Fotbalisté Senegalu porazili Benin a na africkém poháru jsou v semifinále. Postupuje také Nigérie

Fotbalisté Senegalu se po 13 letech probojovali do semifinále afrického mistrovství. Ve čtvrtfinále zvítězili 1:0 nad Beninem, který při čtvrté účasti na šampionátu poprvé prošel do vyřazovací části a pak na penalty vyřadil favorizované Maroko. Dalším postupujícím je Nigérie, která porazila Jihoafrickou republiku 2:1.

Káhira (Aktualizováno: 22:51 10. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost senegalských fotbalistů po postupu do semifinále

Radost senegalských fotbalistů po postupu do semifinále | Foto: Suhaib Salem | Zdroj: Reuters

Jediný gól káhirského utkání padl v 70. minutě, kdy Sadio Mané prostrčil míč nabíhajícímu Idrissovi Gueyemu a ten překonal brankáře Beninu. Outsider dohrál v oslabení, v 83. minutě dostal červenou kartu Olivier Verdon za sražení unikajícího soupeře před vápnem.

Senegal, v žebříčku FIFA nejvýše postavený africký tým, bude hrát o finále s vítězem čtvrtečního duelu Madagaskar - Tunisko.

Ve druhém čtvrtfinálovém zápase šla ve 27. minutě do vedení favorizovaná Nigérie po brance Samuela Chukwuezeho. V 71. minute se ale podařilo Jihoafričanům srovnat, když se prosadil Bongani Zungu. Minutu před koncem základní hrací doby se ale dostal po rohovém kopu k míči William Troost-Ekong a přízemní střelou doprostřed branky poslal Nigérii do semifinále.

Tam se nigerijští fotbalisté utkají s lepším z dvojice Pobřeží Slonoviny, Alžírsko.

ČTK, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme