, protože nikdy nevíte, co vás čeká v následujícím zápase," řekl Djokovič.

O semifinále se dvaatřicetiletý Srb střetne s Belgičanem Davidem Goffinem, kterého pětkrát porazil, ale poslední vzájemný duel v roce 2017 na antuce v Monte Carlu prohrál.

Goffin v osmifinále Wimbledonu uspěl na třetí pokus, když dnes porazil 7-6 2-6 6-3 6-4 Španěla Fernanda Verdaska. Proti Djokovičovi si 28letý Belgičan zahraje o první grandslamové semifinále.

Svou vítěznou sérii protáhl už na 16 zápasů Rafael Nadal, jenž po triumfech na antuce v Římě a na Roland Garros prochází suverénně i travnatým Wimbledonem. Španělský tenista postoupil do čtvrtfinále po hladké výhře 6-2 6-2 6-2 nad Portugalcem Joaem Sousou .

Nadalovým příštím soupeřem bude Američan Sam Querrey (h2h 4-1). Ten dnes zdolal 6-4 6-7 7-6 7-6 krajana Tennyse Sandgrena a do čtvrtfinále Wimbledonu postoupil potřetí za poslední čtyři roky. S Nadalem bude jednatřicetiletý Američan bojovat o vyrovnání svého grandslamového maxima ze sezony 2017.

Atraktivnímu semifinále s dlouholetým rivalem Nadalem se přiblížil osminásobný šampion Roger Federer. Sedmatřicetiletý Švýcar prolétl do svého 17. wimbledonského čtvrtfinále za hodinu a čtvrt po hladké výhře 6-1 6-2 6-2 nad Italem Matteem Berrettinim.

Po 99. londýnském vítězství je Federer nejstarším grandslamovým čtvrtfinalistou od roku 1991, kdy to dokázal ve 39 letech Jimmy Connors na US Open.

O postup do semifinále se Federer střetne s Japoncem Keiem Nišikorim.

Guido Pella na svém nejméně oblíbeném povrchu pokračuje v nečekaném tažení. Na trávě ve Wimbledonu vyřadil už druhého bývalého finalistu, když si po Marinu Čiličovi vyšlápl i na Kanaďana Milose Raonice, kterého udolal 3-6 4-6 6-3 7-6 8-6. Ve čtvrtfinále se 29letý Argentinec střetne se Španělem Robertem Bautistou.

• WIMBLEDON 2019 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 38.000.000 liber
pondělní výsledky (08. 07. 2019)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Humbert (Fr.) 6-3 6-2 6-3
Federer (2-Švýc.) - Berrettini (17-It.) 6-1 6-2 6-2
Nadal (3-Šp.) - J. Sousa (Portug.) 6-2 6-2 6-2
Nišikori (8-Jap.) - Kukuškin (Kaz.) 6-3 3-6 6-3 6-4
Pella (26-Arg.) - Raonic (15-Kan.) 3-6 4-6 6-3 7-6(3) 8-6
Goffin (21-Belg.) - Verdasco (Šp.) 7-6(9) 2-6 6-3 6-4
Bautista (23-Šp.) - Paire (28-Fr.) 6-3 7-5 6-2
Querrey - Sandgren (oba USA) 6-4 6-7(7) 7-6(3) 7-6(5)
• Čtyřhra - 3. kolo •
Cabal/Farah (2-Kol.) - Jebavý/Oswald (ČR/Rak.) 7-6(6) 7-6(5) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

151
Přidat komentář
mahycek
Už je to tady. Center 14.00 Djoko - Goffin
Nishi - Federer

Court 1 14.00 Pella - Bautista
Querrey - Nadal
Kdo by měl více potrápit Djoka, tak Bautista. Pella
už, promiňte nemůže jít dál. A když náhodou půjde, tak
to bude fraška s Djokem a ten půjde v suchém do finále. Ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Pella Bautistu už nedá, dal dva servismany protože na ně jeho tenis fungoval a s Raoničem to už čistě uhaluzil.

Bautista je grinder, nedělá chyby, hodně běhá. Pella neuhraje ani set.

Roger na centru je klasika, nemají koule ho dát jinde po tom loňském výsledku, jenom jednou hrál na jedničce a to ještě druhé kolo. Rafovi to je fuk, ten to odehraje i na škváře.

Jsem zvědavý na počasí, zítra bude zataženo, v pátek má pršet. Kdyby se obě semi hráli pod střechou, tak to může podstatně změnit výsledky.
Reagovat
Denis92
Rogera odpalili minuly rok na jednotku, teraz si to uz "nemohli dovolit". Navyse co sa tyka nasadenia a vyrovnanosti, je to najzaujimavejsi zapas z QF. Djokovic je obhajca a no.1 a tak odsunuli na 1ku Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Tusil som to..Skoda, ze Nadal nehral 4. kolo na jednotke, ale Djokovic. Na QF si to prehodili..To sa dalo cakat, rovnako ako to, ze Federera podrzi na centri...

