Web

Letgo opustilo Českou republiku. Web je vypnutý a nedostanete se ani k mobilním aplikacím

Aktualizováno 17. července 2019: Letgo vypnulo český web, jeho aplikaci už nenajdete v App Store ani Google Play. Služba už opustila Českou republiku, teď se už zdá, že definitivně.

Klepněte pro větší obrázek 
Informace na webu Letgo.cz

Původní článek z 10. července

Globálně působící služba Letgo chtěla v Česku zatopit Bazoši, Sbazaru nebo Mimibazaru. Spustila poměrně silnou marketingovou kampaň včetně televizní reklamy a se svou mobilní aplikací chtěla změnit zvyklosti Čechů ohledně prodeje a nákupu věcí z druhé ruky na internetu. Jenže to nevyšlo a v březnu oznámila ukončení působení v Česku. V dubnu si to rozmyslela. Teď už ale opět odchází...

Podobně jako v březnu se nyní uživatelům v aplikaci i na webu zobrazuje hláška, že nelze přidávat nové inzeráty a že služba do konce měsíce skončí. Zástupci Letgo to nijak nekomentují, poslední příspěvek na facebookové stránce mají z května. 

Tak uvidíme, zda Letgo z Česka opravdu odejde, nebo si to zase ještě rozmyslí. Napoprvé to u některých budilo podezření, že se jednalo jen o marketingový tah, protože se o Letgo v souvislosti s neúspěchem začalo všude psát. Reálněji ale působí scénář, že rozhodnutí o odchodu z českého trhu bylo těsné a zvýšený zájem o službu spojený s oznámením odchodu zapůsobil možná jako poslední naděje na vzkříšení. Tak to provozovatelé ještě jednou zkusili, ale po utichnutí informačního hypu dospěli opět k závěru z března, tedy že pro ně bude výhodnější službu ukončit. 

Diskuze (68) Další článek: Další várka nových emoji: Těšte se na falafel 🧆 či skunka 🦨. Windows už je mají, ale do telefonů přijdou až na podzim

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,