Hlavní obsah

Finský hokejový talent Kakko podepsal s Rangers smlouvu, Hughes se upsal New Jersey

New York
Aktualizováno

Osmnáctiletý finský hokejista Kaapo Kakko podepsal s New York Rangers nováčkovskou smlouvu. Útočník, který v jedné sezoně získal zlato na mistrovství světa dvacítek i dospělých, byl dvojkou letošního draftu NHL. Svůj podpis pod smlouvu s New Jersey už přidala rovněž jednička letošního draftu Jack Hughes. I jemu kontrakt zaručuje maximální možný příjem 925 tisíc dolarů ročně.

Foto: Jonathan Hayward, ČTK/AP

Kaapo Kakko při draftu, kde zaujal druhou pozici.

Článek

Kakko hrál v minulé sezoně za TPS Turku. Ve 45 zápasech základní části finské ligy nasbíral 38 bodů a blýskl se 22 góly.

V reprezentaci nejprve zářil na loňském MS hráčů do 18 let, pak na dvacítkách a v květnu na Slovensku i mezi dospělými. Se šesti brankami byl nejlepším finským střelcem šampionátu.

Podle médií podepsali Rangers s Kakkem nováčkovskou smlouvu na tři roky. Za sezonu si vydělá 925 000 dolarů.

Hughes, který se stal jedničkou draftu jako osmý Američan v historii, má za sebou náročnou sezonu. Za výběr USA do 18 let nasbíral v 50 zápasech 112 bodů za 34 branek a 78 asistencí.

Na dubnovém mistrovství světa osmnáctek, kde získal bronz, vyhrál s 20 body (9+11) ze sedmi utkání produktivitu. Předtím na přelomu roku přispěl k zisku stříbra na šampionátu dvacítek čtyřmi asistencemi ve čtyřech zápasech. Na květnovém seniorském mistrovství světa na Slovensku si připsal v sedmi duelech tři přihrávky.

Montreal si zavázal Finy Lehkonena s Armiou

Montreal uzavřel v NHL nové dvouleté smlouvy s dvěma finskými útočníky. Artturi Lehkonen si vydělá celkem 4,8 milionu dolarů, Joel Armia dostane ještě o 400 tisíc víc.

Čtyřiadvacetiletý Lehkonen v minulé sezoně nevynechal jediný z 82 zápasů základní části a připsal si 31 bodů za 11 gólů a 20 asistencí. Za tři sezony v Montrealu má na kontě 221 utkání a 80 bodů (41+39). V šesti zápasech play off dal dvě branky a na další dvě nahrál.

O dva roky starší Armia odehrál v dresu Canadiens první sezonu po příchodu z Winnipegu a v 57 startech zaznamenal 23 bodů (13+10). V základní části NHL má nyní bilanci 237 utkání a 81 bodů (39+42). Ve 13 zápasech play off dvakrát skóroval.

Dzingel bude hrát za Carolinu

Útočník Ryan Dzingel podepsal jako nechráněný volný hráč dvouletou smlouvu s Carolinou na 6,75 milionu dolarů. Sedmadvacetiletý Američan hrál v NHL naposledy za Columbus, kam zamířil na konci února z Ottawy. Dzingelovi skončil dvouletý kontrakt na 3,6 milionu dolarů.

Dzingel má za sebou bodově nejlepší sezonu v kariéře. V 78 zápasech si připsal 56 bodů za 26 branek a 30 asistencí. V play off vstřelil v devíti duelech jeden gól.

Ottawa jej draftovala v roce 2011 v sedmém kole na 204. místě. V NHL sehrál za Senators a Blue Jackets celkem 268 utkání a zaznamenal 138 bodů za 66 branek a 72 asistencí. Ve 24 utkáních bojů o Stanleyův pohár skóroval třikrát a přidal jednu asistenci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články