InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Táborský zastupitel za KSČM Václav Ebert: Mě si nekoupili!

Václav Ebert , Autor: Web OV KSČM

Václav Ebert     Autor: Web OV KSČM

V Táboře se několik měsíců vleklo obsazení čtvrtého člena dozorčí rady Vodárenské společnosti Táborsko. Místo bylo přislíbeno opozici a ta z hnutí Tábor sobě navrhla bývalou starostku a někdejší předsedkyni dozorčí rady VST Hanu Randovou. Druhý návrh zněl na komunistického zastupitele Ladislava Šedivého. Ten se zřejmě navrhl sám, protože druhý člen zastupitelského klubu KSČM Václav Ebert se od tohoto návrhu distancuje.

 

Radši předsedu OV KSČM než Randovou

Při dubnovém hlasování neprošla Hana Randová o jeden hlas, měla podporu 13 hlasů, zapotřebí ke zvolení je 14. Ladislav Šedivý dostal 11 hlasů. Na květnovém zastupitelstvu pak vedení města oznámilo, že neexistuje volitelný kandidát. Zastupitel Milan Basík se ohradil, jak to může kdokoliv při tajné volbě vědět a znovu navrhl Hanu Randovou. Na to 11 zastupitelů vůbec ve volbě neodevzdalo hlas a Hana Randová jich dostala 8. Zjevně opozičních.

Naposledy se o zmíněných dvou kandidátech hlasovalo v pondělí 24. června. Starosta Štěpán Pavlík se krátce předtím vymezil vůči článkům, které v této věci v Táborsku vyšly, a prohlásil, že Ladislav Šedivý není kandidátem radniční koalice Tábor 2020, Piráti, Jinak! a ČSSD. Volba minulé pondělí ale jasně ukázala, že koalice předsedu komunistů nenavrhla, ale rozhodně ho do funkce podpořila. Za to si pak vyslechla reakci, že zřejmě rezignovala na proklamovanou volbu odborníků. Randová má s vodárenstvím zkušenosti, což potvrdil i ředitel VST Milan Míka, Ladislav Šedivý je vyučený zámečník – nástrojař, ovšem s bohatou politickou praxí. Sám se vyjádřil, že přečíst papíry si umí, a že dozorčí rada stejně o ničem nerozhoduje, neboť vše řeší jednatelé, tedy starostové trojměstí Tábora, Sezimova Ústí a Plané nad Lužnicí. Touto optikou by šlo jen o to, kdo by měl pobírat za místo v dozorčí radě 4000 korun měsíčně. A vládnoucí koalice rozhodla, že to bude Ladislav Šedivý.

Hlasování při účasti 25 zastupitelů tentokrát dopadlo nejtěsnějšími 14 hlasy pro Ladislava Šedivého a 11 pro Hanu Randovou. Šedivý byl do dozorčí rady VST zvolen. Zřejmě natruc Randové, která na zasedáních zastupitelů s chutí přistihuje vedení města při neznalosti nebo opomíjení úkolů.

Tajná volba se odtajnila

Opozice ve složení ANO, Tábor sobě a ODS byla přítomna v počtu 9 lidí, všichni potvrdili, že jejich kluby byly pro Randovou. K desátému hlasu se přihlásil Miloš Tuháček z Pirátů, který veřejně deklaroval, že Šedivého nevolil. Otázkou byl jedenáctý hlas pro Hanu Randovou a k tomu se nyní veřejně hlásí Václav Ebert z KSČM. Z toho plyne, že hlas, který koalici ubral Tuháček, si dodal Ladislav Šedivý sám. A jednomyslná podpora koalice, která přitom dle reakce starosty odmítala, že by navrhovala komunistu, signalizuje hledání pojistky pro případ, že by někdy na zastupitelstvu bylo potřeba prohlasovat něco důležitého a z koaliční těsné čtrnáctky by někdo chyběl. Komunisté mohou dodat hlasy dva, jak ale plyne z reakce Václava Eberta z KSČM, s jeho hlasem koalice počítat nemůže. Takže nemá kýženou šestnáctku, ale i s Ladislavem Šedivým jen patnáctku. A co k tomu Ebert řekl?

„Já jsem Šedivého do VST nevolil a vadí mi, když komunisti teď před očima veřejnosti vypadají, že se dají za nějakou funkci koupit. Volba je matematicky jasná, předsedu OV KSČM zvolili ti, co se jinak tváří jako zarytí antikomunisti, a to jen proto, že se jim to teď zrovna hodí do krámu a Šedivý jako důchodce potřebuje každou pětku, tak sbírá funkce. Nejen mně určitě neuniklo, že doktor Slabý z Tábora 2020 vydržel na zastupitelstvu jen přesně do téhle volby a hned po ní odešel, protože bez jeho hlasu by i s Šedivým měli málo," sdělil redakci Václav Ebert a dodal: „Jestli si koalice koupila hlas Šedivého, tak můj určitě ne. Já žádné dohody s nikým nemám a budu se při hlasování rozhodovat podle svého uvážení. Jen mě mrzí, že tyhle zákulisní dohody neprospívají v očích veřejnosti KSČM a nelíbí se to ani mnoha našim straníkům."

 

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Rescator 

    Reagovat

     

    Pamatujme si to a v příštím volbách konečně posuňme volbami Tábor dál. Doufejme, že se objeví noví poctiví zastupitelé.

    Vloženo 15.7.2019 17:50:06

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Neměl Ebert na ten post nakonec zálusk sám?A teď jen kope kolem sebe? Když se ale dva komunisti perou, my ostatní můžeme jen tleskat.

    Vloženo 11.7.2019 20:58:45

  • Radka 

    Reagovat

     

    Ebert je borec. Odhalil Šedivýho, ale demaskoval i ty pokrytecký hejsky na radnici, který mají plný huby antikomunismu ale když se jim to hodí tak klidně pro komunistu zvedají ruce. Že Fišerovi a Pavlíkovi nevadí že jejich sympatizantka se vláčela u soudu se Šedivým kvůli její pravdivý kontrolní zprávě kterou nikdo nechtěl slyšet. Asi ji už na nic nepotřebujou.

    Vloženo 11.7.2019 19:18:33

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Omyl,žádný borec. Ebert je komunista a ti se pro koryta mezi sebou podřezávají odjakživa.

      Vloženo 12.7.2019 06:15:28

  • sen 

    Reagovat

     

    Šedivý to je už persona,která měla dávno odejít sám o svém vlastním rozhodnutí,nic lepšího a nic nového městu ani jeho obyvatelům nepřinesl.A jak správně píše Václav,je to jen zběratel funkcí za účelem přivýdělku a to je hodně smutné.Randová je Fišerovsko-Pavlíkovské klice samozřejmě nepohodlná a tak je to zase i přesto,že by v dozorčí radě udělala víc pozitivní a odborné práce odstavená.A rozhodně by to nedělala pro pár korun jako Šedivý...

    Vloženo 11.7.2019 11:07:35

    • křen 

      Reagovat

       

      Přesně vystiženo! Šedivému slouží politika pouze jako zdroj příjmů. Je v příkrém rozporu s krédem vlastní strany, že komunální politik má sloužit především lidem. Čím posloužil Táboru on? Ničím. Za mrzký groš je schopen podpořit cokoliv, pokud mu z toho něco kápne - viz podpora nynější křehké koalice. No a výtěžek v jeho chápání a praktikování politiky se již dostavil. Divím se jeho spolustraníkům, že mu dovolí stranu tímto způsobem transparentně kompromitovat. Jak je ale vidět, tak podobný způsob praktikuje i táborská koalice - kupuje si hlasy za dary v podobě různých trafik. V daném případě vsadila na jistotu, protože dobře věděla kdo je v zastupitelstvu proslulým lovcem placených funkcí, aniž k tomu má předpoklady. Před panem Ebertem za jeho názor klobouk dolů.

      Vloženo 11.7.2019 12:04:32

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Když Šedivý panáčkoval, jak Dědič, Zvěřina a Randová pískali, nikomu - ani Ebertovi - to nevadilo. Proč to tak vadí až dnes? Ve vedení města jsou mladí lidé, žádné korupční skandály na svědomí nemají, tak proč ty věčné útoky? Je snad sběratelů trafik, z kterých něco kápne, v KSČM málo? Zrovna jeden takový je v redakci Jihočeských týdeníků, tak ať si každý nejdřív zamete před svým prahem.

        Vloženo 11.7.2019 14:51:57

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Týdeníky jsou asi soukromá firma ne? Co by zametali? Nejsou veřejná firma a u médií je důležitý jestli jim lidi věří a kupujou to.

          Vloženo 12.7.2019 07:33:38

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace