Původní verze Nintendo Switch je v mnoha ohledech revolučním zařízením. Jde totiž o hybridní konzoli, která umožňuje hraní videoher hned třemi způsoby. Tím prvním je klasické připojení k televizi, jako tomu bylo o předchůdců Wii U, Wii nebo GameCube.

Jiné než klasické Switch

Tím dalším byl tabletop režim, v němž šlo hrát na menším displeji konzole s odepnutými ovladači Joy-Con ve více lidech. Posledním byl handheld mód, v němž se hrálo s konzolí jako s opravdovým handheldem ve stylu Nintenda DS nebo kultovního Game Boye.

Nintendo Switch Lite bude určeno přesně pro ty hráče, kterým tento styl hraní vyhovuje nejvíce. Tento handheld nemá odnímatelné Joy-Cony, stojánek, dokovací stanici ani kabely pro připojení k televizi. Lze na něm hrát všechny hry pro Switch, které podporují handheld řežim.

Joy-Cony lze připojit

Lze k němu však připojit dodatečné Joy-Cony pro hraní v tabletop módu. Co se dalších změn týče, displej Lite má 5,5 palce oproti původním 6,2 palce. Potěšující je nahrazení směrových tlačítek klasickým d-padem. Baterie by měla mít delší výdrž. Výkon zůstal stejný.

Hmotnost Lite je 275 gramů, u původního modelu to je 398 gramů s připojenými Joy-Cony). Konzole bude k dostání od 20. září 2019 ve třech barvách – žlutá, šedá a tyrkysová. Zároveň vyjde i ochranné pouzdro a fólie. Oznámena byla i speciální verze, která na trh dorazí 8. listopadu.

Jaká bude cena?

Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta bude mít šedé provedení s azurovými a purpurovými tlačítky. Jeho zadní stranu zdobí ilustrace pokémonů z her Pokémon Sword a Pokémon Shield. Cena konzole je v USA stanovena na 199 dolarů (cca 4500 Kč). Originální verze stála 299 dolarů.

V Česku očekáváme cenu mezi 5 až 6 tisíci. Stanovena však ještě nebyla.

Vše o Nintendo Switch na Blesk.cz

Fotogalerie
12 fotografií