Strávíte více času hledáním úniků vzduchu než jejich opravami?

Typografie
  • Nejmenší Malé Střední Velké Největší
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Úniky v systémech stlačeného vzduchu, rozvodů plynů a podtlakových systémech negativně ovlivňují jak provozuschopnost, tak konečný hospodářský výsledek výroby.

Podle amerického ministerstva energetiky (U.S. Department of Energy) využívá stlačený vzduch 10 % elektrické energie spotřebované ve Spojených státech. Pokud necháte úniky bez povšimnutí, budou vznikat skryté náklady, které mají nepříznivý dopad na zisk. Přestože jde o známý problém, vyhledávání úniků bylo až dosud časově náročné a obtížné. Díky akustické průmyslové kameře Fluke ii900 dokáže váš tým údržby rychle lokalizovat úniky stlačeného vzduchu, plynu nebo podtlaku.

Ruční akustická průmyslová kamera Fluke ii900 je určena do výrobních provozů, které využívají ke své činnosti stlačený vzduch. S minimálním zaškolením mohou pracovníci údržby kontrolovat případné úniky vzduchu a podtlaku i během provozních špiček. Díky soustavě miniaturních mikrofonů a schopnosti snadno izolovat frekvenci zvuku úniku lze odfiltrovat hluk na pozadí a případné úniky snadno odhalit. Na 7" dotykovém displeji LCD se s vizuálním obrazem překrývá obraz zpracovaný technologií SoundMap™ a rychle tak lze zjistit místo úniku. Už nebudete muset úniky vzduchu nechávat bez povšimnutí.

fluke ii900 2019 1

Pomocí technologie SoundSight™ můžete zviditelnit zvuk vytvářený únikem, a to i v extrémně hlučných průmyslových provozech nebo obtížně přístupných místech. Výsledek zpracovaný technologií SoundMap™ se překrývá s vizuálním obrazem a umožňuje rychle zjistit místo úniku. Už není třeba při hledání úniků čekat na střídání směn nebo na plánovanou odstávku.
Dříve bylo nejjednodušším způsobem hledání úniků v systémech stlačeného vzduchu, plynů nebo podtlakových systémech procházení závodem a jejich zjišťování sluchem, nebo provádění vizuálních prohlídek s pomocí mýdla a vody. Jen ty nejnápadnější, největší úniky však vydávají hluk slyšitelný lidským uchem, zatímco menší úniky zůstávaly nepovšimnuty. Podle studie provedené institutem Compressed Air and Gas Institute (CAGI) dochází v typickém systému pracujícím se stlačeným vzduchem z důvodu úniků k až třicetiprocentním ztrátám. Pokud únik slyšíte, stojí vás pravděpodobně desetitisíce korun ročně. Menší úniky, takové, jaké běžně neslyšíte nebo necítíte, jsou skrytou příčinou plýtvání energií a nižší produktivity.
S minimálním zaškolením se mohou technici údržby pustit do kontroly úniků vzduchu při svých obvyklých postupech údržby – dokonce i během provozních špiček

fluke ii900 2019 2

Je to jednoduché

  1. Nastavte rozsah
  2. Zobrazte si kombinaci technologie SoundMap™ a vizuálního snímku
  3. Jednoduše určete zdroj úniku

Nyní už můžete určit místo úniků a opravit je během běžného provozu. Nejdůležitější však je, že můžete rychle překontrolovat opravy, abyste se ujistili, že byl únik skutečně odstraněn.

  • Zvládněte se stejnými kompresory vzduchu více – odsuňte náklady na nákup dalšího kompresoru na později
  • Snižte náklady na energie
  • Zajistěte si potřebný tlak vzduchu pro vaše pneumatická zařízení
  • Zkraťte dobu zjišťování úniků
  • Zvyšte spolehlivost své výrobní linky
  • Zařaďte detekci úniků do svých obvyklých postupů údržby
  • Zajistěte vyškolení týmu během několika minut
  • Rozhodujte o opravách
  • Optimalizujte svůj rozpočet na stlačený vzduch

fluke ii900 2019 3

Ahlborn měřicí a regulační technika spol. s r.o.
Tel: +420 776 209 984
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.voltworld.cz

Bezplatný odběr časopisu

Chcete odebírat časopis ElektroPrůmysl.cz zdarma? Napište Vaše jméno a e-mail, poté klikněte na tlačítko odebírat.

Časopis vychází 1x měsíčně.

Aktuální číslo časopisu

ElektroPrumysl

ElektroPrůmysl.cz, duben 2024

Číslo je zaměřené na kvalitu elektrické energie, energetiku, elektromobilitu a alternativní zdroje energie.

Zajímavé odkazy

Inspekční minikamera s bezdrátovým přenosem obrazu První inspekční minikameru na světě, která využívá k přenosu obrazu vestavěný wi-fi hotspot pro pohodlné a bezpečné inspekce i těch nejnepřístupnějších míst.
Nový design vypínačů a zásuvek si elektrikáři hned oblíbili! Zaujal je novými matnými barvami, plochým tvarem a také dobrou cenou. Třešničkou na dortu je ovládání mobilem.
Schneider Electric | Vezměme to prakticky! EcoStruxure Power Design – NOVINKY | Nejširší nabídka 3f UPS na trhu |Spínací, jistící a ochranné přístroje | VN rozváděče bez plynu SF6 | EcoStruxure for eMobility – nabíjecí stanice | Jak jednoduše vybrat správný 3f zdroj UPS
Vyhrajte termokamery Hikmicro nebo multimetry Fluke! Odpovězte na jednoduchou otázku a vyhrajte grafický multimetr Fluke 289 nebo špičkovou termokameru Hikmicro B20. Vstupenku na Amper 2024 obdrží každý.

Najdete nás na Facebooku