Bičík: Týmy v pozici Příbrami v podstatě počítají s tím, že prohrají

Šestadvacáté kolo zavane sparťanský kádr na půdu aktuálně patnáctého celku tabulky, který sídlí u řeky Litavky a poslední výsledky neměl špatné. Příbram byla velmi dlouho beznadějně poslední, ale její šance na udržení je v poslední době mnohem větší, než tomu bylo ještě před pár týdny.

Bičík: Týmy v pozici Příbrami v podstatě počítají s tím, že prohrají

"Hráči Příbrami i jejich vedení dělají maximum pro to, aby se zachránili. Všichni tam vědí, že dostat se po roční pauze zpět do ligy, by bylo obtížné. Do zápasu jdou s tím, že už nemají co ztratit. Hrají uvolněný fotbal a daří se jim. Navíc v posledních dvou zápasech dali svým soupeřům čtyři góly," varoval na webu sparta.cz velezkušený letenský gólman David Bičík.

Svěřenci kouče Tobiáše neprohráli před domácím publikem od 11. března. Po Votrocích doma udolali také Klokany a Karvinou. "Mají určitou formu, ale my bychom měli potvrdit výhru nad Plzní. Čeká nás nepříjemný zápas. Oni budou spíš vycházet z dobré defenzivy, než aby nás napadali a snažili se hrát. Na nás bude, abychom tvořili hru, což nám de facto na jaře moc nejde," pokračoval na oficiálních stránkách slavého "S" bývalý brankář Liberce se zkušenostmi z Turecka.

Kolik stojí finalista Poháru? Slavii možná přibude konkurence z Říše středu

Třetí tým prvoligového peletonu sice před pár dny přehrál Viktorii Plzeň, nicméně strašák v podobě nevýrazných výkonů s Brnem a Jihlavě se pořád nad souborem Petra Rady vznáší. Optimistický pohled mu však může přinést poslední vzájemný zápas, který vyhrál jasně 4:0...

"Jednoznačně k tomu musíme přistoupit líp než proti Jihlavě nebo Brnu. Samozřejmě jacíkoliv soupeři kromě Plzně a Slavie, mají dopředu v hlavách, že když prohrají, tak jim nikdo nic špatného neřekne. Není na ně žádný tlak a naopak když se jim podaří uhrát dobrý výsledek, všichni je chválí. Hráči se proti Spartě chtějí vždy ukázat, mají speciální motivaci. Týmy v pozici Příbrami, Jihlavy nebo i Brna se Spartou hrají víc uvolněně. Když se prohraje, není to pro ně žádná tragédie. V podstatě počítají s tím, že prohrají. Naopak jakýkoliv bod, který se jim podaří uhrát, je navíc," uzavřel kolega Koubka, Holka, Mazucha a spol.