Grajciar prošel Spartou i Slavií a teď po boku Horvátha okusí také plzeňské prostředí

Grajciar prošel Spartou i Slavií a teď po boku Horvátha okusí také plzeňské prostředí

Někdejší slovenský reprezentant Peter Grajciar si v Česku zahrál za pět klubů - kromě Českých Budějovic, kde působil naposledy, prošel také Příbramí, Vlašimí, Spartou a Slavií.

Nyní ho čeká české dobrodružství s pořadovým číslem 6 a rozhodně ne nezajímavé - pětatřicetiletý záložník se totiž stal posilou Viktorie Plzeň B, kterou čeká třetí nejvyšší soutěž ČFL.

A role bývalého středopolaře Nitry, Konyasporu, Dinama Tbilisi nebo Slasku Wroclaw bude velmi speciální. V západočeském béčku bude totiž působit jako hrající asistent hlavního kouče Pavla Horvátha.

"Velmi se na to těším. Bude to pro mě nová zkušenost a myslím si, že mě čeká mnoho nových zážitků a možná také jiný pohled na fotbal, z druhé strany," uvedl na webu fcviktoria.cz muž s jednašedesáti prvoligovými staty na české půdě.

Grajciara už vyhlíží také samotný Pavel Horváth. "Peter je zkušený hráč, má za sebou dlouhou kariéru, která se blíží ke konci. I pro něj to bude velká výzva, takže věřím tomu, že jeho charakter a zkušenosti pomohou našemu mužstvu. Může poradit mladým klukům, věřím, že spolupráce bude fungovat," zakončila jedna z plzeňských legend, jejíž svěřenci už mají za sebou dvě přípravná utkání.

Zatím skolili rezervu Teplic a poradili si i s českou devatenáctkou, která má před sebou Euro v Arménii. U třetího zápasu už by mohl být také velezkušený odchovanec Zvolenu...