Sezóna cuket jede! Zavařte si cuketovou omáčku na těstoviny i pod maso...

14.07.2019 15:13

Cuket je momentálně všude doslova plno. Už Vás nebaví klasické cuketové recepty? Zkuste si ji zavařit s další zeleninou jako omáčku k těstovinám, rýži i pod pečené maso...

IMG_9313

Na přípravu budete potřebovat:

1 kg cukety bez semen
1 kg paprik (červené, bílé ... )
700 g cibule
700 g mrkve
500 g rajčat
1 velký kečup (500ml)
1 sladká chilli omáčka
3 velké rajčatové protlaky 
6 PL sójové omáčky
6 PL worcestru
2 PL cukru
1 PL soli nebo podle chuti
možno použít i česnek 
olej cca 100 - 150 ml

Postup přípravy receptu:

Zeleninu nakrájíme na kostičky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme zeleninu, osolíme a 15 minut restujeme. Poté přidáme zbytek ingrediencí, provaříme a směsí plníme skleničky. Kdo chce může ke konci přidat posekaný česnek. Sklenice sterilujeme při 80°C 15 minut. Omáčka je vhodná na těstoviny, rýži, pod maso ... dle libosti.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24