Pryč s lámavými nehty: Oleje, které vám skvěle pomohou

Krása 10. července 2019 | 11:50 — Ilona Cílková
Krásné nehty jsou pro nás důležité a jsou naší vizitkou. Pokud jsou vaše nehty náchylné k lámavosti, můžete použít esenciální oleje, které vhodně podpoří zdravotní stav i krásu nehtů.
Další 4 fotografie v galerii
Krásné a zdravé nehty jsou naší vizitkou / Shutterstock

Vybrali jsme pro vás pět éterických olejů, které podpoří růst nehtů, ale také je posílí a zabrání jejich lámání.

Myrhový olej

Říká se, že myrhový olej je skutečně nejlepší olej pro růst a zdraví nehtů – má skvělé hydratační vlastnosti, které chrání kůžičku v okolí nehtů a skvěle si poradí s křehkostí a ztenčením nehtů.

Domácí recept

Naplňte 3/4 lahvičky hroznovým olejem (to je jeden z nejlepších olejů pro zdraví nehtů) a přidejte 5 kapek esenciálního myrhového oleje. Dobře protřepejte. Nanášejte na nehty a kůžičku v oblasti nehtů večer před spaním.

Levandulový olej

Levandulový olej je snad nejvšestrannější esenciální olej. Bylo prokázáno, že levandulový olej pomáhá posílit nehty a kůžičku okolo nich, navíc udržuje kůži hydratovanou a zdravou. Jeho antibakteriální vlastnosti doslova odrazí bakterie, které mohou infikovat pokožku. Pokud jste náchylní k suché pokožce kolem nehtů, použijte levandulový esenciální olej – je skvěle hydratační.

Citronový olej

Máte slabé a ne moc pěkně vypadající nehty? Pak zkuste citronový esenciální olej. Pomáhá zesvětlit slabé a špatně vypadající nehty. Vysoký obsah vitamínu C vyživuje pokožku a posiluje nehty.

Domácí recept 

Tento recept obsahuje olivový olej, což je vlastně je prastarý lék na posílení nehtů. Naplňte malou misku 2 až 3 lžícemi olivového oleje a přidejte 5 kapek citrónové silice. Umyjte si ruce i nehty a pak je ponořte do této olejové lázně po dobu nejméně 5 minut. Opakujte každý večer.

Kadidlový olej

Jeden z nejstarších esenciálních olejů a opět jeden z nejlepších esenciálních olejů pro růst nehtů. Kadidlový olej skvěle chrání pokožku před infekcí a vysušením, protože má skvělé hydratační vlastnosti. (Dále čtěte: Sledujte svoje nehty. Prozradí hodně o vašem zdravotním stavu).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu