Český rozhlas připravil pro fanoušky Karla Gotta k jeho osmdesátinám výjimečný dárek

12. červenec 2019

Zpěvák Karel Gott natočil se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu ve studiu S1 v Praze na Vinohradech novou verzi písničky Karla Svobody Jdi za štěstím. Premiéru bude mít v neděli 14. července, tedy přesně v den 80. narozenin Karla Gotta na stanici Český rozhlas Dvojka.

Karel Gott nahrával společně s padesátkou rozhlasových symfoniků pod taktovkou dirigenta Jana Kučery a své pocity popsal následujícím způsobem: „Každý ze zpěváků, který zpívá přes 60 let, může mluvit o některé písni z jeho repertoáru jako o té, která symbolizuje jeho cestu a poslání. Pro mě osobně je to právě píseň Jdi za štěstím, proto jsem se k ní chtěl po letech vrátit a dát do ní ze mě něco nového, co jsem právě za svou éru zpěváka populární hudby zažil. Děkuji proto Českému rozhlasu, že mi umožnil tuto píseň znovu nazpívat a doufám, že posluchači vyčtou z mého projevu polohu pokory a vynikajících zážitků na mé cestě ke štěstí."

Nová verze písně poprvé zazní na stanici Český rozhlas Dvojka v neděli 14. července po 7. hodině ranní v narozeninovém speciálu Miloše Skalky, který je věnován osmdesátinám Karla Gotta. Píseň během neděle zazní ještě několikrát i na dalších stanicích Českého rozhlasu.

Karel Gott má k Českému rozhlasu, a především ke stanici Český rozhlas Dvojka speciální vztah, neboť je to jediná česká stanice, na níž vysílal několik let svůj vlastní rozhlasový pořad s názvem Zpátky si dám tenhle film. Proto Dvojka připravila pro oslavence, jeho příznivce i posluchače kromě symfonické verze písně Jdi za štěstím řadu dalších překvapení,” řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

V 10 hodin dopoledne uvede Karel Gott osobně po několikaleté pauze nový díl pořadu „Zpátky si dám tenhle film - narozeninový speciál.“ V 16 hodin Martin Hrdinka vyhlásí největší hit Karla Gotta podle hlasování posluchačů Českého rozhlasu Dvojka

autor: bbu
Spustit audio

Související