Pre Nadala je samozrejme lepsia volba Centr, co uz.
Reagovat
Marduch
Nekdy osud prida..jindy ubere..RG moc pekne poskladano.. nic-me-ne valecnik Rafa se neda..
Reagovat
Mayo
Bolo jasne, že Djokoviča už nedajú mimo center, bol tam už tuším 2x. No a z dvojice RF vs RN jasne uprednostnia Egoistu. Každopádne šance Querreyho na jednotke stúpajú, čo už aj taký je šport. Vamos Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Mats si myslí, že pomalejší kurty hrajou Fedexovi do karet.

https://www.express.co.uk/sport/tennis/1148149/Wimbledon-courts-Roger-Federer-Lloyd-Harris-Mats-Wilander

It looks like the courts are playing slower than ever and some of those sliced backhands that Federer hits are hard to get up to.

Federer worked that out and I really think these slower courts might favour Federer with that sliced backhand.

To já si asi nemyslím, ale je fakt, že pro ten jeho nepříjemný BH čop to může být plus, chodit 3 sety do kolen a zvedat to topspinem nahoru není úplně příjemná věc.
Reagovat
Denis92
Mozno proti vysokym, utocnym hracom ano.. Ale potom pride Nadal alebo Djokovic a nebude vediet zahrat winner, lebo mu vsetko vratia. Tam to bude jeho nevyhoda, slajz mu nepomoze
Reagovat
smazaný uživatel
Na trávě možná jo, má 8 titulů díky třem věcem, slice z BH, servis, voleje.
Reagovat
Ereinion
+ forhend
Reagovat
Denis92
Ale tato trava resp. lopticky su velmi pomale. Nemozes to porovnavat s predchadzajucimi rokmi.
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex říkal, že tráva je stejná, míče jiné. Těžko říct.

Mě osobně připadá, že je mu to jedno, vyhrává stejně, jako v letech, kdy bral titul. Je to o hlavě, já si myslím, že Federer věří, že může vyhrát, což se o FO říct nedá. Tam to jel zkusit, tady přijel vyhrát.

Nemyslím, že se SW změnil od roku 2017 do 2019 tak razantně. Ta proměna bude viditelná v horizontu 10 a více let.

Hlavně je rozdíl kde hraješ, centr je specifický, Berrettini tam neuhrál nic, Roger udělal 5 chyb. Počasí hraje hodně, je toho více.
Reagovat
spaniel
Nerikal ze je trava stejna. Jen ze ji umyslne nezmenili, ale ze muze byt jina kvuli prirodnim podminkam.
Reagovat
paddy
Objektivně lze očekávat hladký postup favoritů

Rébusem pouze je, zda Federer dokáže ve finále překvapit

Napětí hledejte v ženském pavouku
Reagovat
woody
rébusem je federerova účast ve finále...
Reagovat
smazaný uživatel
Rébusem je účast celé big3 ve finále. Nejvíce easy to má opticky Djokovič, Federer i Nadal by pro zisk titulu potřebovali totéž. Aby jeden z nich vypadnul v QF, lehké SF ve třech setech a zkusit zaskočit Noleho.

Teoreticky to vidím takto, prakticky je mi to úplně jedno, protože z toho nic nemám. :D
Reagovat
woody
Podle mé Nishi neuhraje ani set, na trávě si myslím nemá šanci. Černým koném je Querrey, ten by mohl dokázat vystŕílet Nadala, ale i tak si myslím že udělá max set v TB. Osobně čekám v semi velkou FeDal bitvu a moc se na ní těším. Nole má teoretický slabší los, uvidíme, jám mám radost,že tam není žádnje vyloźenej servisman. Pokud bude finále v obsazení BIG3 věřím v poŕádnej match :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě akorát sere fakt, že pokud se setkají Nadal s Federerem a odehrají pětisetovku, tak Nole bude zase ve výhodě, protože proleze do finále ve třech.

Obecně poslední roky jsou finálové zápasy na GS absolutně o ničem. Poslední dobré finále bylo AO2017, od té doby to je podprůměrný zápas. Thiem hrál dobře jeden set, Rafa dostal naloženo, DelPo dostal naloženo, Anderson dostal naloženo, Thiem naloženo, Čilič hrál tužku a Federer dělal chyby. Prostě pět setů bylo naposledy ve finále na AO2018, jinak to je rutinní výhra favorita. Prostě nuda.
Reagovat
turista
Aspoň jednou může být Novak ve výhodě. V Římě a v Paříži byl v těžké nevýhodě.
Reagovat
turista
Zaskočit Noleho? To si asi děláš srandu. Tam bude pach krve pokud bude finále Djokovič - Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič bude favorit proti jednomu i proti druhému. Federer má ale proti Nolemu větší šanci, než Nadal - na trávě. Ale opakuji, ve finále není ani jeden.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Z nextgen není zase nic, jako vždy. BIG3 si projde do SF jakoby se nechumelilo.

Těžko tipovat favorita Wimbledonu. Každý z BIG3 byl jednou prověřen. Nejvíce byl určitě proklepnutý Rafa s Nickem, pak Hurkacz solidně pohulil Nolemu - alespoň ve dvou setech, na Rogera zase vletěl Harris.

Je třeba říct, že Feda spíše prověřil Pouille, než Harris, tam to bylo o náhodě ale Pouille hrál světový tenis tři sety a Roger se musel hodně snažit.

QF je otevřené, Bautista bude kousat stejně, jako Querrey. Nishikorimu za ty roky nevěřím ani na set, už dneska ví, že zítra vyhučí.

Celá big3 hraje dobrý tenis, Roger by potřeboval upset Djokoviče, to bych mu pak na titul věřil a nejlepší by bylo, kdyby upset Djokoviče přišel tak, aby o něm Fed nevěděl. Combo Nadal Djokovič bude téměř nereálné sestřelit po sobě.

Ale na druhou stranu jsem si říkal v 2017, že Federer nikdy nevyhraje už velký titul. Je to prostě Roger a může udělat cokoliv, to už víme.

Chum jetze !
Reagovat
smazaný uživatel
Nerobil by som z toho kovbojku. No proste Next Gen trava nevonia a W jeneste bez nich. Naopak na antuke je to uz kompletne aj o nich, tam ale maju holt smolu na hegemóna..

Suma sumárum, ich chvila teda pride na harde. A dal by som ruku do ohna za to, ze v NY resp AO, ak nepride rovno semifinále, finále; tak minimálne nejaký upset.

Blesk nikdy neudrie dvakrat na to iste miesto, tento zreb uz Nole nikdy mat nebude a preto si myslim, ze práve on moze nakúpit tam, kde to nečaká.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pověra :)

Jak by jistě dosvědčil každý bleskosvod, kdyby uměl mluvit.
Reagovat
Vlk-v-trave
:0)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jak přesně myslíš tu frázi ohledně Noleho.

Já si myslím, že Nole se bude muset dost posnažit, protože Goffin prohrál na trávě letos jeden zápas s Federerem a Bautista je ve formě jako prase. Nevěřím tomu, že Djokovič projde do finále 2x bez ztráty setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Goffin je so svojimi cca 165cm nebezpečný na antuke, ale na tráve fakt ne..Je to tusim jeho premiérové QF na W, kam sa dostal cez Verdasca. Vyuzil okolnosti. Uz aj Nishikoriho pokladám za nebezpečnejšieho a s Federerom za zbytocne velmi podceňovaného.

Bautista je nebezpečný súper na 4. kolo, ale SF Wimbledonu by uz mala byt trochu iná dimenzia.

Tak to proste niekedy býva, ze sa ti cesta otvorí dokorán. Ale hovorim, kde ti je dopriate, musis cakat, ze v krátkom case ti bude aj ubraté.

Thiem, Khachanov, Zverev, Tsitsipas, Medvedev, mozno Kyrgios. Naozaj si nemyslim, ze nasledujuce dva GS bude stvrtfinále a osemfinále bez týchto chlapíkov. Naopak, ocakávam silný nástup a ako pisem vyssie, dám ruku do ohna za to, ze niekoho z Big3 vypoklonkujú.

K tomu solídna druhá vlna hráčov ako Tiafoe, Berrettini, Fritz, FAA. Pavuk na hardoch bude omnoho zábavnejší.
Reagovat
acc
Kde si prisel na 165cm? Ja vidim 180cm...
Reagovat
acc
No Berrettini nevim, vcera sem od nej cekal mnohem vic. Je pravda, ze mu na vykonu vzala hodne nervozita ale tenis vychazi z hlavy, pinkat umeji vsichno dobre.
Reagovat
sojka1
on se jeste capne.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Berrettini po třetím gamu prvního setu v zápase skončil. Roger změnil strategii, což mu dost pomohlo.

Většinou začíná tlačit až od stavu 4:4 v setu, ale včera na Matea vlítnul od prvního gamu, ten ztratil servis, Roger potvrdil a nebylo co řešit.

Rogera musím pochválit, že se snažil od první vteřiny, to na Wimbu letos udělal poprvé.
Reagovat
paddy
Místní očekávání byla nesmyslně vysoko. Měl sice hodně vyhraných zápasů na trávě, ale proti slabším soupeřům. Ve Wimbledonu měl problémy už v předchozích kolech, ve 3k dokonce odvrátil 3 MB (mečboly ne megabajty).
Reagovat
sojka1
ono se to nezda, ale Goffin ma 180 cm... (Diego 170)... pro zajimavost, ja toto nahodou (zarlive) :-)) sleduji... jinak prispevek rozumny, nic ve zlem... :-)
Reagovat
sojka1
jeeeee, uz jsem zase pozadu...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
V poriadku. Tých 165cm bola samozrejme nadsázka v zmysle, ze kedy vyhral podobne nizky hrac GS a Wimbledon?...

Apropos, tieto okruhle cisla. Neverim Goffinovi 180 ani oficiálnych 170 Messiho. Podla mna tam lietajú centimetre hore-dole.
Reagovat
acc
jj ty cisla sem musi bral +-
Reagovat
turista
Já zase nevěřím na 185cm Gasqueta a Nadala. V muzeu voskových figurín v Madridu udávají u Nadala 182cm. Udělal jsem si tam s ním fotku a jsem cca o 2-3cm vyšší než on. A to jsem měl zamlada 185 a teď 184.
Reagovat
Herbert_Hoover
Gasquet je mutant, malé nožičky ale dlouhé tělo..opticky vypadá na míň než kolik má.
Reagovat
Pe3k
Velká hlava na malém těle.
Reagovat
turista
Ovšem ten Gasquetův jednoručný BH je na pohled prostě nádhera.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, oproti nohám má zbytek těla větší, dobrá, největší má hlavu a krk, protáhlý jak žirafa. Oproti podobně vysokým tenistům má níže položená ramena, proto to klame.
Reagovat
turista
Tak jsem taky asi mutant protože mám stejné proporce jako Gasquet. Když sednu do jakéhokoliv auta tak sedačku řidiče musím spustit do nejnižší polohy abych se vůbec do auta vešel a opěrku hlavy vysunout nahoru do maxima. Pak je to OK.
Reagovat
turista
Až na ten krk. Ten mám naopak oproti Gasquetovi krátký, takže musím kupovat prodloužená saka a mikiny pro téměř dvoumetrové habány. Holt někteří jsme asi fakt mutanti.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak jistě, všichni nemohou být proporčně vycentrovaní :) Já mám třeba dlouhé ruce, dlouhé nohy i dlouhé tělo a taky nějak existuju. I když boty sháním těžko, stejně jako kalhoty. Moje přítelkyně má zase dětskou nožku, takže taky shání boty obtížně. Nevybereš si.

Někde jsem viděl společnou fotku Nanda s Gasquetem, přišli mi dost podobně vysocí. Verdasco má dle všeho 188 cm, tak klidně Gasquet těch 185 mít může.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa by zrejme nevyhral 18GS so 182cm, myslím si. Tam je to už ozaj komplikované pod 184-185 cm, aj historicky.

Gasquet, prečo nie. Vyzerá nižší, má krátke nohy. Okrúhle čísla sú vždy podozrivé, pretože má človek pocit, že je to zaokrúhlené na 1-2cm hore. Moja domnenka, nič iné.
Reagovat
Roger_Federer
Muzes to dolozit fakty, ze je to komplikované ?
Reagovat
smazaný uživatel
Federer - 185
Nadal - 185
Djokovic - 188
Sampras - 185

Styria najuspesnejsi. To máme 67GS, ak dobre počítam. Myslim, ze by to malo stacit..185cm je ideálna vyska na to, aby mal hráč prvotriedny servis a zároven nestracal na pohybe..V globále.

Agassi mal 180, ziskal 8GS. Stále sa to vsak nevylucuje s tym, ze 80% GS ziskavaju zrejme tenisti nad 182cm.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlas a když neveris ty miry u Messiho a Gooffena, proc zrovna tihle by to mely mit přesně.
Reagovat
smazaný uživatel
Psychologický efekt.

Pri 168 vysokom chlapovi je 170 na nezaplatenie :)
Reagovat
acc
Tak Agassi par Wimblu ignoroval..mozna by neco pridal:)
Reagovat
turista
Borg, Connors, Agassi, Laver, Hoad byli spíše průměrně a lehce nadprůměrně vysocí a vyhrávali GS. Rosewall byl dokonce menší postavy a byl taky úspěšný. Sampras, Becker, Lendl, Edberg, Emerson byli vysocí hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
No dobre, ale tu zas do hry vstupuje faktor evolúcie tenisu. To je nepopieratelné..Hrubá sila, fyzická príprava, technológia rakiet, profesionalizmus..Toto vsetko je v open ére a od 80-90r úplne niekde inde.

Starí páni ako Laver si bez urážky fakt len tak pinkali.
Reagovat
Kozoroh
Možná by namísto 18 GS titulů vyhrál 12-13, kdyby měl výšku 182 cm, ale stal by se i tak legendou.
Reagovat
acc
U Nadala to klame tim, ze je svalnatej.. kdyby mel 50kg, tak bys mu to uveril.
Reagovat
steve79
Zapas Rafy a Rogera se blizi. Tezko tipovat favorita. Vcera hral Fedex fantasticky.
Reagovat
Cico93
Ak na ten zápas dôjde, tak favorit je jasný. Nesnažte sa alibistický už teraz sťahovať krídla.
Reagovat
steve79
Tak to neni. Ja to rikam tak jak to je. Rafa hraje vyborne a sance jsou vyrovnane.
Reagovat
Cico93
OK, možno ty nie...
ale uvidíš, že to takto bude. Ak samozrejme na ten zápas dôjde.
Reagovat
smazaný uživatel
A co?

H2H na trávě je 2:1 pro Federera, všechny tři zápasy byly v pěti setech, ve finále Wimbledonu.

Ten zápas může vyhrát úplně kdokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
První finále v roce 2006 jen na čtyři.
Reagovat
paddy
To bylo v pravěku, mnoho let spolu nehráli
Reagovat
smazaný uživatel
To je fuk, na trávě bude Federer stejný favorit, jako Nadal na antuce. Ale nezpívejme ódy před bitvou, ani jeden tam nemusí dojít.
Reagovat
smazaný uživatel
Roget Goat, Nadal antukár, nekomplexný, one trick pony, vzdy vyleti v prvom tyzdni.

Ale Pripadne semifinále?..

Zápas nemá favorita!!..

To nevymyslis..:)
Reagovat
dappe
Federerovi brzo 38 let, favorit by být neměl, ale případně bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Stále vyhral 8 Wimbledonov..A je to objektivne Nadalov najslabsi povrch.

Aj Nadal mal s Thiemom vekovu nevyhodu 33-25 a napriek tomu bol favoritom, za zásluhy a zažitým stereotypom.
Reagovat
Franky
na vyslapanej trave SF spomalenej o 100% oproti 90rokom kde je jej rychlost nizsia ako AO 17-18 je Nadal uplne vyrovnany super pre Rogera
Reagovat
acc
Tak ve srovnani s nejlepsim je opravdu nekomplexni :) Promin fanatiku.

No, takze NADAL NENI ANTUKAR?
Reagovat
smazaný uživatel
Definuj antukár :)

Historicky sa nimi vzdy rozumeli ortodoxní antukári hrávajúci druhy tyzden GS len v Parizi.

Vzhladom k tomu, ze Nadal vyhral 6 GS mimo antuku, má kariérny GS a niekolko unikátnych zápisov, ktoré nemaju ani RF a ND, uz len tento fakt to tvrdenie rúca ako domček z karát.

Djokovic je s 8 GS mimo Austráliu dnes povazovaný za najlomplexnejsieho hraca vobec, pri siestich sa hovori o antukárovi. Zaujimavé normy, to uz áno.
Reagovat
Franky
zabudol si ale do rovnice jednu zasadnu vec zapocitat....ked sa ostatne povrchy GS priblizuji rychlosti antuky (povedzme ze hoci aj tej rychlejsej ktora je v Madride) tak potom zacina komplexnost novodobych hracov stracat svoj vyznam....
Reagovat
acc
Pro me je to nejlepsi ANTUKAR vsech dob :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale áno, zároveň :)
Reagovat
spaniel
Ciciak taky alibisticky stahujes kridla. Roky tady vytahujete h2h a zejmena h2h na GS a ted toto :D
Rekl bych ze priposranost je na tve strane.
Reagovat
Cico93
Ja nemusím sťahovať krídla, aj do RG idem s pokorou...
Niekto ale je schopný napísať, že Nadala na W netreba riešiť a v prípadnom semi z neho spravi favorita.
Reagovat
dappe
To jsem tady zase něco napsal. zkus si to přečíst ještě jednou a hlavně to zkus pochopit!

To, že Nadala není třeba řešit byla reakce na to, že již před turnajem tady jeden nejmenovaný psal, jak je Federer závislý na tom, aby se s ním v semifinále neutkal. Nadal byl od 2012 v semifinále jednou, což v kombinaci s papírově těžkými soupeři znamenalo, že se tady řešily předčasně nesmysly.

Turnaj se ale vyvinul tak, že Nadal hraje dobře a dost možná přes něj cesta bude muset vést. Momentálně už je Nadala řešit potřeba. Jinak podle mě tady Federer hraje lepší tenis než Nadal i letos a bude favoritem. K tomu zápasu ještě ale nemusí dojít. Myslím si, že by si rádi prohodili soupeře, pak by to bylo už velmi pravděpodobné.
Reagovat
peRFect
Já snad tu případnou nonstop jebačku do backhadnu ani vidět nechci.
Reagovat
smazaný uživatel
Na trávě to postrádá efektivitu. Ta jebačka do BH byla jedním z důvodů Rafovy prohry na AO17. Tam to zkusil do BH a přiletěla mu zpátky taková šupa cross court, že to byl většinou winner, nebo vynucená chyba. To funguje na antuce, ale na trávě a hardu určitě ne.
Reagovat
Franky
bavime sa ale o harde na AO 17 ktory bol rychlejsi ako W16 ....a zrejme o dost viac ako W19
Reagovat
acc
Ja bych naopak zapas Fedex - Rafa videl hodne rad. Sice si budu skubat vlasy behem tech nekonecnych dlouhych vterin, kdy bude Rafa ignorovat pravidla a vyvadet soupere z tempa, ale i tak bych se tesil.
Reagovat
smazaný uživatel
...jen 3 hráči mladší 30 let -- Pella, Goffin a Nishikori.

A všem je 29 o_o
Reagovat
Franky
uplny vysmech nextgen ked si predstavim Beckera kt vyhral Wimbledon v necelych 18r....
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem na to myslel. Vyhrát Wimbledon v 17 a v 18 jej obhájit se dneska jeví jako naprostá utopie.

Ale na druhou stranu, jakmile vyklidí pole silná trojka, bude to otevřené.
Reagovat
Franky
hej ale stale sa bude o tejto nextgen hovorit ako o generacii kt sa nedokazala na GS presadit pri Big3/4
Reagovat
turista
Tehdy to 17,5 letému Beckerovi sedlo. Borg byl pryč, Connors už nevyhrával tituly, McEnroe byl někde v lese a Lendl neměl trávu rád.
Reagovat
paddy
Úroveň nastupující generace je skutečně "vysoká"

Miléniálové si chtějí hlavně užívat života, práce jim nevoní
Reagovat
Franky
+1
Reagovat
acc
Ano, je to jina generace, nejsou tak zapaleni do tenisu...to je i v jinych sportech.
Reagovat
smazaný uživatel
Neverím tomu, že zo 6 miliard ľudí na Zemi sa nenájde nikto z mladých tak zapálený do športu, ako predošlá generácia.

Keď sa pozerám Tsitsipasovi do očí počas zápasov, tak mi príde zapálený až moc. Ten je posadnutý výhrami, pôsobí na mňa až neuroticky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas je přemotivovaný, moc závislý na soc netech. Federer byl za mlada stejný.

Pořád je strašně mladý, má skalpy celé big3, to je otázka času kdy bude na vrcholu - tenisově už asi je, ale mentálně ještě musí dozrát.
Reagovat
acc
Tak treba Gyros kdyby trenoval (byl sikanovany v mladi jako Nadal) jako Nadal, Murray, Djoko, Fedex, tak by si je ted asi uz mazal na chleba. Ale kdyz si vemes jakej je to dusevni magor, zivotosprava asi zadna slava, nema trenera..
Jagr by taky nedosah toho ceho dosah, kdyby trenoval jak kluci z extraligy..
Reagovat
acc
Nicmene netvrdim, ze je to jistota, je to muj nazor.
Reagovat
Pe3k
S tím, kolik je lidí na planetě, si se spletl jen o 1,5 miliardy... ;D
Reagovat
smazaný uživatel
Moze byt Petricku. Tá extra miliarda je tipujem v Indii za poslednú dekádu.
Reagovat
smazaný uživatel
S tou opravou ses spletl jen o 0,2 miliardy, ale samozřejmě blíž než FH.

Kdo se chce vyděsit, může sledovat real-time, kterak přibýváme.

https://www.worldometers.info/world-population/
Reagovat
spaniel
https://m.youtube.com/watch?v=BBWw68AjweA
Reagovat
Pe3k
Vím o tom...
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka nestojí jen na tom, jestli se mezi mladými najde někdo tak zapálený, ale spíš na tom, jestli se najde někdo tak zapálený, kdo k raketě přičuchl v tom správném věku a vyšel z takového zázemí, které mu umožňuje připravit se na dráhu tenisového profíka.

Tam už se ten výběr notně zužuje. A pokud navíc hledáme důstojného konkurenta těch tří mamlasů, kteří asi neskončí nikdy, mezi parametry je nutné započítat i koňskou dávku talentu. Tím se to zužuje ještě dramatičtěji.

V podobě Novaka, Nadala a Rogera jsme dostali 3 generační talenty (víceméně) v jedné generaci. Třeba po nich budou další dvě generace jalové.
Reagovat
smazaný uživatel
Jalových může být i 10 generací. Mysleli jsme si, že Sampras byl vyjímečný, ale BIG3 ukázala, že jsou mnohem lepší. Sampras nevyhrál FO, takže je teďka až někde na čtvrtém místě za velkou trojkou.

Do generace se narodí jeden, nebo dva supertalenti, to se dá pochopit. Nicméně v tenise je to vždy max. 1. Ve fotbale máme Ronalda s Messim v tenise jsou teď tři borci, kteří skončí a budeme rádi za jednoho takového v příštích 20ti letech.

Zase tenis bude zajímavější, po odchodu BIG3 může titul vyhrát kdokoliv z TOP50, může to být sranda, bitva nervů ve finálových zápasech.

Až na FO, tam po Nadalovi Thiema neporazí několik let nikdo. FO zůstane vždy zakletý turnaj a kariérní GS je faktor, který určuje opravdové umění.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusime byt zas tak nároční. Velkí tenisoví umelci su aj bez kariérneho GS. Sampras bol unikátny a to si myslim, ze tenisu dával tak 60% vášne čo velká trojka napriklad.

Je celkom možne ze dalsi kariérny GS nastane az po 2050, nie je to sranda vyhrat 4GS..

Ci bude po konci Nadala na FO dominovat Thiem?..

Ehm, na dalsom RG uz bude mat 26, aby Thiem nezacal vykonnostne odchádzat skor, nez Nadal. To skor Tsitsipas ma potenciál vyhrat 3-4RG, vek ma ideálny.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem RG urve, to je otázka času, on tam dominuje od roku 2017 a 3x za sebou ho sejmul Rafa. Letos už uhrál set, příští rok může vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Urvať, urve..

Ale pisal si, ze po Nadalovi Thiema na FO nikto niekolko rokov neporazí..

Tak to neni uplna pravda. Poprve ziadne "po Nadalovi" sa este nekoná, Nadal stále vyhrava RG celkom s prehladom.

A po druhé, Thiemovi zostavaju 4 rocniky RG, kym dosiahne 30r..To je bezny vek úpadku priemerných, dobrých, aj velmi dobrých hracov. Vynimka su len legendy + Wawrinka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Thiem by to mohl zvládnout taky, 4 roky na RG Rafa kralovat pravděpodobně nebude - i když v současné konkurenci se to klidně může stát.

Nicméně Rafa má problém v tom, že Thiem je pro něj mimo BIG3 na jeho nejlepším povrchu největší hrozba, která každoročně narůstá. Což se o Federerovi na trávě, nebo Nolem na hardu říct nedá. Oni takového nemesise kromě sebe navzájem nemají.

Thiem Nadala poráží od roku 2016 1x ročně na antuce, tudíž ho připraví o jeden titul za rok.

Nutno říct, že Thiem je každý rok lepší a je otázkou času, kdy Nadala porazí na antuce 2x za rok a na RG.

Můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem porazil Rafu v Barcelone, Federera vo finále IW napriklad :)

Zverev ma tusim vitazstvo z finále TM s Djokovicom, Tsitsipas zdolal Federera vo velkom GS zápase. Myslim, ze rozhodne neplati, ze tí dvaja mozu prehrat len so sebou navzájom..

Ako som pisal inde, skonci Wimbledon a prakticky az do marca hráme hardy viac, či menej cenné. To je dlhých 6-7 mes, ktoré budu opat dolezité pre progres a ja som si istý, ze ho uvidime.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale já to myslel tak; ze Thiem Rafu poráží pravidelně, být je to jednou za rok, ale je. Zverev byla nahoda
Reagovat
Herbert_Hoover
Zverev poráží Rogera taky pravidelně. Porazil ho loni, předloni, i předpředloni. :) Takřka totéž s Djokerem.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale Zverev je na GS do počtu a Thiem je ve finále GS poslední dva roky.
Reagovat
Herbert_Hoover
Problém je, že Thiem je na GS mnohem nebezpečnější Novakovi než Rafovi. Tak jaképak že si jsou nebezpeční jen sobě navzájem? Počet výher Thiema nad Rafou na GS je 0. Počet výher Thiema na GS nad Djokerem jsou 2. Fedexe porazil stejněkrát jako Rafu, a to i na trávě, Rogerově dominantním povrchu.

Zverev...porazil Rogera třikrát na jeho nejlepších površích (grass, indoor, outdoor hard), jen o jednu porážku méně než kolik jich udělil Thiem Rafovi. Jinak nemesis je někdo, kdo má s dotyčným hráčem výrazně pozitivní bilanci. Třeba Fedex byl Roddickovou nemesis. Rozhodně to nefunguje tak, že je nemesis hráč, který má se soupeřem negativní bilanci a to ne těsnou. :) To, že je Thiem jedním ze dvou hráčů, kteří Rafu porazili alespoň čtyřikrát na antuce je jedna věc. Až vyrovná bilanci nebo ho začne ničit v Paříži, můžeme se bavit.
Reagovat
turista
Thiem Nadala na okruhu samozřejmě přežije. Má 26. To není moc.
Reagovat
Kozoroh
Možná obyčejné turnaje bral Pete na 60 % vážnosti, ale na GS podnicích byl Pete 100 %. Asi se tady moc neví, že Pete byl první, který udělal vše pro to, aby měl co nejvyšší počet GS titulů. To on odstartoval závod o GS rekord.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem ako to myslis, ale tak závod za GS je logický, uz len z prapodstaty GS.

Sampras RG skoro bojkotoval, nikdy sa tam necitil dobre, hundral. Nehovorim, ze ho mohol vyhrat, ale urcite nedal vsetko do toho, aby ho vyhral. Uhral SF, nebol zas az tak strasne daleko. Teoreticky.

Vyhral USO a skoncil kariéru. Opat. Keby mal viac vášne, tak pokračuje a hrá.
Reagovat
turista
Sampras skončil kvůli ztrátě motivace. Borga zase otravovala ta strašná popularita a chtěl se někam schovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Strata motivácie úzko súvisí s nedostatkom vášne pre tenis.

On mal samozrejme tenis rád, miloval ho. Ale v norme. Myslim, ze BIG 3 sa mu totálne oddala.
Reagovat
smazaný uživatel
To zatím nevíme, Roger je jasný příklad, má čtyři děti a tahá je po celém světě, to je totální oddáni, Nole má jedno, Nadal nic-zatím. Snad budou mít vášeň oba i pozdeji
Reagovat
turista
Novak má dvě děti.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo vidíš, zapomněl jsem :D
Reagovat
turista
Asi ano.
Reagovat
turista
Nadal si svoji úroveň brutálně odpracoval. Tak jako on snad nedřel nikdo.
Reagovat
Jan
Nadal s Federerem budou hrát v semifinále předčasné finále (pokud se tam dostanou, což by měli) a vítěz si to ve finále rozdá s Djokovičem, pokud nedojde k překvapení.
Reagovat
FulnekUltras
pořád dokola jako v F1 - podměreční léta jen paběrkují - zlatá WTA
Reagovat
spaniel
lol. Prave naopak. Zlate ATP, kde rozhoduje kvalita a ne momentalni nalada.
Reagovat
ttopi
Na WTA taky rozhoduje kvalita. Kdo ji aktuálně má, ten vyhrává. On to myslel podle mě spíš tak, že je tam vždy širší okruh možných vítězek a tudíž je už od nějakého 3. kola o zábavu postaráno. V mužské části to skutečně začne až v
SF :-/
Reagovat
Vlk-v-trave
GS - Wimbledon WTA

2000 - Win Williams
2001 - Win Williams
2002 - Win Williams
2003 - Win Williams
2005 - Win Williams
2007 - Win Williams
2008 - Win Williams
2009 - Win Williams
2010 - Win Williams
2012 - Win Williams
2015 - Win Williams
2016 - Win Williams
2017 - Fin Williams
2018 - Fin Williams

Máš pravdu...to je opravdu přímo zábavné, že se za břicho popadám :D)
Reagovat
Franky
Doplnim este ze sa jedna iba o jeden zo 4 GS a ze si tam pripocital dve tenistky
Reagovat
Jan
Však obě hrají za stáj Williams :)
Reagovat
Vlk-v-trave
historicky jako teprve čtvrý hráč Argentiny se probojoval do QF ve Wimblu:)
Vilas 75,76
Nalbandian 02,05
Potro 13,18
Pella 19

Jediná finalová účast argentínského hráče patří Nalbandianovi...02, v němž podlehl Hewittovi. Také to bylo poslední finále bez účasti tzv. B4. a vítěze z B4.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Querrey?

Jedneho servismana porazis, vyhodis dverami a druhy sa ti vráti oknom, tretí komínom. Neuveritelné..

Tipek co dava tak 25-35 es na zápas a prehral si servis raz zo styroch zápasov..To budu zas galeje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a Nole vo finále, gratulácia.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a Nole vo finále, gratulácia.
Reagovat
Mayo
To zase bude frustrujúci zápas pre Rafu. Ideálne urvat prvý set.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidime. Stále si myslim, ze Kyrgios bol vacsi kaliber. Ale neznamená to, ze Nadal nemoze prehrat. Naopak.

Zápas pravdepodobne ponukne viac TB, a tam je to lotéria. Staci aby si Sam postrazil skrátené hry a nemá ako prehrat.
Reagovat
Mr.Pink
na TB vubec nemusi dojit, Sam bude celit hraci, ktery bude stat na returnu hodne daleko za zakladni carou. Rafa urcite zreturnuje od dost vice micu, nez jeho predesli souperi.
Reagovat
smazaný uživatel
V H2H sa v kazdom zápase mimo antuku nejaký TB prihodil. A nebolo to jedenkrat.
Reagovat
Roger_Federer
Opet ukazujes, ze tomu vubec nerozumis..sory.
Reagovat
smazaný uživatel
Som rad, ze si sa naučil vertlíkovat moju formulku, ktoru som pouzil na tvoju adresu 5 dni dozadu..

Super, ze si si to osvojil, uz len doladit timing a kontext, nech nejsi za hlúpeho.
Reagovat
Roger_Federer
Cos presne nepochopil Peto ?, co ti mám vysvetlit ??..
Reagovat
Franky
Zase aliby? A po vitaznom zapase sa tu opat zjavis ako cezar ktory ide prehovorit k ludu o tom akym velkym hracom je Nadal :D je to smiesne...ja si pockam az na SF a F vtedy prehovorim k ludu ja ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě v tom SF není ani jeden a ani být nemusí. Federer hrál s Nishikorim jeden zápas na GS a vyhrál v pěti setech. Querrey ztratil na turnaji 5x servis a z toho 4x v prvním kole s Thiemem.
Reagovat
smazaný uživatel
S Thiemom nestratil servis ani raz.

A na turnaji len jedenkrát.
Reagovat
acc
Bude hodne zalezet na tom, jak bude rafa zase zdrzovat - kdyby rozhodci v zapase s Gyrosem lpel na pravidlech, tak uz je Rafa ze hry pryc..
Reagovat
turista
Bude hodně záležet na procentu 1.podání Querreyho. Pokud mu bude šlapat 1.podání tak ho prakticky nelze účinně returnovat. Jeho 2.podání Nadal returnovat umí.
Reagovat
RF46
No ono to s tim souvisi, kdyz te nekdo depta zdrzovanim, tak nejses v tempu na podani.
Reagovat
spaniel
https://imgur.com/0dN3Cuc
Reagovat
Vlk-v-trave
Co tam ten Matteo proboha vyváděl, že to skončilo takovým debaklem?:)
Reagovat
Mr.Pink
podal velmi spatny vykon. velky kurt + jeho idol federer. a kdyz k tomu pripocteme jen 5 nevynucenych chyb od rogera, tak to nemohlo dopadnout jinak.
Reagovat
sojka1
prave jsem to chtela napsat... kdyz jeden nevi, zda vic fandi sobe nebo Rogerovi, tak jinak to ani dopadnout nemuze... bych uhrala jeste min... :-))))
Reagovat
Vlk-v-trave
No je to škoda, měl to být takový řekněme "trhák" dne...
Tak aspoň nám ten Kvído rozseknul v tom pátém toho Raoniče žvýkajícího nějaké medvídky, nebo co to bylo :)))
Reagovat
sojka1
no.... ke Kvidovi, za Kvida i primo Kvidovi gratulace velika, uzasne... :-)) Musim se vsak jeste na vse dopodivat, mam totiz i jistou slabost pro "Pomuckare", zivot je slozity... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
no jo...není to jednoduché...:)
Reagovat
Mr.Pink
take bych mu to nechal :) ale mates ma jeste cas, bral to s humorem
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
turista
Hrál na max.10% svých možností z důvodů nervozity.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist