Chrudimské muzejní terasy ožijí šansonovým kabaretem Sylvie Krobové


Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi pořádá v pátek 19. července 2019 v rámci letního festivalu kulturních akcí na terasách od 20:00 koncert písničkářky Sylvie Krobové.

Festival kulturních akcí Bez nití/Odvázané léto na terasách pokračuje koncertem básnířky, šansoniérky a příležitostné herečky Sylvie Krobové. Na terasách Mydlářovského domu vystoupí ve dvojici se svým uměleckým i životním partnerem, klaunem Jiřím „Bilbo“ Reidingerem v kabaretu nazvaném L´Ombre / Stín. Ten svojí improvizací v masce s obří hlavou a odříkávanými surrealistickými texty vytváří ve spojení se Sylviiným jemným písničkářstvím svébytné divadelní vystoupení.



Sylvie Krobová se již od dětství přirozeně pohybuje okolo divadla, hudby a umění vůbec. Otec Andrej Krob jí zavedl do prostředí kolem Václava Havla, Ctibora Turby, Libora Fáry, Z. Svěráka, L. Smoljaka, Olgy Havlové, Marty Kubišové nebo Plastic People Of The Universe. I když vystudovala operní zpěv na Státní konzervatoři v Praze, věnuje se vlastní písničkářské tvorbě. V jejích písních se přirozeně mísí dva protipóly, vznešenost, majestátnost, ušlechtilost s lidskou obyčejností, pokorností, nicotností.


(rp,turistickelisty.cz,foto:arch.)

PF 2024

29.12.2023 11:15:15

Všem spolupracovníkům, čtenářům a dalším přátelům přeje v roce 2024 vše dobré, pevné zdraví a štěstí nebýt nikdy v nesprávnou dobu na nesprávném místě za redakci webu TuristickeListy.cz autor ...