Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

České beachvolejbalové páry na majoru v Gstaadu postoupily do osmifinále

Beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou uspěly na majoru Světového okruhu ve švýcarském Gstaadu i v druhém utkání, vyhrály skupinu a postoupily přímo do pátečního osmifinále. Tam jsou po dvou výhrách i Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem.

České reprezentantky porazily Anouk Vergéovou-Dépréovou a Joanu Heidrichovou ze Švýcarska ve třech setech a po vynucené zdravotní pauze, která je připravila o start na mistrovství světa, skončí nejhůře deváté.

Sluková si před více než dvěma týdny zlomila malíček na noze, ve švýcarském horském městečku to však výkony čtvrtého nasazeného páru nepoznamenalo. Po středečním vítězství 2:0 nad německou dvojicí Victoria Bienecková, Isabel Schneiderová otočily české volejbalistky i zápas se Švýcarkami a zakončily ho jednoznačnou výhrou 15:6 v tie-breaku.

Osmifinále budou v Gstaadu hrát také Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. Ti prošli do play-off po vítězství nad švýcarskou dvojicí Quentin Métral, Yves Haussener a v úvodním kole vyřazovací části přehráli ve dvou setech i Rakušany Alexandera Horsta s dvojnásobným mistrem Evropy Clemensem Dopplerem.

Perušič, Schweiner dosáhli postupem do osmifinále nejlepšího výsledku na grandslamech, o jeho překonání budou v pátek usilovat proti Kanaďanům Samu Pedlowovi a Samu Schachterovi. Hermannová se Slukovou mohou narazit na čerstvé vicemistryně světa April Rossovou, Alix Klinemanovou, pokud Američanky potvrdí roli favoritek proti Ruskám Jekatěrině Birlovové a Jevgeniji Ukolovové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články