Hráči Interchessu na turnajích na Slovensku a v Chorvatsku

Dětský šachový Festival Liptov 2019

24.-27.06.2019 v Tatralandii, Liptovsky Mikuláš SVK se konal Dětský šachový festival 2019. Ve Fide Openu se na startu sešlo 26 hráčů, 4. nasazenou byla Zuzana Gřesová. Zuzka odehrála 8 partií s jednou porážkou a dvěma remízami a získala 6 bodů. Připisuje 46 bodů na Elo a odváží si dvě finanční ceny jako nejlepší žena a za celkové 2.místo v turnaji.

V turnaji U11 hrál Antonín Zemek. Toník byl nasazen se startovným číslem 3. V 8 partiích bodoval pětkrát, třikrát prohrál. Skončil na celkovém 7. místě, ve své věkové kategorii U9 byl na pěkném čtvrtém místě. Kvůli porážce ve 3.kole a nepovedeným dvěma závěrečným partiím ztrácí 47 Elo bodů.

V turnaji družstev hrála za družstvo Pražský výběr na 1. šachovnici Anna Lhotská. Turnaje se zúčastnilo 12 družstev z 5 zemí (V4 + Rusko). Hrát za družstvo na 1. šachovnici je vždy složité kvůli velké odpovědnosti. Celkový výsledek Aničky 3,5/7 nebyl špatný, ale mohl být také lepší. Budeme věřit, že se získané zkušenosti projeví v dalších turnajích.

Trenérské vedení zajišťovala Táňa Bogatková.

Turnaj byl velice dobře zorganizovaný a organizátorům akce patří naše poděkovaní za skvělou práci.

Odkaz na stránky festivalu s výsledky a s bohatou fotogalerií   http://dsf.csweb.sk/o-festivale

Za Interchess Táňa Bogatková

 

22-29.6.2019  Pula Open (Chorvatsko)  

http://chess-results.com/tnr401670.aspx?lan=5

Ve dnech 22.- 29.6. jsme se zúčastnili 33. ročníku turnaje Pula Open 2019 v krásném chorvatském historickém městě. Turnaje se zúčastnilo 228 hráčů z 22 zemí. Českou republiku zde reprezentovalo 5 hráčů. Potěšilo nás pěkné prostředí, ve kterém se turnaj odehrával i velký klimatizovaný hrací sál.

My jsme si jeli hlavně pro zkušenosti, kterých jsme zde hodně získali. Jako trenér s námi jel IM Sergej Berezjuk, který s námi dělal přípravy i rozbory, ve volném čase s námi stihl zajít i moři a všichni jsme si to moc užili.

Turnaj byl velmi dobře obsazený, zúčastnilo se ho 36 hráčů s titulem a bylo jasné, že si zde zahrajeme kvalitní partie. To se také v turnaji potvrdilo, když téměř všichni naši soupeři byli nasazeni výše než my.

S průběhem turnaje i s celkovým výsledkem jsme částečně spokojeni, ale partie nám ukázaly i naše nedostatky, na kterých budeme dále intenzivně pracovat společně s naším trenérem, kterému tímto děkujeme za skvělé šachové i mimošachové aktivity.

Tento turnaj se nám velice líbil, a pokud budeme mít možnost, rádi se zúčastníme i dalšího ročníku.

Marek a Lucie Fizerovi