Fakulta designu a umění hostí letní ArtCamp

Na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni se koná již patnáctý ročník mezinárodní letní školy umění ArtCamp.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňský ArtCamp je letní škola, která každoročně láká stovky místních i zahraničních účastníků do kurzů v různých oborech umění a designu pod vedením významných tuzemských i zahraničních umělců. Nabídka zahrnuje kurzy vhodné pro začátečníky i pokročilé, kurzy pro budoucí studenty uměleckých oborů, kurzy pro studenty stávající, pro zralé umělce anebo zájemce o umění. Jsou zde také přípravné kurzy k přijímacímu řízení ke studiu na vysokých uměleckých školách. Letošní nabídka představuje přes tři desítky kurzů.

„Jubilejní patnáctý ročník letní školy ArtCamp opět umožní účastníkům strávit až tři týdny ve společnosti renomovaných umělců z České republiky i ze zahraničí – hosté letní školy tentokrát přijedou z  Kanady, Japonska, Taiwanu, Iránu, Polska a Velké Británie,“ říká děkan pořádající fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, zakladatel a umělecký ředitel letní školy ArtCamp Josef Mištera.

„V letošním roce pokračujeme v novinkách, které úspěšně předvedl loňský ročník. V rámci pohybových kurzů si mohou účastníci vedle současného tance vyzkoušet i různé disciplíny stále populárnějšího nového cirkusu. Příznivcům fashion designu nabízíme kurz zaměřený na tvorbu módních doplňků a filmoví fanoušci budou moci opět nahlédnout do zákulisí vzniku science-fiction návrhů pro film. Novinkou letošního ročníku jsou kurzy digitální clay animace, technologie designu modelingu a komiks / manga. Letos poprvé pořádá fakulta tři kurzy v Praze v prostoru DOX+“, prozrazuje děkan Josef Mištera.

Letos do Plzně přijelo na tři sta osmdesát účastníků z různých koutů České republiky a Slovenska, ale také z Japonska, Číny, Taiwanu, Německa, Ruska či Ukrajiny. Nejvíce zaplněné budou přípravné kurzy, jako je ilustrace, design, figurální kresba anebo animovaný film, design módních doplňků, malba anebo design interiéru.

Jako vždy je pro účastníky letní školy připraven i doprovodný program. Doprovodné aktivity letní školy budou jako vždy otevřeny i široké veřejnosti, zájemci o umění mohou navštívit pravidelné výstavy prací vzniklých v kurzech, které se uskuteční na fakultě každý pátek, tedy poslední den kurzu od 14 hodin. Závěrečný koncert letních škol ZČU se uskuteční před budovou FDULS ve čtvrtek 25. července od 19 hodin. Na programu bude koncert kapel Hibaj a Tabasker.
Veškeré dění na ArtCampu bude možné sledovat prostřednictvím fotografií, videí a rozhovorů průběžně zveřejňovaných na facebooku: @artcamp.pilsen

Stručně o hostech letní školy ArtCamp 2019:
MgA. Kateřina Bednářová je profesionální tanečnice, která už pošesté povede kurz letní školy zaměřený na taneční umění a principy současného tance.

Kurt van der Basch - kanadský umělec, který už řadu let žije v Praze. Autor storyboardů a koncepčních ilustrací pro řadu Hollywoodských filmů, jako jsou např. Star Wars ep VII a VIII, Atlas mraků, Dítě 44, Iluzionista, aktuální páté pokračování Jurského parku nebo seriál Babylon Berlin. Na ArtCamp se vrací popáté a opět studenty provede principy tvorby filmového storyboardu.

Ali Boozari – íránský ilustrátor, který žije a pracuje v Teheránu. Ve své tvorbě se věnuje především ilustrování knih pro děti.

Ali Khalkali, Mousa Khalkali – iránští umělci, zakladatelé firmy Khamirestan, kteří se věnují design figurek pro digitální clay animaci.

Tomoko Fukushi je japonská umělkyně, jejíž tvorba je plná humoru. Ráda kreslí černým permanentním fixem na bílou tabuli, či vytváří umělecká díla pomocí magnetů.

Eliška Kasprzyk pracuje jako učitelka akrobacie na HAMU a jako performerka akrobacie a pantomimy. Spolupodílí se na skládání písní pro Cruadalach, zpívá, hraje na housle a nycelharfu. Vyučuje v Žongléros Ansámbl.

Prof. Wiesław Karolak z Akademie výtvarných umění v Lodži se na ArtCamp vrací již pošesté. Vedle vlastní výtvarné práce, kde pracuje s celou řadou výrazových prostředků, se prof. Karolak věnuje i arteterapii. Účastníky svého kurzu seznámí s principy a metodami arteterapie, které si také sami vyzkouší.

Christopher Rosewarne britský filmový výtvarník (mimo jiné získal i nominaci na cenu Emmy) je autorem koncepčních ilustrací a výtvarných návrhů k filmům, jako jsou např. Hvězdné války VIII, Spectre, Strážci Galaxie, bondovka Skyfall či nové pokračování Jurského Parku. Jeho kurz se zaměřuje na tvorbu science-fiction návrhů pro film.

Ni Zhiqi je profesor malby z šanghajské East China Normal University, který ve své tvorbě rád pracuje s odpadovými materiály.





The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka