Michal Kvasnica
12. července 2019 • 14:21

Konec nesmyslného zákazu. Pilař si konečně zahraje proti Plzni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé od svého loňského přestupu do Olomouce si Václav Pilař zahraje proti Plzni, ze které do Sigmy přicházel. Ještě v minulé sezoně platila dohoda, která byla součástí transferu, že šikovný záložník nesmí proti Viktorii nastoupit, takže Pilař tehdy nebyl ani na jedno vzájemné utkání nominován. Nyní už žádná taková podmínka jeho startu nebrání. 



Před rokem z toho bylo haló. Václav Pilař sice do Olomouce přestoupil „natvrdo“, přesto nemohl proti Plzni nastoupit. Tak zněla dohoda klubů, přestože se podobné praktiky využívají převážně při hostováních. Sigma obě utkání prohrála (0:1, 0:2), rychlý záložník v nominacích nefiguroval.

Ještě v tomto týdnu si funkcionáři na Andrově stadionu intenzivně ověřovali, jak to s Pilařem a jeho startu proti Plzni momentálně je, nakonec zjistili pozitivní zprávu. Už žádná překážka, vše v pořádku.

Pilař tak v sobotu večer v Plzni (19.30) může zasáhnout do zápasu. Nejspíš z pozice náhradníka, pokud se v průběhu zápasu objeví na pravém křídle, bude se potkávat s bývalým spoluhráčem Davidem Limberským . Každopádně motivace jako hrom.

Po dlouhé době je Pilař zdráv, až na nakopnutý nárt jeho tělo konečně drží, což bylo znát i na posledních výkonech. Když nastoupil, byl vidět. Z levé strany se přesunul na druhou, ale i tam ukázal svou sílu, tedy zejména tah na bránu a schopnost přejít přes protihráče v souboji jeden na jednoho.

Gólovým centrem se blýskl například na soustředění v Rakousku proti Karlsruhe, kdy míč před prázdnou bránu naservíroval Jakubu Yunisovi. A takových momentů měl víc i v úvodu přípravy, kdy Sigma hrála zápasy v nedalekých Slatinicích.

Při zranění Tomáše Zahradníčka budou Hanáci na Pilaře, který si pochvaloval tvrdší tréninkové dávky nového kouče Radoslava Látala, spoléhat mnohem víc.  

Jinak však příliš úsměvů na rtech Olomoučtí vzhledem ke zdravotnímu stavu kádru nemají. Kromě Zahradníčka je mimo i brankář Miloš Buchta, nováček Milan Kerbr či stoper Václav Jemelka. Záložník Jiří Texl má problémy s kolenem, do zápasu v Plzni by nicméně měl nastoupit od první minuty. 

I proto se vedení klubu stále poohlíží po posilách, prioritou je příchod středního záložníka a hrotového útočníka.

Vše o Olomouci čtěte ZDE »

Plzeň před sezonou: Kdo nahradí Hrošovského? Podle Sportu skončí třetí
Video se připravuje ...

Slavia před sezonou: Pomůže faktor Stanciu k titulu? Redaktoři tipují obhajobu!
Video se připravuje ...

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Slavia mistrem? Sázka je ošidná, vyplatí se jiné celosezonní tipy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud