Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Jak bydlí designéři: vintage kousky, obrovský gauč a porcelánové sety po babičce

Design

  5:39
Módní návrhářka Denisa Dovala bydlí v pražských Nuslích. A je tu spokojená. „Před nedávnem jsem si koupila opravdu obrovský gauč, který, musím se přiznat, teď naplno využívám. Jen práce v něm jde trochu pomaleji,“ říká.

Pohled do obýváku foto:  Michal Šula, MAFRA

Úplně nejraději má v bytě módní návrhářka své oázy. „Vytvořila jsem si je ze vzpomínkových předmětů, jako jsou fotografie, památky z cest, knihy.“ 

Vintage věci zbožňuji a v podstatě jsem tak trochu řešila některý nábytek v mém...
Velké zrcadlo a věšák s oblečením

A dodává, že jejich výběr ale proběhl náhodně. „Nejraději mám věci, které dostanu od babiček, případně si je dotáhnu z rodinného domu. Například to jsou křišťálové vázy, stylový gauč po babičce nebo porcelánové sety. Pokud však něco někde nakupuji, dávám přednost náhodným emotivním láskám na první pohled,“ usmívá se. A dodává: „Vintage věci zbožňuji. V podstatě jsem tak trochu řešila některý nábytek v mém studiu, ale ne vše za každou cenu.“

A k jakému kusu nábytku má nejvřelejší vztah? „Shodou okolností to není nic v mém bytě, ale ve studiu. Je to starožitné pozlacené zrcadlo, které jsem vykomunikovala na internetovém bazaru. Navíc již dlouhou dobu se chystám zrovna takové koupit z druhé ruky i domů. V bytě je to můj gauč od babičky, který mám v pokoji pro hosty. Dlouho jsem ho ale měla v obýváku. Avšak i když je strašně stylový, byl tak nepohodlný, tvrdý, že pro ‚lelkování’ před televizí jsem si musela pořídit jiný,“ dodává. 

Módní návrhářka Denisa Dovala bydlí v pražských Nuslích a je tu spokojená.

Denisa Dovala

Dámská oděvní značka Denisa Dovala vznikla v roce 2015. Pohybuje se někde mezi ready-to-wear a volnou tvorbou. Oblečení je navrženo i ušito v Česku a dodržují se při něm pravidla etické výroby. Dovala používá především přírodní materiály. 

Autor: