Na startu stáli oba největší favorité, z výhry se však radoval úplně někdo jiný. Do jedenáctého dílu běžeckého seriálu TRIEXPERT CUP vyrazili letošní velcí rivalové Adam Szymanik i Vlasta Lysák, oba však převálcoval specialista na běh do vrchu Ladislav Kučera. Ten se přitom ve středečním poháru objevil poprvé v životě.

První letošní opravdovou vrchařskou zkoušku brněnského podniku v okolí kohoutovického hotelu Myslivna zaběhl člen týmu ISCAREX Česká Třebová za 25:55 minuty, přičemž druhému lídru celkového pořadí Szymanikovi nadělil půl minuty a třetímu Lysákovi dokonce takřka minutu a půl. Zkušený Kučera na sedm kilometrů dlouhé „houpačce“ potvrdil, že si v kopcích opravdu libuje. Jeho čas nestačil na stejné trati jen na dva běhy superrychlého Jiřího Čípy z roku 2017.

V kohoutovických lesích se žádné drama nekonalo. Od začátku bylo jasné, kdo na co má a jak závod dopadne. Kučera šel po chvíli do čela a svůj náskok jen navyšoval, podobně tomu bylo i na druhém a třetím místě.

Ani ženská kategorie nezažila žádnou dechberoucí zápletku. Pro letos už třetí výhru si totiž s přehledem doběhla Lucie Vaculová. Dosáhla času 33:36 minuty a druhou v cíli Petru Mlejnkovou předběhla o třičtvrtě minuty. Třetí skončila o další minutu zpět Barbara Janíková, která tak podtrhla úspěšný den žen z brněnského Meteoru. Dres všesportovního klubu totiž obléká i druhá Mlejnková.

Po dvou rozpálených dílech, kdy běžcům vedle trati dávalo pěkně zabrat i počasí, panovaly téměř ideální klimatické běžecké podmínky, které si užilo 245 vytrvalců. Uvidíme, jaké počasí účastníky TRIEXPERT CUPu přivítá ve středu 17. července, kdy se letos podruhé poběží na terénním okruhu v okolí Palackého vrchu. Startovní výstřel zazní tak jako vždy v šest hodin večer.

Výsledky: http://www.triexpertcup.cz/…e/zavody.php?…