Představujeme novou generaci tangenciálních rohových fréz od firmy Kennametal

Redakce Redakce
— vydáno 12. července 2019

Nové tangenciální rohové frézy Mill 4-12KT se vyznačují inovativním trojúhelníkovým tvarem okraje destičky, který poskytuje řezným hranám výjimečnou pevnost. Svým uživatelům přinášejí tyto frézy vysokou kvalitu povrchu prakticky ve všech aplikacích frézování ocelí a litin.

Frézy Mill 4-12KT pracují s o 15 % nižšími řeznými silami, což je důležité v případě dnešních obráběcích strojů lehčí konstrukce s kuželem ISO 40. To dovoluje vyšší posuvy bez dalšího zatížení vřetene. U velkých vyložení, nebo tam, kde upnutí dílce je o něco menší než optimální, znamenají nižší síly nižší vibrace, menší vylamování břitu a hladší povrch. 

Frézy Mill 4-12KT mají tangenciálně uložené břitové destičky se čtyřmi řeznými hranami, což snižuje náklady na obrábění. K dispozici je sedm rohových radiusů od 0,016" (0,4 mm) do 0,122" (3,1 mm), vnitřní chlazení a frézovací tělesa s průměry od 2" (50 mm) do 8" (200 mm) se střední a hrubou roztečí. Díky axiální hloubce řezu v rozsahu od 0,019" do 0,472" (0,5 až 12 mm) pokrývají nástroje Mill 4-12KT většinu aplikací rohového frézování.

K významnému zvýšení výkonu, dokonce i v agresivních řezných podmínkách, přispívá více faktorů: 

– Tangenciální konstrukce „on-edge“ břitové destičky umožňuje lépe využít pevnost celé tloušťky karbidové destičky než u radiálně uložených destiček na tradičních frézách.

– Konstrukce s mělkými kapsami dovoluje velmi robustní konstrukci jádra frézovacího tělesa. 

– Axiální a radiální podepření destiček přináší výjimečnou stabilitu. 

Frézy Mill 4-12KT tak perfektně doplňují stávající portfolio rohových fréz Kennametalu, které zahrnuje frézy Mill 4-11 and Mill 4-15.

Více najdete na: https://www.jan-havelka.cz/https://www.kennametal.com/en/home.html

Další článek: Laser micromachining nabízí uživatelům řadu zajímavých a efektivních aplikací