9. července 2019 • 04:40

Kdo je v NHL ještě k dispozici? Zázraky z roku 1997 i kanadský mistr světa

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaká zajímavá jména ještě v NHL nemají smlouvu?Jaká zajímavá jména ještě v NHL nemají smlouvu?FOTO: Koláž: iSport.cz

    V pondělí to bylo týden ode dne, co se v NHL otevřel trh s volnými hráči a generální manažeři utráceli jako diví. Českému fanouškovi stačilo v šest večer usednout s popcornem a colou k obrazovce a jen sledovat velké množství zábavných přesunů. Dění na trhu se samozřejmě už zklidnilo, zajímavá jména k dispozici ale zůstávají. Server iSport.cz vybral sedmičku.

  • Ryan Dzingel, útočník, 27 let

    Ryan DzingelFoto Profimedia

    Klub: Columbus Blue Jackets
    Sezona 2018/19: 78 zápasů, 56 bodů (26+30)
    Plat: 2,1 milionu dolarů

    Blonďatý Američan přišel do Columbusu z Ottawy během přestupové uzávěrky jako žolík na play off. Tenhle plán bohužel úplně podle představ nevyšel, protože Dzingel v devíti utkáních vyřazovací části vstřelil jediný gól a přihrávku neměl žádnou. Nic to nemění na tom, že nikoho nemusí přesvědčovat, že hokej hrát umí. To už se ví. Jeho 26 gólů a 56 bodů je pro něj sezonním maximem.

  • Micheal Ferland, útočník, 27 let

    Micheal FerlandFoto Reuters / James Guillory-USA TODAY Sports

    Klub: Carolina Hurricanes
    Sezona 2018/19: 71 zápasů, 40 bodů (17+23)
    Plat: 1,8 milionu dolarů

    Kanadský silový útočník přišel k Hurricanes před sezonou v rámci velkého trejdu s Calgary a zaujal hned fantasticky povedeným říjnem. V prvním měsíci nového ročníku nasbíral ve 12 zápasech sedm branek a čtyři nahrávky. Pak postupně zabrzdil, gól nedal v posledních 17 utkáních základní části a v play off bral jen nahrávku. Přesto je i díky svým fyzickým dispozicím atraktivním zbožím, s šesti bitkami se mimochodem podělil o pozici nejaktivnějšího rváče soutěže.

  • Jake Gardiner, obránce, 28 let

    Jake GardinerFoto Reuters / Tim Fuller-USA TODAY Sports

    Klub: Toronto Maple Leafs
    Sezona 2018/19: 62 zápasů, 30 bodů (3+27)
    Plat: 4,05 milionu dolarů

    Maple Leafs staví už pár let hodně našlapaný tým a Gardiner je mužem, který to nechtěně odnese. Výtečný zadák, který v NHL zná jen dres Toronta, padl za oběť platovému stropu. A že se mu z šatny Maple Leaf Gardens nechce, dokazovaly slzami zalité oči během závěrečných rozhovorů po sezoně. Z červnového seznamu nejlepších volných hráčů podle iSport.cz je posledním volným jménem.

  • Ben Hutton, obránce, 26 let

    Ben HuttonFoto ČTK

    Klub: Vancouver Canucks
    Sezona 2018/19: 69 zápasů, 20 bodů (5+15)
    Plat: 2,8 milionu dolarů

    Vancouver se během posledních týdnů dost zaměřil na svou defenzivu. Prodloužil s Alexandrem Edlerem, přivedl velkou posilu Tylera Myerse a novými tvářemi jsou také Jordie Benn a Oscar Fantenberg. Tým Canucks tak má teď pod smlouvou deset beků se zkušenostmi z NHL, takže na mistra světa s Kanadou z roku 2016 už asi nezbyde prostor.

  • Patrick Marleau, útočník, 39 let

    Patrick MarleauFoto Profimedia.cz

    Klub: Carolina Hurricanes
    Sezona 2018/19: 82 zápasů, 37 bodů (16+21)
    Plat: 6 milionů dolarů

    Tenhle veterán jedenadvaceti sezon v NHL a dvojka draftu z roku 1997 měl ještě rok hrát za Toronto, jenže tradiční klub potřeboval uvolnit prostor pod platovým stropem a dlouholetého útočníka San Jose vytrejdoval do Caroliny. Tam ale útočník hrát nechtěl a s díky se nechal z posledního ročníku smlouvy vykoupit. Hokeje v sobě podle svých slov má více než na jednu sezonu, ale má jeden požadavek. Chce domů. A domovem pro něj byla vždy Kalifornie a tým Sharks. V úvahu by asi připadal i přestup do Los Angeles.

  • Joe Thornton, útočník, 40 let

    Joe ThorntonFoto ČTK/AP

    Klub: San Jose Sharks
    Sezona 2018/19: 73 zápasů, 51 bodů (16+35)
    Plat: 5 milionů dolarů

    Čerstvý čtyřicátník má za sebou bodově nejlepší ročník za poslední tři sezony a dál ukazuje, že se s ním musí počítat. Deset bodů v play off také není zanedbatelným přínosem. Jenže stejně jako Marleau by rád oblékal dres Sharks, a to bude problém. Oba si generální manažer Doug Wilson asi nenechá... Zůstane jednička draftu z roku 1997, nebo se spíš vrátí dvojka?

  • Cam Ward, brankář, 35 let

    Cam WardFoto AP Photo/Kamil Krzaczynski

    Klub: Chicago Blackhawks
    Sezona 2018/19: 33 zápasů, 16-12-4, procentuální úspěšnost 89,7%
    Plat: 3 miliony dolarů

    Celých třináct sezon oblékal dres Carolina Hurricanes, ale teď se zdá, že se bude převlékat podruhé za dva roky. V Chicagu už po příchodu Robina Lehnera nemá místo, takže musí hledat jiný tým, kde se poohlíží po kvalitní dvojce, která stále může mít i parametry jedničky. Mezi gólmany určitě nejlepší kousek na trhu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud