Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kalousek u moře, Maláčová na horách a Bartoš bez dětí: Jak si užijí „dovču“ politici?

  • Autor: Jiří Rys,Nikola Forejtová - 
    13. 7. 2019
    05:10

    Miroslav Kalousek (TOP 09) se chystá dobít energii u Středozemního moře, ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) vyráží v létě s rodinou do hor a šéf Pirátů Ivan Bartoš zamíří do Katalánska. Blesk Zprávy na půdě Poslanecké sněmovny zjišťovaly, jaké jsou prázdninové plány ministrů a poslanců. Zákonodárci čelili i dotazu, jaký je jejich rozpočet na cesty. Kam všude se čeští politici rozletí?

  • 1.Babiš a Řecko s Monikou

    Premiér Andrej Babiš je u dovolené věrný tradici. V rozhovoru pro Blesk nedávno řekl, kam se s manželkou Monikou chystá. „Jako každý rok do Řecka na pár dní,“ uvedl. 

    „Čau lidi, kdo u vás doma rozhoduje, kam se pojede na dovolenou? No kdo asi? I u nás to jako vždycky určila moje paní. Takže vás zdravím z řeckého Mykonosu. Já jsem Monice říkal už mockrát, že bych rád někdy zajel i do hor nebo poznával o dovolené památky. Být to na mně, tak klidně zůstanu i doma a odpočívám,“ uvedl loni Babiš, aby dodal: „Možná se mi jednou povede ji přesvědčit, abych to jednou mohl vybrat já. Ten čas ale teda ještě nepřišel.“

    Jak jsou na tom s dovolenkovými plány politici dalších stran?

    Premiér Andrej Babiš na dovolené v Řecku (5. 8. 2018) Premiér Andrej Babiš na dovolené v Řecku (5. 8. 2018) | Facebook Andreje Babiše

  • 2.Kalousek pojede k moři

    Miloslav Kalousek se chystá ke Středozemnímu moři, více ale Blesk Zprávám neprozradil. „Jedu tam na 14 dní a také bych chtěl být pár dní v jižních Čechách,“ uvedl. Šéf poslanců TOP 09 také řekl, jestli bude léto jenom ve znamení odpočinku. „Během léta budu normálně pracovat, především na restech a sněmovních tiskách,“ dodal.

    Kalousek pojede k moři Kalousek pojede k moři | Blesk:Martin Přibyl CNC

  • 3.První dáma TOP 09 zamíří na hory

    Blesk Zprávy odchytly i poslankyni a 1. místopředsedkyni TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou. „Dovolenou plánuji se svým manželem, protože v rámci pracovního ruchu na sebe moc času nemáme, takže určitě s ním. Máme v plánu nějaké hory, takže určitě na ně pojedeme. Finanční výdaj sama nevím, protože to nebude nějak vysoká částka. Jednu dovolenou už máme v plánu už i na zimu,“ svěřila se.

    „Neberu to tak, že Sněmovna nezasedá a my bychom následně nepracovali, běžně pracuji, jezdím do regionů, tentokrát se budu hodně věnovat přípravě pozměňovacích návrhů, které chci předložit hned v září. Není to tak, že bychom vůbec nic nedělali. Tu dovolenou plánuji na jeden týden a zbytek budu normálně pracovat,“ odpověděla také na otázku, zda i o prázdninách bude pracovat.

    Poslankyně z TOP 09 zamíří na hory Poslankyně z TOP 09 zamíří na hory | Blesk:MICHAL PROTIVANSKÝ / CZECH NEWS Michal Protivansky/CNC

  • 4.Maláčová nevynechá Uherské Hradiště

    „Plánuji dovolenou s rodinou, se synem a s manželem, pojedeme na hory. A výdaj? Pojedeme autem, platíme nějaké ubytování a prostě jídlo, které tam projíme. Tak já nevím, v řádu 40 000 Kč na 14 dní,“ prozradila pro Blesk Zprávy ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

    V létě se plánuje Maláčová i bavit. „Snažím se jezdit za kulturou, takže jsem byla třeba v Karlových Varech na festivalu, pojedu na Letní filmovou školu do Uherského Hradiště a taky se chystám na různé hudební festivaly,“ řekla Blesk Zprávám.

    Maláčová (ČSSD) miluje film, nevynechá Uherské Hradiště Maláčová (ČSSD) miluje film, nevynechá Uherské Hradiště | Blesk:Jakub Poláček (Blesk)

  • 5.Rakušan: Dovolená byla, na řadě je chata

    To předseda hnutí Starostů a nezávislých Vít Rakušan už stihl dovolenou s celou rodinou, nicméně i pro zbytek prázdninových dnů redakci prozradil své plány.

    „Budu na chalupě na kraji Vysočiny a odtamtud budu pravidelně jezdit do Prahy, hlavně jsem si stále ještě jako relativně nový předseda STANu dal za úkol objet všechny kraje v naší republice a budu jezdit na nejrůznější akce v regionech. Každý týden budu většinu času trávit právě na cestách a na některé akce, kde to může být zajímavé i pro moji rodinu, je budu brát s sebou, ale to léto bude spíš pracovní než dovolenkové, “ doplnil.

    Rakušan (STAN): dovolená byla, na řadě je chata Rakušan (STAN): dovolená byla, na řadě je chata | Blesk:Michal Protivanský/CNC Michal Protivansky/CNC

  • 6.Kovářovou drží zdraví doma

    Místopředsedkyně STAN Věra Kovářová se do zahraničí nechystá. „Budu doma na zahradě s rodinou a 80letými rodiči, na které kvůli práci nemám čas. Takže nikam nepojedu, a to i ze zdravotních důvodů,“ prozradila Blesk Zprávám poslankyně.

    Věru Kovářovou (STAN) drží zdraví doma Věru Kovářovou (STAN) drží zdraví doma | Blesk

  • 7.Předseda lidovců vyrazí na Třeboňsko

    „Dovolenou budu trávit s manželkou a dětmi a jedeme v srpnu na Třeboňsku na týden na kolo. Nepočítám finance, kolo není tak náročně a v podstatě jde o ubytování v penzionu,“ prozradil předseda KDU-ČSL Marek Výborný. Dodal, že jednu dovolenou už má za sebou.

    Výborný se zároveň pochlubil pánskou jízdou s dětmi: „Máme za sebou expedici na Apalucha. Jezdíme s kamarády, tatínkové a děti. Minulý týden. 17 tatínků a 38 dětí pod stanama u Hanušovic. Tak jsme prozkoumávali Sudety.“

    Předseda lidovců vyrazí na Třeboňsko Předseda lidovců vyrazí na Třeboňsko | Jiří Marek

  • 8.Pirát Bartoš: Bez dětí do Katalánska

    „Poslanci nemají dovolenou! Já jsem navíc předseda strany, takže budu řešit věci, které se týkají nadcházejících voleb do krajů a Senátu. Na dovolenou jedu jako každoročně s manželkou do Katalánska, tentokrát jedeme bez dětí, takže si to náležitě užijeme jak kulturně, tak i plážově,“ uvedl pro Blesk Zprávy šéf Pirátů Ivan Bartoš.

    „Je to asi na 9 dní záhy po 15. červenci, kdy má dojít k tomu finálnímu rozhodnutí ČSSD, co bude dělat s vládní krizí. Je tak dost možné, že to budu muset řešit… prostě jak jsem řekl, poslanci nemají dovolenou,“ uvedl Bartoš.

    Pirát Bartoš: bez dětí do Katalánska Pirát Bartoš: bez dětí do Katalánska | Foto Blesk - Jakub Poláček

  • 9.Filip léto stráví na chatě

    „Já budu chodit normálně do práce a dovolenou plánuji na přelomu července a srpna jeden týden. S manželkou a vnoučata jsem si užil ze soboty na neděli, kdy jsem se vrátil z oslav mistra Jana Husa a teď odjedu do Tábora a pak tedy na chatu, kde budu také s vnoučaty,“ svěřil se předseda KSČM Vojtěch Filip.

    Vojtěch Filip (KSČM) léto stráví na chatě Vojtěch Filip (KSČM) léto stráví na chatě | Blesk - Alexandr Malachovský

  • 10.Gajdůšková pojede do Chorvatska

    „Bydlím u lesa, takže jsem šťastná, když nemusím nikam jezdit, ale samozřejmě s dětmi jezdíme do Chorvatska. S rodinou takhle na týden. Protože nás jede hodně, tak se zhruba vejdeme do průměrných nákladů na dovolenou, teď jsem to někde četla, takže tedy kolem 40 tisíc,“ řekla Blesk Zprávám své výdaje a dovolenkové plány poslankyně Alena Gajdůšková

    Přiblížila, co bude dělat i  další letní dny. „Mám resty, takže plánuji během léta pohyb po regionu. Využiji to k tomu, abych se více potkávala s lidmi, a využiji to i k návštěvě festivalů a folklórních akcí. Samozřejmě budu také řešit nějaké věci týkající se zákonů. Chci je lépe zpravovat a dala jsem si závazek propracovat věci k těm sociálním věcem a samozřejmě mám i resty doma, takže musím vygruntovat,“ svěřila se.

    Alena Gajdůšková (ČSSD) Alena Gajdůšková (ČSSD) | Foto Blesk - Martin Hurda

  • 11.Bartošek si chce užít Českou republiku

    „V současné době čekám, jak dopadne vládní krize, což si myslím, že bude mít poměrně zásadní vliv na plánování dovolené a dovolenou strávím v České republice a strávím ji s rodinou,“ řekl Jan Bartošek (KDU-ČSL).

    „Teď jsem byl pár dnů na rybách a tu další dovolenou bych strávil s manželkou někde v České republice. Je moc hezká, máme tady spoustu krásných památek, rybníků, hor, takže chci si užít České republiky,“ zasnil se. Ohledně práce o prázdninách prohlásil, že „když v červenci a srpnu nebude jednat Poslanecká sněmovna, budu část pracovně trávit v regionu“.

    Jan Bartošek jako jediný obhajoval post místopředsedy strany a ve vedení lidovců zůstal dál. Jan Bartošek jako jediný obhajoval post místopředsedy strany a ve vedení lidovců zůstal dál. | Blesk:TONDA TRAN

  • 12.Fiala má o své Chorvatsko obavy

    Šéf ODS Petr Fiala se o svoji dovolenou obává: „Jezdím pravidelně do Chorvatska s rodinou k moři, pojedu i letos na stejné místo a doufám, že mně ta dovolená vyjde, protože samozřejmě politická krize je taková, že se může stát, že tady budeme v Poslanecké sněmovně řešit otázky vlády.“

    I o prázdninách Fiala podle svých slov hodlá pracovat a to v rámci ODS. „Budeme pracovat během prázdnin v rámci našeho programového týmu na dalších návrzích pro občany, tak abychom byli co nejlépe připraveni na převzetí moci, až se dostaneme do vlády,“ doplnil pro Blesk Zprávy.

    Video  Šéf ODS Fiala: Babiš je slabý premiér, já bych byl silnější  - Blesk TV
    Video se připravuje ...

va45 ( 14. července 2019 16:12 )

Myslíš?Kdyby to byly jenom koblihy tak by se Kalousek do sněmovny dostal.

va45 ( 14. července 2019 16:09 )

Doufám,že v moři budou žraloci.

murQ ( 13. července 2019 19:01 )

Koblihy vy byste neměly bez kalouska víkend

libor hybner ( 13. července 2019 18:44 )

Fiala,celá Topka - neštěstí pro pracující tohoto státu..jen vycucavaji svoji přítomnosti rozpočet malého.statu!pak má.byt na důchody, když stát­.nevy­rabi­..zr­usit senát­.nicem­ny..ne­ni.moz­no aby do toho kecal stan a ostatní upíři tohoto státu..

FialovejHnus ( 13. července 2019 14:11 )

Fiala je nedospele prerostlé debilní děcko s komplexem po lobotomii

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa