Na severu Moskvy hořela tepelná elektrárna, nejméně 12 lidí utrpělo zranění

Na plynové elektrárně v Mytišči u severovýchodního okraje Moskvy ve čtvrtek vypukl velký požár, oznámily ruské tiskové agentury. Záběry publikované na sociálních sítích ukazovaly dramatický obrázek vysoko šlehajících plamenů a kouře, které mohly sledovat v dané oblasti posádky aut jedoucích po okružní dálnici okolo ruského hlavního města.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Moskva (Aktualizováno: 13:30 11. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasičům se posléze podařilo plameny uhasit, a to i za pomoci dvou vrtulníků a dvou protipožárních vlaků.

Nejméně 12 lidí podle ruských agentur utrpělo zranění, jednoho z nich musel vrtulník přepravit do specializovaného střediska pro léčbu popálenin, ostatní údajně hospitalizaci nepotřebovali, i když všichni utrpěli popáleniny a přiotrávili se kouřem.

Příčiny požáru

V prostoru elektrárny je vysokotlaká stanice, plynovod, technické zařízení a hospodářská budova. Požár se rozšířil z 200 na 800 metrů čtverečních. Na místě nyní požár dohašují. Požár podle náměstka ministra Ilji Davidova pro mimořádné situace vznikl kvůli proražení plynovodu. Plyn byl pod tlakem, a tak plameny šlehaly 40 metrů vysoko.

Elektrárna v Mytišči podle TASS je v provozu od roku 1992, funguje především na zemní plyn a má výkon 1060 MW. Podle listu Komsomolskaja pravda elektrárna obstarává teplem a elektřinou více než milion obyvatel v Moskvě a jejím předměstí Mytišči.

dbr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme