Marek Felt - eWRC.cz
10. 7. 2019 09:34 − 2649× − 0

Ponďa po zranění zpět na tratě RZ

O nadcházejícím víkendu se uskuteční šestačtyřicátý ročník mladoboleslavské Rally Bohemia…

…a na startu nebude chybět posádka Rally Teamu Ponďa.cz ve složení Lukáš Pondělíček a Lukáš Vyoral s vozem Škoda Fabia S2000.

Ponďa byl původně přihlášený již na úvodní závod na Šumavě v okolí Klatov. Při freeride snowboardingu v Alpách ale krátce před závodem utrpěl poranění páteře. Místo předsezónního testování a příprav na šumavský závod se tak musel doslova znovu učit chodit. Naštěstí se díky známým a skvělému lékařskému týmu v litoměřické nemocnici a nemocnici Na Homolce vše podařilo a po delší rehabilitaci je Lukáš téměř v plné síle a nic mu nebrání postavit se na start Rally Bohemia. „Nebylo to jednoduché a vím, že již na vždy toto zranění budu pociťovat. Ale přeci nebudu sedět doma, když mám v garáži Fabien, kterou je zapotřebí čas od času provětrat. Týden před Bohemkou jsem si potvrdil na motokárách v Praga Aréně u Luboše Tenkla, že jsem rychlost neztratil. Jak na to skutečně jsem, ukáže až samotný závod, ale věřím, že vše dopadne OK. K tomu by mne měl pomoct i nový spolujezdec Lukáš Vyoral, za což mu děkuji. Lukáš sice už chtěl ukončit kvůli roli tatínka kariéru rallyového spolujezdce, ale jak se říká, jak jednou k rally přičichneš, jen těžko si odvykáš,“ dodal Ponďa k letošním útrapám, ale i radosti.

Oba dva Lukášové absolvovali před Bohemkou krátký test v okolí Českého středohoří, vyzkoušeli si nové týmové oblečení, nastavili pásy a sedačku v závodním voze pro nového spolujezdce a nic nebrání tomu, aby vyrazili na seznamovací jízdy. Ve čtvrtek ve večerních hodinách společně ještě absolvují ostrý test ve Škodě Fabia S2000 na trati v Bělé pod Bezdězem a v pátek na posádku čekají dva průjezdy superspeciálkou v Sosnové u České Lípy. Závod pokračuje sobotní a nedělní etapou, která sčítá celkem dvacet rychlostních zkoušek v celkové délce bezmála 161 kilometrů. Do cíle na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi se posádky dostanou v neděli kolem 15:30 po absolvování ŠKODA AUTO Staroměstské RZ. Nezbývá nic jiného než oběma Lukášům popřát hodně štěstí. „Jdeme se hlavně svézt, to ale neznamená, že bychom se chtěli nějak loudat. Pokud pojedeme mezi některými eRPětkami a nejrychlejšími produkčními vozy, budeme spokojeni. Přeci jen po půlroční pauze nevím, co mohu od sebe očekávat,“ uzavřel Lukáš Pondělíček.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!