Řepíkem a Kvapilem to zřejmě nekončí. Toto jsou tři další známí hráči, které láká Sparta

Čekání na extraligový titul je už dlouhé. Sparta proto před novou sezonou znovu mocně zbrojí. Do svých řad už přivedla několik zvučných posil, stále však nemá dost.

Bez názvu1.jpg

Nový kádr Sparty vypadá velmi zajímavě. Pražané už přivedli Vladimíra Růžičku mladšího, Michala Řepíka či Marka Kvapila. Sparta však láká i další výrazné posily. Jména tří z nich najdete v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 4

Michal Neuvirth

Michal Neuvirth Phil 3.jpg

Jednatřicetiletý gólman v roce 2006 Spartu opustil a vydal se bojovat o místo v zámoří. Probojoval se až do NHL, chytal za Washington, Buffalo, New York Islanders a poslední čtyři ročníky byl ve Philadelphii.

Jenže loni zasáhl jen do sedmi duelů a zdá se, že jeho zámořská mise je u konce. Michala Neuvirtha stále láká zůstat v NHL, pokud se však s nikým nedomluví, tak si může plácnout se Spartou, za kterou odchytal 24 zápasů během poslední zámořské výluky.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 4

Adam Polášek

Adam Polášek ČR 3 Michal Beránek  CNC  Profimedia.jpg

Ještě před odchodem do zámoří působil ve Vítkovicích, po návratu domů ale oblékal dres Sparty, ve které také debutoval v extralize. Tu po třech sezonách opustil a v roce 2016 zamířil do Novosibirsku. Účastník loňských olympijských her a světového šampionátu hrál také za Soči a Nižněkamsk, kde loni posbíral 26 kanadských bodů. Prioritou sedmadvacetiletého beka je setrvat v zahraničí, pokud se ale s nikým nedohodne, tak ve Spartě má dveře otevřené.

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia​

Pokračování 4 / 4

Martin Réway

Martin Réway.jpg

Slovenský útočník, který se narodil v Praze, měl nakročeno ke skvělé kariéře. Hokejovým talentem vynikal, trápila ho však hlava. Ve Spartě odehrál v sezoně 2014/15 čtyřiatřicet zápasů, ve kterých 37 (9+28) bodů. V průběhu dalšího ročníku zamířil do Švýcarska a chtěl se prosadit i do NHL.

Jeho kariéru ale zabrzdily zdravotní problémy, kvůli nimž vynechal celou jednu sezonu. O restart se pokoušel ve Slovanu Bratislava, krátce hrál za Dolný Kubín a loni se mihl i v nižší švédské soutěži, do dřívější pohody se ale nedostal. Loni se marně ucházel o místo v Hradci Králové, dá mu teď novou šanci Sparta?

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud