InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cizinci pracovali na dálnici, na stavbě železnice a na stavbách bez povolení. Budou vyhoštěni

JIŽNÍ ČECHY - Cizinecká policie dnes vydala zprávu o červnových kontrolách. Na dálnici, železniční stavby nebo na stavby a opravy domů jdou policisté skoro najisto. Češi tam příliš pracovat nechtějí, cizinci mají zájem, ale jsou tu často načerno. Tady je výčet červnových výsledků Cizinecké policie:

Ve čtvrtek 13. června provedla hlídka táborského pracoviště Cizinecké policie kontrolu na modernizaci železniční trati Nemanice - Ševětín. Zkontrolovala šest cizích státních příslušníků,, kteří prováděli dláždění odtokového koryta z kamene. Cizinci nepředložili povolení k zaměstnání ani živnostenské oprávnění, které by je opravňovalo k výkonu pracovní činnosti na území České republiky. Bylo s nimi zahájeno správní řízení ve věci správního vyhoštění.

Ve stejný den provedla hlídka strakonického pracoviště Cizinecké policie kontrolu na staveništi zateplení budovy v Nové Peci. Zkontrovala šest občanů souseního státu mimo Evropskou unii, kteří prováděli pomocné zednické práce na zateplení fasády. Cizinci předložili ke kontrole cestovní pasy s vylepeným vízem typu D, které je však neopravňovalo k výkonu zaměstnání na území České repubiky. I s nimi začalo řízení o vyhoštění. 

Dne 17. června provedl odbor Cizinecké policie České Budějovice pobytovou kontrolu na rekonstrukci domova mládeže na Českobudějovicku. Zkontrolováni čtyři cizinci. Jeden z nich se prokázal padělaným občanským průkazem. S cizincem se řeší padělání a pozměnění veřejné listiny, dále mu bylo vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění a byl dopraven do zařízení pro zajištění cizinců v Bělé - Jezové. Další dva cizinci nepředložili potřebná povolení k zaměstnání a poslední z nich, také nepředložil povolení k zaměstnání a navíc překročil dobu povoleného pobytu na území našeho státu. S cizinci bylo zahájeno správní řízení o správním vyhoštění.

Dne 24. června vykonalo táborské pracoviště Cizinecké policie společně s pracovníky Oblastního inspektorátu práce pro Jihočeský kraj a Vysočinu kontrolu na rekonstrukci budovy panelového domu v Táboře. Bylo zjištěno porušení zákona o zaměstnanosti a zákona o pobytu cizinců na území České republiky u dvou cizinců, kteří prováděli pomocné zednické práce na zateplení fasády. I s nimi bylo zahájeno správní řízení o vyhoštění.

A 25. června provedla hlídka Cizinecké policie České Budějovice pobytovou kontrolu na stavbě dálnice D3. Pět cizinců předložilo cestovní pasy s biometrickými údaji, avšak neměli povolení k zaměstnání, které by je opravňovalo k výkonu pracovní činnosti na území České republiky. Také s nimi se zahájilo řízení o vyhoštění. 

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • xxx 

    Reagovat

     

    kde jste viděli ze cizinci byly zamestnane primo u firmy?dodavaji je ve velkém sprostredkovatele-mafiani které perou firmam ve velkém peníze,a neplatej u toho žádné dane,toto je hlavni problem.proto vsude potrebuji cizince,udělají hromadu práce za malo peněz a vydelkem se s sprostredkovatem poděli,ten vyfakturuje kolik je potřeba-stejne neplatí žádné dane,ani odvody za zaměstnance.Vsude kvete práce načerno ne jen u cizincu...

    Vloženo 14.7.2019 09:11:44

  • lopaťák 

    Reagovat

     

    No paráda, stát na zastupitelstvu brání příchodu pracovních sil ( dělají obstrukce) a ti co to risknou (je jich většina) ten samý stát pokutuje a vyhostí. Takže češi, plivněte si do dlaní a nástup na stavby, u kompjůtrů je vás dost. Stát o pomocníky z východu nestojí.

    Vloženo 12.7.2019 17:30:57

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Zkusil bych yangfeng v pláne :-D tam by asi vyhostily půl fabriky :-D

    Vloženo 12.7.2019 10:02:34

  • Gold 

    Reagovat

     

    Typicky české řešení problémů, pravděpodobně na všechny uvedené stavby byly poskytnuté dotace.
    Problém si myslím že je i na straně jejich zaměstnavatelů, oni by měli požádat o možnost cizince
    zaměstnat a z jejich legálního zaměstnání zpět do rozpočtu finance odvést. Pokud bude tlak na cenu
    a ne na kvalitu (dodatečné opravy se stejně prodraží), tak budou takové kontroly vždycky úspěšné.

    Vloženo 12.7.2019 10:00:20

  • Edita 

    Reagovat

     

    Paráda! A kdo na těch stavbách bude makat, když naši nechtějí?

    Vloženo 12.7.2019 09:34:50

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Ani vy Edito za ty peníze ne. Cizinci z východu za náš plat u nás spokojeni, cizinci ze středu Evropy na západě za jejich plat také spokojeni. A cizinci na západě, za naší levnou práci za náš plat u nás v jejich prospěch, maximálně spokojeni. Asi tak.

      Vloženo 12.7.2019 11:08:12

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Pokud neskončí hokynářský systém, kdy každý má, co uhádá, ale budou pevné platy podle tabulek, nebudou mladí a zdraví lidé dělat nic

      Vloženo 12.7.2019 12:56:42

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Ať nedělaj, ale okamžitě zrušit všechny dávky. Kdo nemaká, ať nejí.

        Vloženo 12.7.2019 13:46:56

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace