Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Vondrová na ME na 400 metrů překážek medaili nepřidala, zato tyčkařka Švábíková je stříbrná

Ke stříbrné medaili ze sobotní hladké čtvrtky Lada Vondrová v neděli další nepřidala. Na mistrovství Evropy do 23 let v Gävle doběhla česká atletka na 400 metrů překážek šestá v čase 57,29 sekundy, zůstala tak 51 setin za osobním rekordem a k medaili jí scházela téměř sekunda. Naopak tyčkařka Amálie Švábíková, někdejší juniorská světová šampionka, si vyskočila výkonem 435 centimetrů pro stříbrnou medaili.

Tyčkařka Amálie Švábíková
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

V závodě zvítězila Belgičanka Paulien Couckuytová v osobním rekordu 56,17, která ve finiši předstihla favorizovanou Italku Lindu Olivieriovou, jíž v závěru došly síly a do cíle spíš jen doklopýtala.

Finálové vystoupení v Gävle ještě čeká Davida Follera a Damiána Vícha v běhu na 3000 metrů překážek, výškaře Marka Bahníka s Josefem Adámkem, trojskokana Ondřeje Vodáka a Anetu Chlebikovou v běhu na 5000 metrů.

V tyčkařském závodě 19letá Švábíková skákala nižší výšky bez potíží, ztroskotala až na 445 cm, které jako jediná překonala Švýcarka Angelica Moserová. O stříbru české tyčkařky rozhodl lepší zápis, než měla třetí Ruska Jelizaveta Bondarenková. Druhá česká reprezentantka Nikola Pöschlová překonala rovné čtyři metry a obsadila sedmé místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články