Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Česká atletika slaví medaile. Vondrová bere stříbro z ME do 22, Hodboď univerziádní bronz

Lada Vondrová získala na ME do 22 let v Gävle stříbro v běhu na 400 m. Devatenáctiletou favoritku v závěru předstihla jen Polka Natalia Kaczmareková. Medaili o několik desítek minut později přidal na Univerziádě i Lukáš Hodboď, bronzový muž závodu na 800 metrů.

Kaczmareková zvítězila na šampionátu v osobním rekordu 52,34 sekundy a Vondrovou porazila o šest setin. "Samozřejmě mě mrzí ten kousek, ale už mi v konci došlo. Druhé místo je super, já jsem chtěla jakoukoliv medaili, ale vůbec jsem nevěděla, jestli to dokážu," řekla Vondrová.

Vondrová přijela do Švédska s nejlepším letošním časem ze všech čtvrtkařek 52,13 a vyhrála i semifinále. Ve finále pardubická atletka zrychlila na dvoustovce a ještě pár metrů před cílem vedla, finiši o dva roky starší Kaczmarekové ale neodolala.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtvrtkařka Vondrová si na ME do 22 let doběhla pro stříbro

Překvapivý finalista loňského mistrovství Evropy Hodboď získal bronz v čase 1:47,97 minuty, rychlejší byli jen dva soupeři ze severní Afriky. Další český půlkař Filip Šnejdr byl čtvrtý za 1:48,08. "Síly by byly i na zlato, ale byl jsem tam zavřený. Škoda, ale medaile se počítá," uvedl Hodboď, který zaostal o více než sekundu za svým letošním maximem.

Česká výprava Neapoli má již šestou medaili. Ke dvěma zlatým, jedné stříbrné a třem bronzovým přibude další dnes večer z tenisu. Ve finále smíšené čtyřhry nastoupí Anastasia Zarycká a Dominik Kellovský proti ruské dvojici Jana Sizikovová, Ivan Gachov.

Je nám líto, video expirovalo.
Půlkař Hodboď si doběhl na univerziádě pro bronz, tenisté se blýskli stříbrem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články