QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Záchranná akce na Borské přehradě! Na hladině se usídlil pelikán - FOTKY

14.07.2019 11:08

Na hladině Borské přehrady se usídlil pelikán. Uprchlíka z plzeňské zoo odchytávali na přehradě jak záchranáři, tak přímo profesionální hasiči. Podívejte se!

1
12354678109

Velké manévry záchranářů spolu s hasiči se odehrály na Borské přehradě v Plzni. Na hladině přehrady se usídlil pelikán, který "uprchl" z plzeňské zoologické zahrady.

Jednalo se o kroužkem označeného svěřence, který svévolně překonal oplocení výběhu a opustil areál zoo. "Zaměstnanci zoo pelikána pronásledovali, ale ten využil větrného počasí a přes areál Škodovky letěl až na Borskou přehradu. Obrovský pták kroužil nad Škodovkou a následně dolétl až na Borskou přehradu, kde se mu evidentně zalíbilo," říká Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů.

Rozjela se velká akce, kdy k přehradě zamířili další pracovníci stanice. Pelikána se podařilo sice na přehradě dohnat na vzdálenost zhruba pěti metrů po Penzionem Valcha, nicméně záchranářům opět ulétl o kus dál. 

"Na základě tohoto zjištění jsem požádal o technickou podporu a pomoc profesionální hasiče. Ti přijeli a zhruba během deseti minut na vodě uprchlíka dostali na palubu člunu," pokračuje Karel Makoň.

Záchranáři následně předali pelikána na místě zaměstnanci zoo, který ho vrátil zpět do chovatelského zařízení plzeňské zoologické zahrady.

FOTO: DESOP Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24