MERUŇKOVÝ KOLÁČ S ČOKOLÁDOU

Výjimečně chutný letní koláč.
V míse promícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, 100 g mletého kokosu, 2 lžíce škrobu, 100 g rapadury (nebo cukru), 50 g kustovnice, ½ lžičky jedlé sody a 2 lžičky kypřicího prášku. V jiné nádobě rozkvedláme 200 g rostlinného kokosového jogurtu a 50 ml oleje, a vlijeme k sypké směsi v míse. Rychle promícháme (při delším míchání bychom dostali kvalitní lepidlo) a rozetřeme do menšího vymaštěného pekáčku. Poklademe hodně zralými, měkkými půlkami meruněk, a pečeme při 180 stupních 30 minut. Ve vodní lázni rozpustíme 50 g 90% čokolády a 50 g kokosového oleje. Odstavíme a vešleháme 2 lžíce datlového sirupu. Nalijeme na meruňky v koláči a necháme ztuhnout v chladu.


Žádné komentáře:

Okomentovat