Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Chirurgické oddělení šumperské nemocnice má nového primáře

11. července 2019 - 11:37

Zpět na seznam článků

V nemocnici pracuje pětadvacet let

Chirurgické oddělení šumperské nemocnice má nového primáře

Nový primář chirurgického oddělení MUDr. Ladislav Dvořák foto: archiv NŠ

Chirurgické oddělení šumperské nemocnice vede nový primář. Stal se jím lékař Ladislav Dvořák. Seznamovat se s prostředím nemocnice ovšem nemusí, neboť doposud v nemocnici působil jako zástupce primáře. Od začátku prázdnin už chirurgickému pracovišti šéfuje nově jako primář.

Primář Ladislav Dvořák pracuje v nemocnici už pětadvacet let. Nastoupil do ní krátce po své první atestaci z chirurgie v roce 1994. Atestaci druhého stupně složil o pět let později.

Od roku 2003 působí na chirurgickém oddělení jako zástupce primáře. Přestože z Šumperska původně nepochází, jak sám říká, díky rokům stráveným v podhůří Jeseníků už si ale jako rodilý Šumperák připadá. „Do Šumperku mě před více než pětadvaceti lety přivedly změny v koncepci Karvinské hornické nemocnice, kde se rušilo chirurgické oddělení. Zdejší region mi přirostl k srdci, už bych rozhodně neměnil,“ říká primář Ladislav Dvořák. 

Přestože teď nově šéfuje chirurgickému pracovišti, žádné velké změny v něm neplánuje. „Jako jeden z prvořadých cílů považuji zajištění bezproblémového chodu oddělení tak, aby se u nás pacienti cítili dobře a bezpečně,“ vysvětluje primář Dvořák s tím, že plánuje také rozšířit spektrum operačních zákroků. „Rádi bychom ještě víc rozvinuli operativu v nejvytíženějších oblastech, zejména v koloproktologické oblasti a problematice řešení břišních kýl. A také bychom rádi rozšířili operativu v rámci mamologie. Na tomto programu chceme spolupracovat s Fakultní nemocnicí Olomouc,“ prozrazuje nový primář a zároveň dodává, že nedílnou součástí těchto plánů je i trvalé zvyšování kvalifikace zdejších lékařů. „Věřím, že se naše plány podaří realizovat a pacienti u nás budou maximálně spokojení,“ uzavírá Ladislav Dvořák.

Chirurgické oddělení šumperské nemocnice zajišťuje péči o pacienty z celého šumperského regionu se spádovou oblastí zhruba sto dvacet pět tisíc obyvatel. Práce lékařům chirurgického pracoviště přibývá zejména v období prázdnin a víkendů, kdy se operatéři potýkají s větším množstvím úrazů u turistů a sportovců. Chirurgičtí lékaři operují na moderních centrálních sálech a specializují se na širokou škálu výkonů zejména v oblasti břišní chirurgie. Víc než sedmdesát procent operací přitom v rámci břišní chirurgie provádí laparoskopickým přístupem. 

Autor: red., H. Hanke

Fotogalerie

Nový primář chirurgického oddělení MUDr. Ladislav Dvořák    foto: archiv NŠ

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.