Národní zemědělské muzeum se dočká nového depozitáře

Centrální depozitář v prostorách Národního zemědělského muzea v Čáslavi

Centrální depozitář v prostorách Národního zemědělského muzea v Čáslavi

Ve středu 17. července v 10:00 proběhne slavnostní zahájení stavby rozsáhlého centrálního depozitáře v prostorách Národního zemědělského muzea v Čáslavi. Depozitář bude sloužit k uložení sbírkových předmětů, které jsou nyní uloženy na jednotlivých pobočkách muzea. Jedná se o projekt Integrovaného regionálního operačního programu s finanční podporou z Evropské unie.

Projekt s názvem Provozně nízkonákladový depozitář Čáslav počítá s vybudováním centrálního depozitáře pro uložení sbírkových předmětů. Národní zemědělské muzeum v současné chvíli nedisponuje centrálním depozitářem a sbírkové předměty jsou uloženy na jednotlivých pobočkách, stávající depozitární prostory nejsou vyhovující a neumožňují efektivní ochranu sbírkových předmětů odpovídající zákonu. Z toho důvodu je vybudování nových depozitárních prostor, které budou sloužit pro celkem tři pobočky Národního zemědělského muzea (Praha, Čáslav a Kačina), zcela nezbytné. Výstavba nového depozitáře tak kromě posílení ochrany kulturního dědictví díky lepším podmínkám pro sbírkové předměty zajistí také efektivnější způsob evidence sbírkových předmětů a zpřístupnění uložených předmětů pro badatelské účely. "Cílem projektu je v první řadě ochrana kulturního dědictví v podobě sbírkových předmětů muzea. Této ochrany bude dosaženo prostřednictvím vybudování nového objektu provozně nízkonákladového depozitáře, který bude splňovat všechny podmínky pro řádné uchování sbírkových předmětů pro budoucí generace," říká generální ředitel Národního zemědělského muzea Milan Jan Půček.

Kontakt:

Kontakt: Jitka Taussiková

tisková mluvčí

Národní zemědělské muzeum

tiskove@nzm.cz

Klíčová slova ČR-muzea-zemědělství-stavby-NZM

Oblast
Středočeský (sc)

Kategorie
Stavebnictví, bydlení a reality
Zemědělství, životní prostředí
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.