Premiéry v kinech: Ubaví nás k smrti?

Premiéry v kinech: Ubaví nás k smrti?
Spolujízda | CinemArt
KOŘIST (režie: Alexandre Aja)
Kořist
Béčková hororová naháněčka s aligátorem a živelnou katastrofou by se mohla stát ideální víkendovou povídanou tohoto léta. Kořist si na nic nehraje, má za sebou zkušeného režiséra Alexandera Aju a před sebou vidinu solidních zisků při minimálních investicích (13 milionů dolarů). Tuzemští recenzenti dávají 62 procent.

DEVADESÁTKY (režie: Jonah Hill)
Devadesátky
Režijní debut herce Jonaha Hilla má za sebou velmi solidní ohlasy kritiky (tuzemští dávají 78 procent). Film se odehrává v Los Angeles v polovině devadesátých let minulého století v komunitě mladých skejťáků. Hillovi se podařilo velmi autenticky vystihnout dobovou retro atmosféru spolu se všemi rekvizitami, kamerovým snímáním (4:3) a soundtrackem. Devadesátky nejsou žádnou drsnou výpovědí z nelítostných amerických ulic a nic moc vlastně neřeší, cit pro vedení herců a režii obecně však Hill nezapře. Počkejme si na jeho další režijní počin. Určitě bude stát za to.

SPOLUJÍZDA (režie: Michael Dowse)
Spolujízda
Když si vás jako šoféra přes telefon objedná tajný policajt v podání Davea Bautisty (série Strážci Galaxie), jsou jisté dvě věci: budete se bát a nebudete se nudit. Počáteční rozpaky řidiče brzy přejdou a sám bude nejspíš překvapen, čeho všeho je za asistence ostříleného "profíka" schopen. Komediálně laděná akční Spolujízda má prozatím na webu RottenTomatoes lehce podprůměrné hodnocení - známku 4.95 z 10.

UZLY A POMERANČE (režie: Ivan Pokorný)
Uzly a pomeranče
Na někdejší zlatou éru filmů pro mládež se pokouší svou koprodukční novinkou navázat režisér Ivan Pokorný. Uzly a pomeranče vznikly podle knižní předlohy, pojednávají o prvních láskách a starostech, snímek nicméně dle prvních ohlasů nezapře fakt, že ho natáčeli lidé o několik generací se míjející cílové skupině, tedy mládeži. Film tedy nepředkládá realitu současných let, ale spíš fantazíruje a sní. Tuzemští recenzenti prozatím Uzlům a pomerančům dávají 54 procent.

PAVAROTTI (režie: Ron Howard)
Pavarotti
Režisér Ron Howard objevil nový talent, tvorbu dokumentů pojednávajících o slavných hudebních veličinách. Po skupině Beatles se pustil na operního pěvce Luciana Pavarottiho a vysekl mu filmovou poklonu. Na dokument jde o nebývale poctivou práci (včetně zvukově-obrazových dokreslovaček a manipulace, která slouží dynamickému "ději"), mnozí však autorovi vyčítají, že opomenul třináctou komnatu slavného pěvce, slabost pro ženy a s tím spojenou nevěru... Tuzemští recenzenti snímku dávají 72 procent.

LATE NIGHT (režie: Nisha Ganatra)
Late Night
Dvojnásobná držitelka Oscara Emma Thompson září ve filmu pojednávajícím o sebejisté komičce a její talk show. V jeden moment se jí však začne komplikovat soukromý i profesní život a na scénu nastoupí její potenciální konkurentka v podání Mindy Kaling. Komediálně laděné drama těží z herectví Emmy Thompson, jako celek však budí u mnohých recenzentů rozpaky; dvě dějové linky se rozcházejí jako železniční koleje a především příběh mladé adeptky na hvězdnou bavičku je přepjatý a politicky korektní až to bije do očí. Na RottenTomatoesLate Night průměrnou známku 6.86 z 10.

WILLY A KOUZELNÁ PLANETA (režie: Eric Tosti)
Willy a kouzelná planeta
Tvůrci francouzského animáku pro celou rodinu Esa z pralesa (2017) přinášejí další žánrový počin. Willy a kouzelná planeta pojednává o chlapci, který se rodičům ztratí ve vesmíru. Na cesty se mu dostane robotický parťák Buck, s nímž bude muset vydržet do doby, než se opět setká se svými rodiči. O dobrodružství, tajuplné prostředí a tvory nebude v tomto filmu nouze.

THE CURE: ANNIVERSARY 1978-2018 LIVE IN HYDE PARK (režie: Tim Pope)
The Cure: Anniversary 1978-2018 Live in Hyde Park
Kultovní britská skupina The Cure loni oslavila 40 let na hudební scéně. Za týden zahrají tihle novoromantici v čele s Roberthem Smithem v Ostravě a vy se pouze dnes můžete do vybraných kin vypravit na jubilejní loňský koncert zaznamenaný v londýnském Hyde Parku. Všechny klasické hity a jedinečná atmosféra v necelých 140 minutách.

SPALOVAČ MRTVOL (režie: Juraj Herz)
Jedna digitalizovaná klasika na závěr. Formálně i obsahově jedinečný Spalovač mrtvol se vrací do vybraných kin, abyste opět zakusili mrazivou krásu natočenou Jurajem Herzem spolu s kameramanem Stanislavem Milotou, s hercem Rudolfem Hrušínským a Vlastou Chramostovou v hlavních rolích a za doprovodu hudby legendárního Zdeňka Lišky. Víc už není třeba dodávat .

Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.