10. července 2019 • 20:00

Federer míří za titulem číslo 9, potká se s Nadalem. Dál jde i Djokovič

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájce titulu Novak Djokovič, osminásobný vítěz Roger Federer i Španěl Rafael Nadal postoupili ve Wimbledonu do semifinále. Nejvýše nasazený Srb zdolal Davida Goffina z Belgie 6:4, 6:0, 6:2, Federer při 100. výhře v All England Clubu přehrál Keie Nišikoriho 4:6, 6:1, 6:4, 6:4 a Nadal vyřadil ve třech setech Američana Sama Querreyho. V semifinále dojde na atraktivní bitvu Nadal - Federer, Djokoviče vyzve Španěl Roberto Bautista.



Sedmatřicetiletý Federer zahájil zápas s Nišikorim prohraným servisem a to ho stálo úvodní set. Po rychlém vyrovnání se na dvorci rozpoutala bitva, v níž se osmý nasazený Japonec snažil útočit, ale po některých Federerových úderech občas zůstal jen bezmocně stát. Definitivně ale rozhodl až favoritův brejk na 5:4 ve čtvrté sadě, zápas pak Federer zakončil dvanáctým esem.

Stovky výher na jednom grandslamovém turnaji ještě žádný tenista nedosáhl. Nyní zkušeného Švýcara čeká další velká výzva. S dlouholetým rivalem Nadalem ve Wimbledonu nehrál od roku 2008, kdy Španěl zvítězil v památném pětisetovém finále a nedovolil Federerovi ovládnout turnaj pošesté za sebou.

Nadal ve čtvrtfinále poměrně hladce zdolal Querreyho 7:5, 6:2, 6:2, americký soupeř ho nedokázal vyvést z rovnováhy ani 22 esy. S příštím protivníkem Federerem má vítěz osmnácti grandslamových turnajů Nadal aktivní bilanci 24:15.

Předchozí vzájemný duel Djokoviče s Goffinem vyhrál předloni v Monte Carlu osmadvacetiletý Belgičan a lépe začal i tentokrát. Jeho brejk na 4:3 ale Djokovič okamžitě smazal a následně přidal ještě devět vyhraných gamů za sebou. Zápas nakonec netrval ani dvě hodiny. "Ale ten první set byl nesmírně důležitý. Kdoví, jak by se to celé vyvíjelo, kdybych ho nevyhrál," prohlásil vítěz.

Také Djokovič si připsal jubilejní výhru, v All England Clubu zvítězil ve dvouhře posedmdesáté. Z posledních pěti grandslamů má bilanci 31:1, jedinou prohru mu v semifinále Roland Garros připravil Rakušan Dominic Thiem. V semifinále Wimbledonu je současná světová jednička podeváté, trofeje má čtyři.

Djokovičovým příštím soupeřem bude Španěl Bautista, který porazil Guida Pellu z Argentiny 7:5, 6:4, 3:6 a 6:3. Bautista a Pella usilovali o největší grandslamový úspěch, do semifinále se ještě žádný z nich neprobojoval. Bautista, který je ve světovém žebříčku o čtyři místa výš, vyhrál i třetí vzájemný zápas.

Výsledky Wimbledon, semifinále: 

Muži:

Djokovič (1-Srb.) - Goffin (21-Belg.) 6:4, 6:0, 6:2,
Bautista (23-Šp.) - Pella (26-Arg.) 7:5, 6:4, 3:6, 6:3,
Federer (2-Švýc.) - Nišikori (8-Jap.) 4:6, 6:1, 6:4, 6:4,
Nadal (3-Špan.) - Querrey (USA) 7:5, 6:2, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud