Hlavní obsah

Oklahoma poslala rozehrávače Westbrooka do Houstonu za Paula

Houston

Bývalý nejužitečnější hráč NBA Russell Westbrook po 11 letech opouští Oklahomu. Klub ho vyměnil do Houstonu za jiného hvězdného basketbalistu Chrise Paula. V Houstonu Westbrook vytvoří údernou dvojici s Jamesem Hardenem, s nímž Oklahomu dovedli v roce 2012 do finále.

Foto: Sue Ogrocki, ČTK/AP

Russell Westbrook (0) z Oklahomy na snímku z roku 2014 s Chrisem Paulem (3), který v té době ještě oblékal dres Los Angeles Clippers.

Článek

Třicetiletý rozehrávač Westbrook získal cenu MVP za sezonu 2016/17, kdy byl také nejlepším střelcem ligy. Během kariéry nasbíral již 138 triple-doublů a s legendou Earvinem Magicem Johnsonem se dělí o druhé místo v historickém pořadí. Více jich má na kontě pouze Oscar Robertson (181).

Harden byl v uplynulé sezoně nejlepším střelcem NBA a nejužitečnějším hráčem soutěže se stal rok po Westbrookovi. Společně hájili tři roky dres Oklahomy. Klub Thunder svou oporu vyměnil podle ESPN za Paula a dvě volby v prvním kole draftů v letech 2024 a 2026.

Westbrook je další z hvězd NBA, která během letní pauzy změnila klub. Největší rozruch vzbudil odchod strůjce triumfu Toronta Kawhiho Leonarda do Los Angeles Clippers, konec Kevina Duranta v Golden State či výměny Anthonyho Davise a Kyrieho Irvinga.

Nové angažmá má také Tomáš Satoranský, jenž z Washingtonu odešel do Chicaga. "Nejdivočejší léto v NBA," glosoval řadu přestupů na twitteru rozehrávač Jamal Crawford.

Reklama