Adoptujte mě, žádá Strýcová britské fanoušky. A živí víru ve wimbledonský titul

Aleš Vávra Aleš Vávra
11. 7. 2019 12:04
Z Barbory Strýcové je nečekaně jedna z největších osobností letošního Wimbledonu. Česká tenistka vybojovala semifinále ve dvouhře i čtyřhře a v Londýně je o ni obrovský zájem.
Barbora Strýcová se znovu představí na slavném Centre Courtu.
Barbora Strýcová se znovu představí na slavném Centre Courtu. | Foto: Reuters

Britská i nebritská média se mohou přetrhnout, aby třiatřicetiletou hráčku ulovila na rozhovor. Jednoho z jejích trenérů Lukáše Dlouhého v úterý v All England Clubu obklopil dav zahraničních novinářů. Celý tým je na roztrhání.

A do toho přichází očekávaná bitva o finále se Serenou Williamsovou. Zlatý hřeb čtvrtečního wimbledonského programu.

"Kdyby mi někdo před turnajem řekl, že tady budu hrát dvě semifinále, odpověděla bych mu, že se zbláznil," vyjádřila se Strýcová ve sloupku, který sepsala pro metro.co.uk.

Češka prohlásila, že v kariéře nezažila moc lepších chvil, než byla ta po výhře nad domácí Johannou Kontaovou ve svém prvním utkání na wimbledonském centrálním kurtu v životě.

"Hrát na tak historicky významném místě a vyhrát, to je něco neuvěřitelně speciálního," uvedla.

Strýcová se omluvila britským fanouškům za vyřazení jejich největší naděje. A požádala je o podporu. "Doufám, že mě pro zápas se Serenou adoptují."

Pro místní tenisové publikum měla jen slova chvály. "Miluju wimbledonský dav, protože je plný respektu a ví, jak se chovat. Londýn je moje oblíbené město, a tak doufám, že alespoň někteří z diváků mi ve čtvrtek budou fandit."

Sledovat preference publika bude velmi zajímavé, Williamsová má v Londýně tradičně spoustu příznivců, obzvlášť letos, kdy si získala srdce Britů spoluprací s místním hrdinou Andy Murrayem.

Přestože si Strýcová moc dobře uvědomuje, kdo se na centrálním dvorci postaví proti ní, její sebevědomí a víra ve vlastní schopnosti nejsou zanedbatelné.

"Věřím, že můžu vyhrát celý turnaj. Cítím uvnitř velkou sebedůvěru," napsala česká tenistka. "Věřím ve způsob hry, kterým se prezentuji. A všechno je možné," dodala.

Serena Williamsová, sedminásobná šampionka Wimbledonu a celkem třiadvacetinásobná grandslamová vítězka, může v celkovém počtu titulů na turnajích velké čtyřky dorovnat rekordní sbírku Australanky Margaret Courtové. 

"Je fantastická, nemohla bych ji respektovat víc. Ale i ona je jen člověk, stát se může cokoli. Pokud jí dnes neporazím, myslím, že ten rekord udělá. Ale možná ne, protože já půjdu vyhrát!" dodala plzeňská rodačka.

 

Právě se děje

Další zprávy