www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Vychází magazín Rally 6/2019

9. července 2019 • 10:00

Před startem Rally Bohemia míří opět do poštovních schránek předplatitelů i na prodejní stánky či čerpací stanice nové číslo oblíbeného specializovaného magazínu o automobilových soutěžích - Rally. O čem se v něm můžete dočíst tentokrát?

XV. Agrotec Petronas rally - Když král není doma…

Dění na trati XV. ročníku hustopečské rally předčilo očekávání i těch největších optimistů. Šest vítězů RZ a sekundové rozdíly na špici pořadí výmluvně naznačují, jak by boj o titul mohl vypadat v případě absence posádky továrního týmu Škoda Motorsport.

MSR: Koči zaváhal, vede Grzyb

Padesát získaných bodů z Pálavy posunulo Grzegorze Grzyba do čela průběžného pořadí slovenského šampionátu. Koči sekundoval jen dílčím vítězstvím v rámci druhé etapy.

Jan Dohnal - „Přemýšlel jsem, zda do Hustopečí jet“

Druhé místo celkově na Agrotec Petronas rally může být pro Jana Dohnala určitou satisfakcí za nešťastnou událost, kterou v Hustopečích zažil v minulém roce.

Adam Březík - Jablko nepadlo daleko od stromu

Třetí letošní start, třetí pódium ve dvoukolkách. Taková je aktuální vizitka mladé posádky Adam Březík – Zdeněk Bělák jun. Po vítězství na Kopné a třetím místě ve Vyškově (RSS) se postavila výzvě, kterou byly specifické tratě v Hustopečích. V nabité konkurenci dvoukolek opět nezklamala, výsledkem byla druhá příčka za úřadujícím šampionem Janem Talašem.

Petr Pavlát - „Mám radost, jak se nám podařilo trať složit“

Zveřejnění Zvláštních ustanovení letošní Rally Bohemia dokladovalo zásadní změnu formátu prestižní mladoboleslavské soutěže. V rámci pozvánky oficiální mapa a časový harmonogram.

Pozvánka Rally Bohemia

Mapa a oficiální harmonogram soutěže.

Stanislav Kafka - Rally Bohemia je domácí soutěž, je za humny…

Stanislav Kafka je natolik známou osobností českého rallysportu, že jej není třeba příliš představovat. Nadcházející Rally Bohemia je soutěží, s níž byl dlouhá léta úzce spjat, součástí tamního programu je opět i klání jeho milovaných historických vozů. I tentokrát jej uvidíme v kategorii legend s raritním vozem Škoda 200RS, bylo proto mnoho důvodů si s poděbradským (nejen) závodníkem důkladněji popovídat.

Jiří Malčík „50“ - „Měl jsem štěstí na dobré jezdce“

Jeho kariéra byla po začátcích se škodovkami spojena hlavně s vozy Mitsubishi různých evolucí. Posléze přešel do role mechanika a do rukou se mu dostala špičková závodní technika. Aktuálně se stará o speciál Škoda Fabia R5.

Rally Pačejov slaví 40. ročník

Rally Pačejov je vyhlášený podnik, který má už desítky let skvělé renomé. V rámci pozvánky oficiální mapa aktuálního ročníku.

Pozvánka Rally Pačejov

Mapa a oficiální harmonogram soutěže.

13. Multi-S Radouňská Rallye 2019 - Gregora nezabrzdila ani minutová „pentle“

Třetím podnikem Českomoravského poháru rallye byla oblíbená Radouňská rallye.

ERC: Rally Poland - Mareš nejrychlejším juniorem!

Úřadující mistr Evropy Alexej Lukjaňuk se při čtvrtém startu s Citroënem C3 R5 konečně dočkal vítězství. Rychlé šotolinové tratě Polské rally prolétl bez zaváhání a nechal ve stínu všechny soupeře včetně hostujícího Fina Huttunena s továrním Hyundaiem i20 R5. Úžasný výkon předvedl Filip Mareš, kterého o třetí příčku připravil až defekt pneumatiky. S Fabií R5 v barvách Autoklubu ČR suverénně vyhrál juniorskou kategorii. Erik Cais dojel v konkurenci 14 mladíků s dvoukolkami šestý.

WRC: Rally Italia Sardegna - Neuvěřitelný závěr

Až technické problémy s řízením připravily Otta Tänaka a tým Toyota Gazoo Racing o třetí vítězství v řadě. Štěstěna se tak usmála na věčně druhého Daniho Sorda. Jezdec Hyundaie získal teprve druhé světové prvenství ve své kariéře.

Ford Fiesta R5 Mk8 - novinka M-Sportu

V nabité konkurenci vozů R5 bude ve druhé polovině sezony pořádně horko.

Historie MS - Vzestupy a pády Italské rally

Rally Italia Sardegna na Sardinii nemá v kalendáři MS příliš dlouhou historii. Prestižní postavení získala v roce 2004, kdy ze světové série vypadla tradiční Rally Sanremo. Atraktivní šotolinová soutěž je navíc z politických, logistických i ekonomických důvodů v ohrožení. Pořadatelé se však po dramatickém 16. ročníku pochlubili, že mají smlouvu na pořádání soutěže mistrovství světa na další tři sezony. Italská rally si tak zachovává status quo. Zatím…

Frantu střídá Karel

Nový závodní kamion Iveco znamená šestý vývojový inovační stupeň vozů dakarského sedlčanského týmu Martina Macíka. Tým Big Shock Racing s ním cílí na nejvyšší mety.

Autokros - Rallykros CZ + WRX

Porce informací z českého autokrosu a rallykrosu. Ohlédnutí za aktuálními podniky WRX a ME.

Van der Puttenovi - Dcera řídí kamión holandského týmu

ME autokros: Bauska + Vilkyciai

MČR autokros: Přerov

Fast?&?Speed již „jedou“ i Češi

WRX - Norsko: První výhra Niclase Grönholma (!)

Dvakrát změněné výsledky, diskvalifikace vítěze. Taková byla dohra pátého závodu mistrovství světa v rallykrosu v norském Hellu. Zvítězil nakonec Niclas Grönholm, který do cíle finále dojel až na třetím místě. Vítěz Anton Marklund byl ze závodu po technické kontrole diskvalifikován za nesrovnalosti s uchycením předního nárazníku. Sportovní komisaři penalizovali také druhého Kevina Hansena.

MMČR v rallykrosu: Fuglau, Sosnová

Pavel Koutný a Marek Zeman: „Dobře už v rallykrosu bylo!“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist