TOPlist

Přípravy na Android Q v plném proudu: Xiaomi testuje prostředí MIUI 10

miui logo

MIUI od Xiaomi patří v Android komunitě mezi nejznámější uživatelská prostředí. Každý uživatel má pochopitelně vlastní preference, i přesto však můžeme MIUI považovat za jedno z povedenějších uživatelských prostředí na současném trhu s chytrými telefony. Bez ohledu na přítomnost reklam jde o velmi propracované prostřední, které navíc dostává časté aktualizace. Není tedy překvapením, že v současnosti probíhá intenzivní testování MIUI 10 založeného na Androidu Q.

Nové funkce již brzy?

Díky tomu bychom se mohli už v nadcházejících aktualizacích dočkat prvních nových funkcí, které Android Q nabídne. Tyto funkce by se mohly týkat například nových bezpečnostních prvků a třeba přijde řada také na oficiální podporu tmavého režimu. Neděláme si však velké naděje, zahalení do tmavého kabátku by totiž pravděpodobně muselo přijít ze strany čínského výrobce, nikoliv Googlu.

Fanoušci Xiaomi na čínské sociální síti Weibo však MIUI 10 s příliš velkým nadšením nevyhlížejí. Mnohem raději by si totiž osahali MIUI 11. Není divu, většina Google služeb je v jejich zemi nedostupná. I přesto jsme rádi, že to Xiaomi s aktualizacemi Androidu myslí vážně. Android Q je zásadní update, který by měli výrobci vnímat jako svou prioritu.

Autor článku Marek Bartík
Marek Bartík
Redaktor serveru SMARTmania.cz a brněnský student. Vedle toho velký fanoušek videoher, jehož nepřestává udivovat jejich překotný vývoj. Svět kolem nás plyne takovou rychlostí, že se za ním mnohdy nestačíme otáčet, čímž se pro nás stává nepostižitelným.

Kapitoly článku